neděle 5. května 2013

Tip na nedělní oběd: Dish - Fine Burger Bistro


 photo dish_01_zpsccd9ff1c.jpg

 photo dish_03_zps3f99405a.jpg


 photo dish_04_zps5c64c181.jpg

 photo dish_05_zps7632bc31.jpg

 photo dish_06_zps8fce9236.jpg

 photo dish_07_zpsc7d476a2.jpg

Dish, jak už název napovídá, lepší bistro, kde dělají výtečné burgery. Kamarád je pořád vychvaloval jako nejlepší burgrárnu v Praze, kde se bez reservace jen tak neposadíte. Tak jsem to musel zkusit.

Ještě před návštěvou jsem se podíval na recenze na internetu a docela mě popudily komentáře s negativním nádechem jako "je to malé a hlučné bistro a asi budete smrdět kuchyní" nebo "dobrý tip, pokud nevyžadujete příliš soukromí". No ne, vážně? Bistra většinou bývají malá, takže se rychle zaplní, takže jsou hlučná a hlavně jsou od toho, abyste se rychle najedli. Nepochází snad název z "bistro", ruského výrazu pro "rychle"?. Pokud chcete hodiny tlachat o nesmrtelnosti chrousta, jděte raději někam na pivo. Nebo se přihlaste do Prostřeno a stěžuje si tam, že je rajčatová omáčka příliš rajčatová a že "lososa ani neochutnám, protože kuřecí maso nejím".

Dish najdete trochu skrytý v Římské 29, skoro na rohu s Italskou. Hned mezi dveřmi mě personál hlasitě pozdravil. Objednal jsem si sto dvaceti gramový Dish Burger s hovězím masem, slaninou, cheddarem, nakládanou okurkou, domácím kečupem a spoustou salátu. Přesto z burgeru nic nevypadávalo, maso bylo pěkně propečeno do růžova, šťavnaté a byl akorát tak velký, že se dal dobře ukusovat. K tomu poctivé bramborové hranolky s česnekovou majonézou podávané v zavařovačce. K tomu čepované unětické pivo.... Vynikající! Mají otevřeno každý den a pokud bydlíte v Praze, můžete si mezi jedenáctou a patnáctou hodinou nechat dovézt burger přes Dáme jídlo

Všechna jídla podávají ve starém nádobí. Moc se mi líbil talíř, ve kterém měla kamarádka salát, a kávový servis. Prostředí je jednoduché, ale nápadité a hezké, interiéru dominuje lepenková hlava jelena a nádherný mosazný lustr.

Dnes otevírají v poledne, takže pokud se chcete dobře najíst v příjemném prostředí, zkuste Dish.

11 komentářů:

  1. Dish je skvělej a ta česneková majonéza je božská! :D Taky jsem četla recenze o tom jak je to tam malé, ale mě to vyhovovalo.

    OdpovědětVymazat
  2. http://www.menudomu.cz/domaci-caesar-burger/
    Pustit video :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sakra, to vypadá dobře!

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj vitku, diky za inspiraci, tam vyrazim. podobne koncipovana je Black Dog Cantina v Beroune. bezva burgry, domaci limonady a takovy podobny lahudky. taky furt plno, chce to zamluvit stolek.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak aspoň že nezapomněli na okurku...

    OdpovědětVymazat
  6. uneticke pivo je peknej ekl,

    OdpovědětVymazat
  7. hm tak to vypada dobre!! az budu v Praze, tak vyzkousime
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. vypadá skvěle, určitě až budu mít tu možnost zajdu, díky za tip!:)))

    OdpovědětVymazat
  10. "Nebo se přihlaste do Prostřeno a stěžuje si tam..." tak tohle mě fakt pobavilo, protože se na Prostřeno koukám jen když se neskutečně nudím a nevím, co mám dělat :D A děkuju ti za tip!

    OdpovědětVymazat