čtvrtek 10. dubna 2014

C&A Diamant Praha dnes otevírá


 photo opening_ca_diamant_01_zps11e619e8.jpg

Určitě jste si všimli, že skoro na rohu ulice Na Příkope a Václavského náměstí se již nějakou dobu chystá nový obchod C&A. Má být největší pobočkou C&A ve střední Evropě a rozlehlý opravdu je. Na čtyřech patrech tu najdete dámskou, pánskou a dětskou módu. Co se designu týče, v interiéru převládá bílá barva a tématem výzdoby je doprava. Takže stěny zdobí originální a hravé obrázky oblečení a doplňků poskládané z různobarevných čar připomínající plánek londýnského metra. Na stojanech s oblečením jsou madla jako v tramvaji a další oblečení visí na věšácích připomínající jízdní kola :)

 photo opening_ca_diamant_02a_zpsbdf03640.jpg

 photo opening_ca_diamant_02b_zps8eede34b.jpg

 photo opening_ca_diamant_03_zpsdda2824a.jpg

 photo opening_ca_diamant_04_zps0bdfc216.jpg

 photo opening_ca_diamant_05_zpsf048dcd6.jpg

 photo opening_ca_diamant_06_zps932b4210.jpg

V suterénu najdete pánskou kolekci. C&A se jako jeden z mála řetězců zaměřuje i na dospělé muže, takže tam najdete spoustu umírněného oblečení na volný čas, bundy, které by si oblékl spíše váš otec nebo děda, ale také tu mají polo trička ve všech možných barvách, pastelové odstíny, velký výběr denimového oblečení a v přední části také saka a obleky různých barev a materiálů, ze kterých by si vybrali i moji vrstevníci. Mým favoritem je šmolkově modrý letní oblek z lehké bavlny bez podšívky na zádech a s kraťasy namísto klasických dlouhých kalhot. Asi si jej pořídím, protože do horkých dnů je ideální, a kombinace saka a kraťasů se mi vždycky líbila :) Zajímavá jsou také lehká kordová saka v barvách jako vínová či různé odstíny modré a zelené a košile s potisky.

 photo opening_ca_diamant_07_zps10205fc9.jpg

 photo opening_ca_diamant_08_zps496ad821.jpg

 photo opening_ca_diamant_09_zpse0bcb359.jpg

 photo opening_ca_diamant_10_zps6a603c9c.jpg

V prvním patře pak najdete pánskou i dámskou kolekci Clockhouse pro mladé zákazníky - trička s potisky, mikiny, bundy, košile s krátkými rukávy a z dámských mně stojí za zmínku dámské doplňky jako malá stříbrná kabelka nebo psaníčka vypadající jako budík.

Akce se účastnila i spousta bloggerů ze zahraničí a pro nás zúčastněné byl připraven nabitý program. Mohli jsme si zkusit udělat styling modelky a fotit ji. No... pro mě ne úplně to pravé, protože s dámským stylingem nemám zkušenosti, ale vypadalo to, že zúčastněným dámám se to líbilo. Pak nás čekal rozhovor se Štěpánkou Stein, známou módní fotografkou, která nám dávala tipy, jak co fotit a na co si dát pozor. A samozřejmě prohlídka celého obchodu. Bylo zvláštní, procházet se těmi úplně prázdnými, rozlehlými prostory, kdy slyšíte jen klapot vlastních podpatků a nikde nikoho nepotkáte! :)

Se Sandrou jsme se vydali i do druhého patra, kde najdete dětské oddělení, které je moc hezky udělané. Oproti ostatním podlažím má na stěnách bílé tapety s modrým potiskem, lustry z barevně natřených dřevěných kostiček, tramvajovou "zastávku" a dětský koutek.

 photo opening_ca_diamant_11_zps76ff5b46.jpg
Paulínin výraz :D

 photo opening_ca_diamant_12_zps64b6078f.jpg

 photo opening_ca_diamant_13_zpsab1877e0.jpg

 photo opening_ca_diamant_14_zps41c47664.jpg

 photo opening_ca_diamant_15_zps8b8bb46a.jpg

 photo opening_ca_diamant_16_zpscf4fdd0a.jpg

 photo opening_ca_diamant_17_zps00f72cdd.jpg

 photo opening_ca_diamant_18_zps342259a8.jpg

 photo opening_ca_diamant_19_zps51eb1e93.jpg

Krásnou tečkou byla večeře v oblacích. Doslova. Už dlouho jsem chtěl navštívit restauraci Oblaca na Žižkovské věži a tak mě příjemně překvapilo, že nás C&A vzalo na večeři právě tam, abychom ten den plný zážitků zakončili výbornou večeří. 

