sobota 16. března 2013

Jakub Polanka pro Pietro Filipi, S/S 2013



 photo polanka-pietro-filipi-SS2013_01_zps75350c15.jpg

 photo polanka-pietro-filipi-SS2013_02_zpsd3e4bb93.jpg

 photo polanka-pietro-filipi-SS2013_03_zps0912220c.jpg

 photo polanka-pietro-filipi-SS2013_04_zpsc52524ec.jpg

 photo polanka-pietro-filipi-SS2013_05_zps7092eb39.jpg

 photo polanka-pietro-filipi-SS2013_06_zpsdde575b7.jpg

 photo polanka-pietro-filipi-SS2013_07_zps99226cd6.jpg

 photo polanka-pietro-filipi-SS2013_08_zps93f53a1a.jpg

 photo polanka-pietro-filipi-SS2013_09_zps45368a0b.jpg

 photo polanka-pietro-filipi-SS2013_10_zpse4af35ad.jpg

Minulý týden představil Jakub Polanka již druhou kolekci, kterou navrhl pro Pietro Filipi a sám se stal tváří kampaně k této kolekci. Podle vlastních slov nepřichází s ničím novým ani inovativním, ale navrhl oblečení pro české muže, které je praktické a zároveň má šmrnc.

Kolekci uvedl v džínovém overalu - tedy je to bunda a kalhoty, které se dají nosit samostatně, ale když je spojíte zipem, máte overal. Pak se převlékl do saka v "polankovské modré", ve kterém je vyfocený ve zmíněné kampani.

Zajímavá je košile se dvěma odepínacími límečky, které můžete vyměňovat. Také nic nového, odepínací límečky byly součástí každodenního života až do třicátých let. Ještě dnes je bez problémů seženete v Anglii a jejich nošením je známý Karl Lagerfeld. Ale u nás je nenajdete. A jak během prezentace Polanka řekl: navrhl oblečení, které by sám nosil, ale v obchodech mu chybí.

Dalším výrazným kouskem byla cyklistická bunda. S kolekcemi oblečení na kolo se najednou roztrhl pytel. Napřed Levi's a jejich kolekce Commuter, pak H&M for Brick Lane Bikes a teď i Jakub Polanka pro Pietro Filipi. Je lehounká jako pírko, nepromokavá, manžety jsou opatřeny gumičkami a patří k ní malý pytlík ze stejného materiálu, do kterého ji složíte, takže se vám téměř vejde do kapsy. K mání je ve světle a tmavě modré. I když nemám sportovní oblečení moc rád (asi tušíte, co si pod pojmem sportovní oblečení představím), nepromokavá a větru odolná bunda by se mi občas hodila.

Nejvíce se mi však líbilo tričko. Na první pohled obyčejné, bílé tričko. Je však z těžší, avšak jemné bavlny a rukávy a výstřih jsou jen ustřižené - a hotovo. Tedy jen vepředu,  vzadu je výstřih důmyslně obšitý, což je praktické (určitě víte, pokud jste někdy podobné tričko měli). Vůbec všechny detaily celé kolekce byly propracované. A to tričko musím mít.

Kolekci seženete ve vlajkovém obchodě na Národní třídě, v OC Palladium, v OC Nový Smíchov a také v Brně ve Vaňkovce. Jak se líbí kolekce vám? Vybrali byste si?

10 komentářů:

  1. to je super ze je aj sam tvarou kampane :D vyzera to dobre :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý! Nevíš, odkdy bude kolekce v Brně?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Během března... Na e-shopu ještě nejsou všechny kusy, tak tam snad přibudou a snad jsou i v obchodech :)

      Vymazat
  3. Největší mýtus je masové rozšíření těchto poruch v populaci. Aneb ať žije obezita. Anebo mraky jiných duševních poruch než jsou poruchy příjmu potravy, které tyhle mílovými kroky předbíhají co do počtu a intenzity nebo i celoživotních následků (ale o nich se vůbec nemluví, protože to není in). Představa mas je zkreslená mediálně. Podívejte se, nač se nejvíc umírá v západním světě, včetně naší země. Jsou to kardiovaskulární nemoci (často v souvislosti s obezitou) a rakovina. Z duševních poruch ppp na první příčky taky rozhodně nepatří. Ale všem se to neustále všude cpe.

    OdpovědětVymazat
  4. Sorry za OT.Nebudeš si kupovat ten nový lněný béžový oblek z HM? vypadal sharp! ..Mimochodem nekoukáš se na seriál Boardwalk Empire? je skvělý už jen pro obleky 20. let!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, lněné oblečení je jen na volný čas a myslím, že bych ten oblek tolik nevyužil. A na Boardwalk Empire se nedívám... spíše se mi líbí pánské oblečení před první světovou válkou. A je tolik americký...

      Vymazat
  5. docela slabota. v podstatě jediný fakt dobrý je to jednoduchý bílý tričko. jinak košile s nesmyslnými detaily, džíska jak z H&M, neforemné džíny, plastově vypadající sako, jedovatě zbarvená šustka (nebo pláštěnka). Zajímavá je možnost spojit džíny a bundu do kombinézy, i když nevím, k čemu by mi to bylo. Kolekce ukazuje na tvůrčí impotenci, což mě zrovna u Polanky dost překvapuje.

    OdpovědětVymazat
  6. ahoj
    nevis, jestli je single? libi se mi ;) ...
    Vlastik

    OdpovědětVymazat