čtvrtek 24. dubna 2014

Jednou si pořídím opravdovou


 photo mikina-gant_cerne-new-balance_01_zps1340d59d.jpg

Sehnat hezkou, módní koženou pánskou tašku je nadlidský úkol, pokud nechcete aktovku nebo tašku do práce na spisy a laptop nebo pokud nemáte zbytečných třicet až čtyřicet tisíc na tašku Givenchy nebo Prada. Prostě neexistuje snad žádný obchod, kde by šla sehnat hezká pánská kožená taška, která by byla natolik prostorná, aby se do ní vešel laptop, foťák, diář, pouzdro se slunečními a dioptrickými brýlemi, peněženka, pouzdro na karty, parfém, tangle teezer, láhev s vodou, pouzdro na cigarety, další cigarety, pouzdro na vizitky, nějaký ten časopis a různé drobnosti, co denně potřebujete...

Když už jsem nemohl nic sehnat, narazil jsem na Slevomatu na tuto tašku, která vypadá podobně jako Birkinka a říkal si, že by to šlo. Sice jsem dlouho váhal, než jsem si ji objednal, protože je to na první pohled napodobenina Birkinky. Ale pak jsem si říkal, proč ne, vždyť třeba v Egoist fashion ve Štupartské jsem viděl podobnou (a pánskou!) a o mužích a Birkinkách jsem už psal a na této tašce nic vyloženě dámského nevidím. Stála asi patnáct set a je kožená. Za ty peníze jsem neočekával, kdovíjakou kvalitu nebo že mi vydrží roky, ale za stejnou cenu bych dostal třeba tašku z polyuretanu v Zaře, která by se mně beztak hned rozpadla. Jak se vám líbí?

 photo mikina-gant_cerne-new-balance_02_zps095284a1.jpg

 photo mikina-gant_cerne-new-balance_04_zps080807a4.jpg

 photo mikina-gant_cerne-new-balance_05_zpsd2c2fada.jpg

 photo mikina-gant_cerne-new-balance_06_zpsb445be22.jpg


 photo DSC_3576_zpsb9530eef.jpg

Jinak jsem si zvolil pohodlný outfit - někdy si prostě rád natáhnu jen džíny a mikinu, abych obešel pár obchodů, zašel si na oběd s kamarády a poflakoval se po městě. Také přemýšlím, jestli navštívit kadeřnictví. Napřed jsem si chtěl nechat narůst delší vlasy, ale pořád váhám. Bylo by mi líto je ostříhat, ale někdy se mi ráno nechce je upravovat (tak jako v tom to případě). Co říkáte? Ostříhat? Neostříhat?

Na sobě mám mikinu Gant, džíny Cheap Monday, boty New Balance (Spartoo je snad jediný český obchod, kde si i já se svojí obří nohou můžu vybrat z široké nabídky bot!), sluneční brýle Giorgio Armani a taška ze Slevomatu.

41 komentářů:

  1. Nádherná :) a musím pochváliť aj obsah! <3

    http://victorys-diary.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. pokud by jsi to chtel spojit s prijemnou cestou, zkus zaletet do Lisabonu, maji tam spoustu krasnych kozenych bot a tasek za velmi slusne ceny a Made in Portugal...ostatne i treba kozene polobotky v Zara jsou vetsinous z Portugalska. Kvalita je ruzna, u bot za 30 Euro nic moc ale za treba 70 jiz hodne dobra, a tak to bude i s taskou.
    Pekne kozene tasky v teto velikosti se daji najit na E-Bay tak od 60 dolaru, vetsinou z Ciny, ale jaka je kvalita, nevim, krom toho, v pripade Ciny mozna i toxicita nebude zbytecna otazka, kdovi co pouzivaji pri jejich vyrobnich procesech...ale treba se budou dobre.

    OdpovědětVymazat
  3. A co jít do hola? Máš hezkou tvář, vynikla by.

    OdpovědětVymazat
  4. Ostříhat! nejlepší účes máš v předchozím článku, druhá fotka, první řádek uprostřed,(prostě ta v Berlíně, jak jsi v kožichu a zapaluješ si) uff:D

    OdpovědětVymazat
  5. a já bych to zase tolik nepřeháněl. mám v Praze hned několik skvělých obchůdků, kde lze sehnat velmi dobré a kvalitní kožené tašky, prostorné, tak aby se tam v pohodě vešly všechny potřebné věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dejte, prosím konkretni tipy, aslesoň tři. díky :) markéta

      Vymazat
  6. Taška se mi moc líbí a máš pravdu že na ní nic dámského není, takže proč ne :). A moc se mi líbí jak máš uspořádaný obsah, trochu v tom vidím sebe - také si všechno musím poskládat, nemůžu to tam "jen tak hodit" :))
    Vlasy bych nechala jak je máš, sluší Ti delší (i kratší samozřejmě) a dá se s nimi tvořit více looků, než s krátkými ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě takové tašky hledám - kam se dá vše přehledně uspořádat. Nejhorší jsou takové ty "pytle" a měkké batohy, kde se vše smíchá tak, že tam nikdy nic nenajdeš :)
      A máš pravdu, na těch delších vlasech se mi líbí, že s nimi můžu vytvářet více účesů...

