čtvrtek 4. dubna 2013

J'adore Diptyque L'Ombre dans l'eau


 photo diptyque2_03_zpsc75e68c3.jpg

 photo diptyque2_01_zps69087ee5.jpg

 photo diptyque2_02_zpsb44ab190.jpg

 photo diptyque2_05_zpsae78b1b6.jpg

 photo diptyque2_04_zps71545a86.jpg

 photo diptyque2_06_zps8957e4e4.jpg

Parfémy Diptyque jsem objevil úplnou náhodou. Dříve jsem používal Dior Homme, ale pak jsem si všiml, že už na mně nevoní tak jako kdysi, potom Terre d'Hermes, který byl najednou všude. Až jsem jednou od kamarádky dostal flakonek L'Ombre dans l'eau a okamžitě jsem se do tohoto parfému zamiloval. 

Dlouho jsem hledal, co je ta výrazná vůně, kterou v L'Ombre dans l'eau nejvíce cítím... Rozdrcený list rajčete! A grepová kůra. Celkově bych vůni přirovnal k divoké zahradě po dešti. Tak krásně zabalený a v novém oválném flakonu jsem si jej přivezl z Paříže. Obchůdek Diptyque na Boulevard Saint-Germain číslo 34 byl zároveň ukázkou dokonalého zákaznického servisu. Ochotně Sandře a mně radili, když jsem přemýšlel, jestli přeci jen nezkusím jinou vůni než L'Ombre dans l'eau, nakoupené parfémy krásně zabalili a ještě přihodili několik testerů.

Dalším výrobkem z dílny Diptyque, na který se chystám, je Lait frais pour le corps. Měl jsem jen ten tester z Paříže, ale na županu se ta nádherná, opojná vůně držela až do vyprání... V Praze Diptyque najdete v Simple Concept Store v Pařížské 20.

Jaký parfém používáte vy? Zkoušeli jste nějakou novinku?

11 komentářů:

  1. Používám toaletní vody, obvykle koupím levnější a více různých kusů. Mezi mé nejoblíbenější patří Ralph Lauren No 3 a 4, Pierre Cardin Revelation, David Beckham Homme, L´Occitane Vetyver a Playboy New York. Švagrová prodává Avon a Oriflame, takže často dostanu něco od nich darem.

    OdpovědětVymazat
  2. Já podlehl komerčnímu vábení a koupil jsem si jednu z těch nových vůní James Bond 007, trochu se za sebe stydím jak jsem se nechal zmanipulovat, ale oní perfektně!

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem podlehl Burberry London For Men.

    OdpovědětVymazat
  4. Nikdo další již ničemu nepodlehl?

    OdpovědětVymazat
  5. používam Bleu de chanel, nevíte jakej je Tom Ford Noir? díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po parfemu Tom Ford touzim porad, vzhledem k tomu, ze stoji 170 euro, budu nadale jen touzit.

      Vymazat
  6. Ano po Tom Ford Ombre de hyacinth, maji ho v KADEWE v Berline a v Breuningenu ve Stuttgartu, chodim ho pravidelne ocuchavat.

    OdpovědětVymazat
  7. Když jsem kupoval Bleu de chanel (já, ten co uvažuje o koupi Tom Ford Noir), tak přihodili i pár testerů, nejvíc se mi líbil Penhaligon´s Endymion cologne. Zkoušeli jste Penhaligon´s?

    OdpovědětVymazat
  8. a na kolik tato vůně přijde a jak dlouho flakon při denním používání vydrží?
    aspoň rámcově, dík!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že stojí 2.300 a vydrží dlouho - mám několik parfémů, které střídám podlé nálady nebo příležitosti. Ale stačí trocha a vůně vydrží celý den. Hlavně se mi líbí, že parfémy Diptyque jsou tolik jiné od ostatních parfémů... :)

      Vymazat