úterý 29. října 2013

Sváteční snídaně - vejce Benedikt


 photo vejce-benedikt_zpsfa255120.jpg

Když pozdě vstávám, rád si udělám něco vydatného a dobrého namísto snídaně a zároveň jako brzký oběd. Mým oblíbeném jídlem jsou vejce Benedikt: na rozpůlený, opečený anglický muffin položíte šunku, pošírované vejce a přelijete holandskou omáčkou. Zní to docela jednoduše, ale když to děláte jen pro jednu osobu, je to docela otrava. Ale stojí to za to :) Receptů najdete spoustu, zkuste třeba tento.

Anglické muffiny koupíte v Marks & Spencer a hlavně ať se vám nesrazí holandská omáčka. Do vody, ve které bude připravovat ztracené vejce nezapomeňte přidat trochu octa a použijte co nejčerstvější vejce, aby hezky vypadala ;) Dobrou chuť!

Co snídáte vy? Dopřáváte si když máte na snídani čas a pohodu? :)

15 komentářů:

  1. Udělat madafaking pošírované vejce se mi moc nedaří. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je dobrý návod :)
      http://clanky.vareni.cz/recept-na-posirovane-vejce-krok-za-krokem/

      Vymazat
  2. Vím, že kultura stravování atd., ale tak nerada vařím... :((( Z vajec benedict by mě nesporně hráblo, máš můj obdiv. Já jsem ochotná ráno akorát tak namazat nějaké pečivo máslem a něčím už hotovým obložit.
    Na čem akorát trvám, je káva z mocca konvičky. Rozpustný kafe je rychlý, ale považuju to za barbarství. To vypiju jen ze slušnosti na návštěvě, když nic jiného hostitel nemá.

    OdpovědětVymazat
  3. hmmm musim vyzkouset! super tip
    pozdravy z Milana
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. No, chce to umět holandskou omáčku, ale pokud budeš postupovat správně, nemůžeš ji zkazit ;) Ale musíš si to zorganizovat tak, abys měl hotové vše najednou, aby to bylo opravdu teplé :)

      Vymazat
  5. S blogem o jídle bys měl patrně větší úspěch, rád jíš, něco i uvaříš a máš na to čančací nádobí, pouvažuj o tom...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych pravdu řekl, už jsem o tom přemýšlel. Ale nemyslím si, že jsem dost erudovaný na to, abych někomu radil ve vaření, a nechci být ten jakože šikovný kuchař. A vařit a do toho fotit postup je docela složité - jednou jsem to zkoušel při vaření jednoho docela těžkého pudingu a málem jsem se polil horkým karamelem. Na druhou stranu by mě bavilo k fotkám mého jídla psát o tom, jak upadá kultura stolování, jak všichni používají nevkusný porcelán a hnusné stolní prádlo... No a vidíš - hned bych měl spoustu haters :D

      Vymazat
    2. Tak piš jen stylem "heč, jak to mám vyfintěný" a na tu část s "váš igelitovej ubrus je nevkusnej" zapomeň...

      Vymazat
  6. Když mám čas, ráda připravím větší snídani pro dva. Začala jsem na palačinkách a lívancích, přidala jsem ruské bliny. Pak jsme začali cestovat a přibyly amterodamské belgické wafle, berlínský currywurst, rakouský keisserschmarren a nakonec různé variace na anglickou a skotskou snídani s domácím pečivem. Když je času hodně, přidám freshjuice nebo čerstvé granátové jablko (což je docela práce). Taková snídaně je pak mým nejoblíbenějším jídlem dne.
    A pardon za ty předchozí dva smazané komentáře, byly to omyly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám občas chuť na lívance, ale jako hlavní jídlo mám rád slané věci a sladké bych si dal jako desert. Ale Kaiserschmarrn miluji :)

      Vymazat
  7. vážně vidím šunkový salám ?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde na to, na co se díváš ;) Prodává se hranatá šunka na toastový chleba, ale také kulatá.

      Vymazat