      Vymazat
  7. Rozhodně nestříhat, chápu, že na léto to nebude moc praktické, ale tohle vypadá úžasně a tak ležérně ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Super kabelka! Kdy se Ti ji podařilo ulovit? Číhám na slevomatu na nějakou pěknou koženou kabelku okolo dvou tisíc už dlouho...a vždy tam jsou spíš dražsí :o( Závidím. Win

    OdpovědětVymazat
  10. A vlasy se mi líbí :o) možná bych je jen trošku prostříhala, aby byla to vypadalo trošku odlehčeněji.

    OdpovědětVymazat
  11. Taška vyzerá v pomere výkon/cena skutočne prekvapivo!

    Celkom som bol zvedavý na tú tašku od Phillipa Lima, čo si dal na facebook. Myslel som a čakal,že ju predvedieš, lebo mňa tiež celkom zaujala, len som ju nemohol nikde zohnat a ebay ma nezaujíma. Doplnky nakupujem takmer výhradne vo Viedni a ni tam nič alebo som asi niečo prehliadol. Prečo si si to rozmyslel? Celkom by mi pomohlo keby si tu dal real foto tej tašky. vkus má na kabele dobrý:)!

    Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu od Phillipa Lima jsem si chtěl pořídit, ale nešla nikde sehnat. Někde jsem na ni zahlédl tip, ale přitom byla už z minulé kolekce, takže byla všude vyprodaná. Nenašel jsem žádný evropská e-shop, kde by ji měli a z USA se mi ji nechtělo objednávat - musel bych platit několik tisíc za DPH a clo navíc...

      Vymazat
    2. Tak to je fakt škoda! A áno ako píšeš, objednávanie z USA to je o, radšej no comment. Inak mohol by sie niekdy dat tvoje tipy alebo skor fotky tvojich tašiek. Čo sa minimálne tvaru, typu týka tak sa mi doterazt všetky páčily vyberáš rozumne, neviem či ti nejaké pribudli do zbierky ale ako inšpiratívne foto by to bolo fajn.

      Inak jedno malé upozornenie, čo sa týka kože. Dior,Gucci atd. má krásne tašky z hladkej kože, ale možem povedat s 100 istotou, že jú prakticky nepoužitelné! Ked tak odporúčam hrubšie alebo hrubo štruk. kožu. Prada nie je úplne ideálna volba čo sa týka saffiano. Najpoužitelnjšia je skutočne grainy leather.

      Veľaštastia pri ďalšom výbere!

      Vymazat
  12. Taška je super, a já jsem rozhodně pro ostříhání, tak jako jsi na fotce na záhlaví. :)

    OdpovědětVymazat
  13. A co Visconti bags? Krasne zpracovany, kvalitni usen, mam ji ja i pritel (model Hunter) jsme fakt spokojeny:) L. http://www.viscontibags.co.uk/?do=catalogue&qs[typem]=Messenger Bags&qs[collectionm]=Hunter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip! Vypadají hezky, ale není to přesně to, co hledám. Já sháním velkou tašku do ruky, případně s odepínacím popruhem na rameno. Teď jsem narazil na tuto: http://www.wolfgangstore.cz/bag.html. Vypadá hezky, ale zajímalo by mě, jak vypadá naživo a jaký je poměr cena - výkon.

      Vymazat
    2. Daniela, výrobce tašky, znám. Na všechny svoje věci dává doživotní záruku a šije ručně, na žádném stroji. Navíc je s ním skvělá komunikace - mrkni na jeho facebook: Rychter_D kožené výrobky / leather products
      Iva

      Vymazat
  14. Sehnat se da, ale musis se oprostit od nakupu v retezcich a zabrousit k mladym navrharum, co takhle playbag, eggo a dalsi tvurci co se zabyvaji kozenymi doplnky? Neni jich malo, a pak jeste zbyva samozrejme vyjet za hranice, kde stopro sezenes. Tahle se mi nelibi, porad mi pripomina damskou kabelku, nejspis temi zlatymi detaily, ktere se podle me pro muze moc nehodi, alespon ne v leskle verzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná se sehnat dá, ale já žádnou nenacházím. A hledám i mezi malými výrobci a mladými návrháři. Chci velkou tašku do ruky, pevnější (ne pytel třeba z broušené kůže) a takovou snad nikdo nedělá. Playbag má hezké batohy, ale jinak jen takové ty "retro" rustikální aktovky, podobně jako Eggo. Připadá mi, jako by všichni chtěli dělat alternativu a originální design, ale přitom tu chybí klasický design.

      Vymazat
    2. pravda pravda!! m.

