čtvrtek 14. března 2013

Urbanlux - Crocs S/S 2013

 photo urbanlux-SS2013_01_zps774c135c.jpg

 photo urbanlux-SS2013_02_zpsb1e159ed.jpg

 photo urbanlux-SS2013_03_zps6f351151.jpg

 photo urbanlux-SS2013_04_zps86cf3b3f.jpg

 photo urbanlux-SS2013_05_zps710e0b3a.jpg

Koncem minulého týdne se v pražském showroomu Urbanlux konala prezentace letní kolekce Crocs. Sice asi více zaujala dámy, pro které tu byla spousta nových párů bot, většinou v zářivých, jiné v pastelových barvách, některé kousky inspirované sedmdesátými lety a nejvíc mě zaujaly bílé tenisky, které skoro nic nevážily. Nově Crocs představil také řadu doplňků, třeba ten slaměný klobouk na fotce, tašky, batoh, pletené čepice nebo slamák pro kluky.

Pánských bot k vidění moc nebylo. Ale co také můžete vymyslet nového? Ještě k tomu v České republice, kde jsou lidé celkem konzervativní a také mají proti Crocs předsudky, když většina zná jen ty děrované nazouváky určené k vodě, které ale k vodě, bohužel, nikdo nenosí. Ale za to je můžete vidět na nohou číšníků, prodavačů nebo na procházce v centru města. Pak je jasné, že je část lidí nenávidí a další miluje. Ale dělají i jiné boty. Třeba ty jejich farmářky, které jsem měl tady nebo tady, jsou skvělé. Jako všechny boty Crocs jsou lehké, nepromokavé a díky podšívce zahřejí.

Z aktuální kolekce se mi líbí ty boty na první fotce, evokují mi léto. Po obvodu podešve mají dírky, aby z nich mohla vytékat voda, jsou lehounké, a díky anatomicky tvarované stélce jistě velmi pohodlné. Skvělé boty k vodě, na pláž nebo na loď. A i když nepojedu na dovolenou k moři, tak bych si je pořídil alespoň někam k vodě nebo na doma, k bazénu. Určitě jsou lepší než žabky, no ne? Jak říká Alexander Wang... A ta azurová barva je nádherná.


 photo urbanlux-SS2013_07_zpsde48346f.jpg

 photo urbanlux-SS2013_06_zps1585253e.jpg

Řada značky Bobble se rozšířila o nový termo kelímek na studené nápoje s brčkem. Něco takového už jsem dlouho sháněl. Podobný občas mívají třeba ve Starbucks, ale to zase není ono, je tam to jejich logo a není tak pevný. Nový je i termokelímek na teplé nápoje a láhev Bobble pro sportovce, která má obsah 0,75 litru, je z měkčího materiálu, takže se z ní lépe pije (můžete ji více zmáčknout) a víčko je gumové, je k lahvi připevněno, takže vám teď neupadne nebo nepraskne, jako se to stalo mojí Bobble.

 photo urbanlux-SS2013_08_zpsd280a313.jpg

 photo urbanlux-SS2013_09_zps041d0c8f.jpg

I Happy Socks se nám předvedly v nových barvách a vzorech. Miluji ty se zvířecími vzory a ty puntíkaté, které mám v několika barevných kombinacích. Poslední fotka je toho důkazem. Kalhoty mám z H&M. Jsou vlněné, koupil jsem je ve výprodeji za 500,- a hned jsem si je vzal. Jsou podobného střihu jako kalhoty zeleného obleku, ale díky materiálu jsou prodyšnější a pohodlnější. Pro ty, jejichž oči by mohl pohled na "příliš krátké" nohavice pohoršit či jim způsobit trvalé následky předem upozorňuji, že jsem si je povytáhl kvůli fotce.

24 komentářů:

  1. Mít doma aspoň jednu Bobble je můj sen! :)

    OdpovědětVymazat
  2. ... nutno říct, že splnitelný. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ji a je super. Protože ta hnusná pražská přechlórovaná voda se pít nedá!

      Vymazat
  3. Poslední fotka je parádní :) Crocs mě moc neoslovují, nemám ráda plastové boty. Zato lahve s fltrem ano, budu si muset nějakou pořídit - vinohradská kohoutkovka je děsná, souhlas s Anonymem 16:34.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty první botky vypadají zvláštně :) ale originální :)))

    http://nikol-kach.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. milujem panske farebne pnozky :) a inak crocsy nemam vobec rada, ale v praci ich nosim, lebo jedine v nich vydrzim stat tolko hodin bez krcov v nohe :/

    OdpovědětVymazat
  6. Ty první modrý gumový boty jsou šílený... au, moje očka :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já ti řikám, že to nejsou boty k vodě, resp. na pláž, protože těmi dírami se bude písek sypat dovnitř a ne ven, jak tvrdíš ty, a bude se držet ve špičce.
    Klidně to zase smaž, ale nediv se pak na blogu u Juraje, proč máš hejtry. Jo, odpověď máš i tam.

