čtvrtek 23. ledna 2014

Dine in style: večeře v hotelu Kempinski


 photo vecere-kempinski_11_zps5c2dc711.jpg

Minulý týden jsem s kamarádkou večeřel restauraci Le Grill hotelu Kempinski. Vzpomněl jsem si na jednoho kamaráda, který mi kdysi řekl, že vždycky když cestuje, bydlí jen v hotelech sítě Kempinski, protože ten servis je prostě jiný, A musím souhlasit. V restauraci hotelu Kempinski jsem několikrát snídal a obědval. Ale taková čtyřchodová večeře má něco do sebe.

Obsluha nám pomohla z kabátů, dala nám na výběr z několika stolů a usadila nás. Číšník sice vypadal trošku zaskočeně, když jsme si objednali víno skoro za tisícovku (asi čekal, že když mám na jídlo voucher, že asi budeme socky), ale když jsme si vybrali, přinesla nám slečna horké ubrousky k otření rukou. Skvělé! Ušetřili mi cestu na toaletu, kam si vždy po příchodu do restaurace chodím umýt ruce. To jsou přesně ty detaily skvělé obsluhy.

 photo vecere-kempinski_03_zps5988aa74.jpg

 photo vecere-kempinski_04_zps34f8017a.jpg

Lime & Tonic nabízí zvláštní menu, tak jsem si řekl, že to zkusíme. Po amuse-bouche nám přinesli první chod. U předkrmu máte na výběr mezi tatarákem z bio svíčkové podávaným na bramborovým rösti s křenovou smetanou a bio celozrnou topinkou a červenou řepou s máslovou dýní a kozím žervé s dýňovým olejem. Obojí bylo výborné.

 photo vecere-kempinski_05_zps0ed9b457.jpg

Dalším chodem byla lahodná kulajda s křepelčím vajíčkem, brambory a houbami. Zaujal mě způsob podávání - napřed nám přinesli nahřáté talíře s... správně se tomu říká vložka, ale nechci dráždit hnidopichy - byly v něm brambory, ztracené křepelčí vejce a houby - a samotnou polévku, hutný zelený krém, nám do talíře nalili, tak, jak se to dělávalo kdysi (mohli jste to vidět třeba v Obsluhoval jsem anglického krále).

 photo vecere-kempinski_06_zps21ed496f.jpg

U hlavního chodu byl výběr mezi tuňákem s čočkou beluga, olivovou pěnou, sušenými cherry rajčátky, k tomu rajčatová sponge a triem z vepříka. Oba jsme zvolili tuňáka. Na moderní kuchyni mě vždycky fascinuje ta různorodost a to, jak vás šéfkuchař (v tomto případu Marek Fichtner) vždy překvapí. Kdysi v jídelních lístcích stálo na příklad halibut à l'Argenteuil. Tím bylo vše řečeno a už jste předem věděli, co přesně vám na talíři přinesou. Dnes je to kreativita šéfkuchaře, která rozhoduje. A tato kombinace byla skvělá.

 photo vecere-kempinski_01_zps5fe79d85.jpg

 photo vecere-kempinski_07_zpsa350e821.jpg

 photo vecere-kempinski_08_zpsc8fff2d3.jpg

Desert, to byl úplný koncert pod taktovkou Karolíny Kocinové: čokoládový mousse s kaštanovým krémem, mousse praliné a karamelový griliáš. K tomu všemu cukrová vata jako překvapení. Dokonalé!


 photo vecere-kempinski_09_zps280a7a80.jpg

 photo vecere-kempinski_10_zps986da5b9.jpg

Po kávě nám byly přineseny výtečné čokoládové pralinky a pak jsme se přesunuli do Bugsy's baru zakončit tento příjemný večer :)

Mimochodem, Marek Fichtner, šefkuchař restaurace Le Grill hotelu Kempinski se také účastní Chef Time Festu, o kterém jsem nedávno psal. Takže pokud jste labužníci, je to něco pro vás ;)

32 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Juraji, ty lůzo, takto se neslušně ptát !

      (:D)

      Vymazat
    2. Napapal, bylo to výborné :)

      Vymazat
  2. Víťo, kolik vám je let? na té první fotce vypadáte tak na 40, ale neuražte se prosím, jen mne to zajímá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to potom doufám, že takhle budu vypadat ve 40.

      Vymazat
  3. druhý odstavec - zdá se mi to, nebo je to napsané ve stylu, že jsi se s tím ještě nikdy nikde nesetkal?? přitom tento servis je běžný v každé lepší /drahé/ restauraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co kdybys četl, co je tam napsané a nehledal v tom nějaké výplody své fantazie?

      Vymazat
    2. :) jenom mi to při čtení tak vyznělo, tak jsem se slušně zeptal /bez skrytých narážek/ a chtěl znát svou odpověď..

