úterý 7. května 2013

Outfit z otevření Le Premier


 photo lepremier-outfit_01_zps1bb0e824.jpg

 photo lepremier-outfit_02b_zpsdc6ff4b0.jpg

 photo lepremier-outfit_03_zps85d07276.jpg

 photo lepremier-outfit_04_zps51c13800.jpg

Tady jsou slíbené fotky z otevření nového obchodu Le Premier v Pánské pasáži. Co se správného outfitu týče jsou otevíračky obchodů pěkně tvrdý oříšek. Nikdy nevíte, co si vzít na sebe, abyste nevyčnívali a nebyli ani overdressed ani underdressed. Holky to mají jednoduché. Malé černé nebo sukně a halenka, podpatky a jde se. Ale pánové? Smoking jsem měl jen při otevření Dolce & Gabbana v Pařížské, protože povaha akce stála na pozvánce a sladil jsem se s kamarádkou, která měla delší, elegantní šaty a kožešinovou pláštěnku. Jinak je oblek příliš formální - téměř nikdo jej na takové akce nenosí. Většinou ani kalhoty, kravatu a sako. Košile a svetr, to ne, příliš neformální a neelegantní. Tričko, džíny a sako... možná trochu underdressed... Chcete vypadat elegantně (samozřejmě s přihlédnutím k tomu, jaké oblečení obchod nabízí), ale otevíračka není žádná formální událost, která by vyžadovala přísný dress code, má to být uvolněná akce...

A tak jsem zvolil kombinaci formálních, oblekových kalhot, neformálního saka a košile s kravatou. Raději než rozhalenku nosím kravatu, ale s formálním sakem bych mohl vypadat overdressed - jeden nikdy neví, co budou mít na sobě ostatní. Oblek neměl nikdo, několik pánů mělo kalhoty, košili s kravatou a sako, někteří kalhoty, sako a rozhalenku, někteří měli ke košili svetr, jiní jen kalhoty a košili.

Kalhoty (stejně jako košili) jsem koupil ve výprodejích v H&M a nemůžu si je vynachválit, protože jsou velmi pohodlné, lehké a prodyšné. Sako je také H&M, mám je už asi dva roky. Je ze směsi lnu a bavlny (pro hnidopichy, kteří mi budou psát, že je sako celé zmuchlané - on len to tak většinou dělá) a i v létě je příjemné na nošení. Hedvábnou kravatu se vzorem paisley mám ze sekáče, zelené ponožky Uniqlo, mokasíny Alfred Sargent a hodinky Festina (které mám ještě v jiné barvě) jsem koupil na Slevomatu. Hedvábný bílý kapesníček s modrými květy mám z toho večera a tak jsem si jej hned zastrčil do kapsičky.

 photo lepremier-outfit_05_zps2ee02550.jpg

19 komentářů:

  1. Sere mne ten kapesník, jinak dobré jak cyp!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdůvodňuje to v poslední větě!

      Vymazat
    2. Jako by nešel dát do kapsy taky aby nešel vidět. ;)

      Vymazat
  2. Na první fotce to vypadá, že sis vzal pod modráky košili s kravatou.

    OdpovědětVymazat
  3. Alfred Sargent? Wow...

    Můžu se zeptat kde koupeno?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Objednal jsem si je na internetu, ale jinak je prodávají v Classic shoes v Praze na Újezdu.

      Vymazat
  4. Ach jo, Vítku, tobě to zase nechutně sluší. To je úplné týrání, jak jsi roztomilý a hezoučký. S tvým výzorem si musíš umět omotat kolem prstu úplně každého :) Vlasy 1* (nestříhat, neničit, takto udržovat)

    OdpovědětVymazat
  5. A nedržíš nějakou dietu? Zdáš se mi pohublý, nebo to dělá oblečení. 100% budou ale komentáře, že je oblečení malé :)) Těším se :))

    OdpovědětVymazat
  6. Celkově fajn, i když jsi již měl lepší "poloformální" outfity. Nemůžu si ale pomoct, když vidím tu fotku mokasín, zelených žebrovaných ponožek a kalhot s puky, tak prostě vidím (nějakého) dědečka. Paisley... není to česky kašmírový vzor? Google mi nějaké odkazy na podobný vzor hází, tak když jsi takový fanatik češtiny...

    OdpovědětVymazat
  7. Dosti vymazlený outfit řekl bych

    OdpovědětVymazat
  8. Po dlouhé době něco co Víťovi sluší a padne, podle mého by se měl ubírat tímhle směrem i v jiných outfitech, ale ...

    OdpovědětVymazat
  9. Vítku, toto se Ti vážně povedlo. Nemohu se vynadívat :) Moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  10. Velice povedené, možná bych si jen vzal jiné boty a ponožky.

    OdpovědětVymazat
  11. Jak se liší formální sako od neformálního? Netrolím, já to fakt nevím. :-)
    A tohle ti sluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neformální sako, anglicky "sport jacket", se nosí na volný čas, je vypasované a na rozdíl od oblekového saka bývá z hrubější látky a mívá výraznější vzor nebo bývá barevné. Často se kombinují s kalhotami jiných barev nebo z jiných materiálů.

      http://www.askmen.com/fashion/fashiontip_300/314_fashion_advice.html

      http://en.wikipedia.org/wiki/Sport_coat

      Vymazat
  12. Víťa má krásnou kravat a hodinky ! ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Ten kapesníček je parádní. A ne, že ne!

    OdpovědětVymazat
  14. Boží hodinky. Skvělej vkus, ale myslím si, že sako by mohlo být přes pas i rukávy o číslo větší. Možná je to účel, ale spíš vypadá jako když jsi z něj urostl. Promiň.

    OdpovědětVymazat