Přivítali nás sklenkou speciálního Oblaca Cosmopolitanu, ze kterého se kouřilo. Na jejich coktaily jsem byl zvědavý, protože o tom, že k jejich přípravě používají suchý led, jsem už slyšel. Pak nám začali podávat večeři - carpaccio s bazalkovým pestem a hoblinami parmazánu, steak z tuňáka servírovaný na salátu z fenyklu a šafránovou pěnou a čokoládový dortík s pekanovými oříšky a maracujovou omáčkou a k tomu několik druhů výborného vína... Na závěr nás čekala zmrzlinová show, kdy před našima očima připravili za pomoci suchého ledu jahodovo-paprikovou zmrzlinu. Byla výborná!

C&A Diamant najdete na adrese Václavské náměstí 3 hned vedle Paláce Koruna. Dnes v 10.00 otevírají a čekají vás různé výhody a zajímavý program :)

12 komentářů:

  1. Ano, ano, CundA mám velice rád, brzy se tam stavím!

    OdpovědětVymazat
  2. Ten pes u lampy je boží! :D Musím se zajít podívat aspoň na ty interiéry :)

    OdpovědětVymazat
  3. Prodejna je fakt supr, ale to oblečení....:-(( Hadry z bazaru..... zadarmo drahy.

    OdpovědětVymazat
  4. Mně přijde, že všechno bylo krásný...interiéry, program, večeře...až na ty jejich hadry, ty zůstaly pořád stejně ODPUDIVÉ a "outletové" :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Jak co, v C&A mají i krásné věci, tedy alespoň v dámském oddělení :)

    OdpovědětVymazat
  6. jeej Paulínka :)

    http://victorys-diary.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. v CA jsem si v životě nevybrala nic extra hezkého, nebo něco co by mi utkvělo v mysli...tak nevim, asi se to míjí s mým stylem.

    OdpovědětVymazat
  8. skoda ze to neni treba Stefanel, ten mi v Praze chybi, nebo belgicka WE Fashion, C&A jsou na kazdem rohu a malokdy maji neco hezky. Navic maji vsechno strasne velky, krome Clockhouse, jejich nejmensi kosile - 38 jsou sice 38 na krku, ale zbytek je stejne jak na slona, stejne tak saka, ja mam 176 cm a velikost 46 u Zary nebo H&M, mi sedne perfektne ale u C&A se v tom ztracim a je strasne dlouhy, musel bych mit to co v jejich systemu je ''kratka'' delka, 24 nebo 25 a tu vetsinou nemaji. A ty materialy, zminujes polo tricka, moje zkusenost je ze se po 2 vypranich totalne operou...myslim, ze maji ceny zbytecne nizko, kdyby jejich triko nestalo 199 ale 399 tak si muzou dovolit udelat ho z daleko lepsiho materialu, to same pro kalhoty...jen dziny maji za tu cenu slusne kvalitni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud vím, tak Stefanel v Praze je - v Pařížské ;) Co se košil týče, musíš se dívat na střih - některé jsou v pase volnější, jiné slim ;)

      Vymazat
    2. vazne? Ja vim ze byval v te ulici mezi staromesskym namestim a rytirskou, ale protoze v Cechach elegantni moda moc nejde, zmizel. Podobne jako Monton, Conbipel, Sash...jak symbolicke ze misto Montonu je lacine F&F a misto Conbipel nejaky Adidas nebo Puma..problem u tech kosil je ze ja sleduji strih, a velke jsou u nich i slim fit. Nekdy je to skoda, protoze vzory maji zajimave. Nejradsi mam kosile ze Zary, latka byva dobra a cena jen o neco vyssi

      Vymazat
  9. Do C&A sice příliš nechodím, z jejich nabídky si většinou nevyberu, snad jen džíny vydrží víc než jednu sezonu... ale ten vzhled a celkové pojetí celé prodejny mě zaujalo. A když je to navíc největší pobočka ve střední Evropě... asi se tam brzo vydám. :)
    Ela

    OdpovědětVymazat
  10. Jj, kvalitu zboží mají dost děsnou. Trička se hned vytáhnou, ztratí tvar už po dvou praních.....

    OdpovědětVymazat