      Vymazat
    3. Myslím, že můj blog sleduješ dost dlouho na to, abys věděl, že v takové restauraci nejsem poprvé ;) Ale ty horké ubrousky při příchodu do restaurace běžné nejsou.

      Vymazat
    4. to bývávalo, už jsem tu dlouho nebyl, jen dnešní post jsem rozkliknout musel, protože hotel Kempinski je skvělým hotelem!
      děkuji za odpověď :)

      Vymazat
    5. Prosim Te, blondyne, ty, ktery jsi byl v nejlepsi restauraci tak mozna nekde v pizzerce v horni dolni se radsi ani nevyjadruj :-D

      Vymazat
    6. Blondýn závidí, že Vítek žije taký život, o ktorom on sníva. "... hotel Kempinski je skvělým hotelem! ...", toto je čo za vetu? Tak sa to hovorí správne?

      Vymazat
    7. Vítku, každou chvíli najdete u Blondýna tenhle článek opsaný. Bude taky juchat o hoteli Kempinski.

      Vymazat
    8. Heh, zrovna jsem na to taky reagovala (ostatní komenty jsem předtím jen přelétla očima) :o))) Win

      Vymazat
    9. Protože mi došly prášky na spaní a já si ještě nestihl u svého obvodního lékaře nechat předepsat nové, protože jsem zapomněl koupit červené víno a poslední láhev jsem dopil před týdnem /které má na mně stejné účinky jako ty prášky/

      Malá ukážka od Blondýna. Kombinácia liekov na spanie a červeného vína je zrejme dôvod, prečo má tie svoje halucinácie. V opojenom stave veselo kradne fotky a vymýšľa neuveriteľné príbehy, a na druhý deň si myslí, že to prežil. Oba tieto blogy sledujem už dlho (neporovnávam) a spomínam si, že minimálne jeden post o nejakej akcii Blond opísal od Vítka. Skoro doslova.

      Vymazat
    10. Hele, pane Laciny/Zitny nebo jake to jmeno se ti zrovna libi, jdi uz do prdele s tema svejma fantaziema. Kolem lepsi/drahe restaurace jsi byl mozna tady na blogu Viteszlava.

      Vymazat
  4. Mě by bylo asi trochu trapný si tam vytáhnout foták a na každej chod čekat s zaostřeným objektivem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to bývá také blbé, ale naštěstí jsme měli stůl tam, kde na nás nebylo moc vidět :)

      Vymazat
    2. This! Nejdřív si číšníci mysleli, že máte asi voucher nebo jste zabloudili, pak jste to napravili drahým vínem, abyste to následně shodili focením. Hmhm...

      Vymazat
  5. Jak servírovali kdysi? Já teda nevím, jsem ze střední šest let, ale na hotelovce jsme se tohle učili jako zcela běžné a nutné umět ;o) A já se stím setkala i na praxi ve čtyřhvězdičkovém hotelu v Opavě. Win

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, na hotelovkách se učí všechno, ale v běžném provozu se nepoužívá spousta věcí. Co třeba francouzský servis? ;)

      Vymazat
  6. Mňam. Vyzerá to výborne. A páči sa mi tvoja bodkovaná kravata.

    OdpovědětVymazat
  7. clovek, ktery si mysli, ze vypadas na ctyricet, ma zrejme spatne bryle a mel by navstivit ocniho lekare. vypadas dobre a na svuj vek zcela adekvatne.

    OdpovědětVymazat
  8. Víťo, v poslední době na tvůj blog nechodím bez minimálně chleba s máslem. Nad fotkama s jídlem pokaždé dostanu na něco hroznou chuť. A nejhorší je, když sem zabrousím třeba ve dvě ráno .)

    OdpovědětVymazat
  9. Úchvatný report. Čtu Váš blog pravidelně a je mým nejoblíbenějším. Máte styl, úroveň a odvahu.
    Přeji Vám pevné nervy se všemi hloupými trolly.

    OdpovědětVymazat
  10. Proč mažeš komentáře, kde ti doporučuju to, že k tomu obleku se hodí tyrkysové vyšší boty? Naopak nějakou trapnou hádku se svým expřítelem (czech blondýn) tu necháváš? Gabča

    OdpovědětVymazat
  11. Vítku, myslel jsem si, že když je ti 35 až 40, tak se nebudeš chovat tak dětinsky a nebudeš mazat komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Mohu se pane Vítězslave zeptat co děláte? Od pohledu bych Vás považoval za studenta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, tipoval bych buď studium na filozofické fakultě, případně informatiku.

      Vymazat
    2. Píše kraviny na net.

      Vymazat
  13. Pane Ivičiči, nebylo by foto celého zvoleného outfitu (včetně legendy)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel ne, pane Frydrychu, ale měl jsem na sobě černý dvouřadý oblek a dlouhý kabát Aquascutum, obojí tu již bylo ;)

      Vymazat