      Vymazat
  15. Ja mám veľmmi rada kabelky zo Slevomatu, hlavne teda značky Renata Corsi, Roberta Minelli, Belle&Bloom...Práve preto, že sú kožené a cena je skvelá, pre mňa určite lepšia investícia ako spomínaná umelá kabelka zo Zary. Inak ja si myslím, že trochu ostrihať :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, chcem sa ta opytat ci mas niaku z tychto kabeliek zo zlavomatu, ak ano ako sa ti pozdava, vydrzala ti? Ja som si totiz objednala jednu od Renata Corsi a kvalita sa mi zda bohuzial dost slaba, spracovanie koze na velkych plochach nie je pekne a mam pocit ze to vyzera este horsie ako umela zo Zary :/
      Iva

      Vymazat
  16. Cool tenisky a sestřih také, nestříhat prosím :)

    OdpovědětVymazat
  17. A co tašky od Romana Tlustého? Lepší (český) kožený výrobek se tu snad ani nepotká:) JUl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten dělá také jen brašny na rameno. Jedině, že bych si u nějakého ševce nechal ušít něco na míru...

      Vymazat
  18. Víťo ostříhat! :D vlasy vždycky dorostou... Kamarád z Norimberka :P

    OdpovědětVymazat
  19. Upřímně bych byl asi nervózní takovou tašku i na chvíli držet dámě, aby si někdo nepomyslel, že ji sám vlastním :-) Ale musím uznat, že k vám vyloženě ladí, sedí vašemu stylu i osobnosti a cítím z toho naprostou přirozenost. Ať vám slouží!

    OdpovědětVymazat
  20. Vlasy nechat růst, s dlouhýma ti to slušelo.

    OdpovědětVymazat
  21. viděl jsem kabelky, které vypadají více dámsky než tato, to ano. Ale když tak nad tím přemýšlím, tak nevím a to pěkně prosím neber jako urážku, jestli jsi latentní homosexuál, který nosí věci řekněme mírně extravagantní a snaží se neustále vyvracet zda-li je to pánské, dámské. Nebo jestli jsi prostě jenom takový módeman, kterému dělá dobře nosit věci,kvůli kterým na tebe na ulici často pokřikují, že jsi buzerant. Ano člověk nemusí být gay, aby si mohl vzít např. něco růžového, ale s moc lidmi, kteří by nosili to, co ty, jsem se zatím nesetkal,, proto se také ptám.
    Zjevně to nezveřejníš a pokud ano, tak asi napíšeš, že mi do toho nic není. To je pravda, ale zajímalo by mě to. Dík Karol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, co ti na to mám říct... Je pravda, že Češi nosí většinou věci, které mně připadají jako šedé a nudné. A já si zase říkám, proč bych nemohl nosit to, co se líbí mně. Možná jsem žil příliš dlouho v zahraničí, třeba v Rakousku nebo v Německu, kde jsem měl dojem, že podle měřítek průměrného Čecha tam žijí snad jen überhipsteři nebo gayové a lesby ;)

      Vymazat
    2. Dík za odpověď. Karol

      Vymazat
  22. Kabelku by som brala ja pre seba. Je krásna, univerzálna a iste ti dlho vydrží.
    A Vítek, prosím ťa, NESTRIHAŤ!!! Vyzeráš úžasne. Teda, aby si ma chápal, vyzeráš skvele aj s krátkymi, ale takto je to podľa mňa lepšie. N-E-S-T-R-I-H-A-Ť!!!

    OdpovědětVymazat
  23. Kabelka je úplně super! a její obsah taky :-) já mám obvykle úplné stejný problém - jak naskládat do tašky foťák, diář, blok, kosmetickou taštičku a strašnou spoustu dalších věcí bez kterých se prostě neobejdu lol - naposledy jsem našla jednu kabelku od Michael Kors do které se mně to všechno konečně vejde!

    OdpovědětVymazat
  24. Joo tak to jsme na tom stejne, nadlisky ukol! Uz jsem zacal premyslet, ze si snad necham nejakou udelat. Myslis, ze to dava smysl?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych si nějakou pořídil, ale nějak nevim kam. V poslední době dost čtu o tomhle brašnářství: http://vzdystylove.cz/cs/blog/article/687-bez-ceho-se-neobejdeme/, nemáte někdo zkušenost?

      Vymazat
  25. Hrozne se mi libi, jak "lazo plazo" vlasy na techto fotkach mas. Mas nadhernou barvu vlasu a jak zdrave vypadaji ti taky jenom zavidim!

    OdpovědětVymazat
  26. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  27. taška je pěkná a tak nějak k Vám sedí (a připadá mi fakt dámská, ale třeba to je jen nezvyk, pryč s úzkoprsostí). jenže... je to obšlehlý jak bič, skoro jak fejk a to je třeba pro mě problém. prostě z úcty k autorovi si nebudu kupovat zboží který vykrádá cizí nápad. nejsem radikál padlej na hlavu a nestřílela bych za to, ale tak u takovejch ikon mi to přijde takový... no prostě proč podporovat parazity, co vydělávaj na cizích nápadech. já teď na pravou taky nemám. přesto, že se mi vizuálně zamlouvá, si nebudu kupovat za menší peníz ani vzdálenější inspirace. asi bych se s tím cítila trapně. můj názor. Markéta

    OdpovědětVymazat