    OdpovědětVymazat
  8. Já vím, co jsou boat shoes (mám dvoje). Jde o to, že klasické boat shoes žádné díry po straně nemají - na rozdíl od těchto (aby do nich lépe teklo? Aby do nich mohl snáz proniknout písek?). Z toho usuzuji, že k vodě nejsou.
    http://mensboatshoes.co.uk/ - také žádné díry nevidim. A prožeň "boat shoes" googlem a nenajdeš také nic podobného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale uniká ti, že Crocs dělá boty k vodě a do vody. A proto jsou gumové a proto jsou v nich díry ;)

      Vymazat
  9. mně především uniká, proč mají ty díry.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak já teda nevím, ale celkem souhlas s anonymem výše. Tohle je dobré maximálně k bazénu nebo do kamenitého Chorvatska. Což je ovšem jedno, protože i kdyby to bylo praktické, hezké to tedy opravdu není. Některé dámské Crocsy se mi líbí, mám je a v létě na ně nedám dopustit, ty klasické tedy rozhodně chápu na číšnících a číšnicích, a i ve městě mě na mužích tedy pohoršují podstatně méně než většina další mužské letní obuvi, ale tyhle pánské 'jakože normální boty' obzvláště ve větších velikostech působí vyloženě směšně. Na fotkách to ještě jde, naživo je to tragické. J.

    OdpovědětVymazat
  11. Mně právě crocsy přijdou nejhorší na číšnících/servírkách. Nechápu, jak to dělají na západ od našich hranic, že je nenosí a stejně zvládnou roznášet i ke konci směny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba nedělají patnáctihodinový směny, ale těžko říct. A je mi srdečně jedno, co mají na nohou, tedy pokud pominu nějaké opravdu nóbl restaurace. Taky jsem dělala v kavárně, nosila jsem své normální boty a co se pohodlí týče to přežila, ale neustále jsem se bála, že si je tam zničím- něčím poleju (což by se mi vzhledem k té almužně fakt hodně vyplatilo), navíc některé na mokré podlaze dost kloužou (speciálně conversky), takže mi přijde naprosto pochopitelné, že si na to někdo pořídí speciální boty. Doktoři taky nenosí v práci chelsea boots, takže asi tak. J.

      Vymazat
    2. Vím o několika podnicích ve Vídni, kde 12 dělají. Jestli 15, nevím. Crocsy nemají. Ženy tam většinou mají takovou zdravotne-pracovní obuv, vypadá normálně. Muži většinou normální, ale třeba to je taky pracovní, ona i ta může vypadat normálně. Proč by doktoři nemohli, když nejsou na sále, nosit chelsea boots? Psychiatr, ale klidne i praktik, proč ne...

      Vymazat
    3. Protože hygienické předpisy, hádám, ale evidentně vzájemnému porozumění nedojdeme. Je mi celkem jedno, co kdo nosí, pokud módu neřeší, je to jeho věc a mně to nijak játra netrhá, takže když servírka obsluhuje jak má, ať si nosí, co chce, pokud nejde o podnik, který na image staví. Je mi vážně jedno, co nosí číšníci ve Vídni. Módu řeším jen u lidí, kteří ji sami řeší, ostatních si po módní stránce nevšímám. Není to tak těžké a celkem to pomůže přestat brečet nad tím, jak je to na Západě super.

      Vymazat
    4. Ne, hygienické předpisy to nejsou. Oblečení lékařů už se řešilo na Módním peklu, zkráceně: u neinvazivnich výkonů může mít prakticky cokoliv. Aby bylo jasno: mne to netrhá ani ledviny, jen to považuju za trochu nevkusné. Toto je navíc blog o módě a stylu, tak proč tu netlachat o tom, co nosí číšníci za boty. Jinak já neříkal, jak je to na Západě super, jen jsem napsal, že jsem tam číšníka v crocsech neviděl.

      Vymazat
  12. super post, hezky sem si pocetla. diky.

    OdpovědětVymazat
  13. Chtěla bych se zeptat kde se dá sehnat ten Bobble kelímek :) děkuji

    OdpovědětVymazat