středa 20. února 2013

Na večeři v Quartier Latin


 photo quartier-latin_03_zps7ecae4f7.jpg

 photo quartier-latin_02_zps78cecf17.jpg

 photo quartier-latin_04_zpsad574748.jpg

 photo quartier-latin_05_zps40aad6ad.jpg

 photo quartier-latin_06_zps01206143.jpg

 photo quartier-latin_07_zpsc980b3c1.jpg

 photo quartier-latin_08_zps580515a8.jpg

 photo quartier-latin_01_zps7eef8ab6.jpg


Paříž není jen hlavním městem módy, ale i jídla. Za ten týden jsme ochutnali slané i sladké crêpes, éclaires, různé druhy quiche, paštiky a teriny, ale hlavně jsem se těšil na ústřice a mořské plody. Večeřet jsme chodívali do Latinské čtvrti, kde je spousta malých restaurací, ve kterých připravují mimo jiné klasická francouzská jídla a za příjemné ceny. Vřele doporučuji :)

Na sobě mám džíny Cheap Monday, tričko Eleven Paris koupené na Bohemic.com, sako Halston, ponožky z obchodu Le Premier v Pánské pasáži, boty Alfred Sargent, náramek Swarovski, kytka na klopě je z H&M.

40 komentářů:

  1. Vítku, promiň, občas se mi tvoje outfity líbí, jindy vůbec – tak jako dnes. Čtvrtá fotka, na které jsi celý, je snad ilustrací pro: „Jak si vybrat nepadnoucí oblečení“. Kromě toho kombinace trička a saka je podle mne to samé jako tolik kritizované košile s krátkým rukávem + sako.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, co je nepadnoucí tentokrát; sako je v pořádku a džíny úzké být mají. A tričko a sako s vyhrnutým rukávem na večeři s kamarádkou není to stejné co formální oblek s košilí s krátkým (a širokým) rukávem. Košile s krátkým rukávem a sako je podle mě v pořádku na volný čas, ale na formální události nevhodná. To je třeba rozlišovat.

      Vymazat
    2. Ja zase nechapu, jak muze byt pohodlne veceret v saku s vyhrnutym rukavem.. Nebo jinak, jak vubec muze byt pohodlne nosit sako s vyhrnutym rukavem... Jinak boty moc hezke.

      Vymazat
    3. Zírám. Asi jen jedna věc. Nemyslím si, že máte tolik vlivu abyste mohli rozhodovat, zda sako s vyhrnutými rukávy, trikem nebo třeba kraťasy je OK nebo ne. Ony už to totiž třeba Dsquared rozhodli za vás. Někdy se radši poučte od těch, kteří 'ví'.
      ..pokud se tedy bavíme o té módě, která podléhá vlivu těch nejvyšších návrhářů, a kterou Vítek prezentuje.

      Vymazat
    4. V tom případě by ti nejvyšší návrháři měli Vitkovi líbat ruce za odzbrojující zpětnou vazbu.

      Vymazat
    5. Myslím, že ti mají anonymní bandu haters víte kde...

      Vymazat
  2. Když nic nepadnoucího nevidíš, tak není o čem diskutovat. Proti úzkým džínům jako takovým nic nemám, neřekl jsem proti nim ani slovo.

    OdpovědětVymazat
  3. latinská čtvrť je cenově úplně super :)

    OdpovědětVymazat
  4. ty boty se ke kalhotám vůbec nehodí a ohrnuté rukávy mi k tomu všemu také nesedí. ale triko je nápadité.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyto boty (tassel loafers) jsou klasické boty na méně formální události tak nevím, proč by si je Vítek nemohl vzít k džínám na večeři s kamarádkou, jak píše.

      Vymazat
    2. formální, neformální .. nic to nemění na tom, že se k takovým kalhotám podle mne nehodí. barva, materiál .. prostě ne.

      Vymazat
    3. K džínám možná ano, ale ne k ohrnutým, vypadá to vážně divně. To, že se k sobě něco hodí teoreticky, ještě neznamená, že se to podaří sladit i v praxi. Ale je to lepší než ten předchozí model. J.

      Vymazat
  5. paci sa mi ze sa konecne na fotkach tvaris inak :)

    OdpovědětVymazat
  6. ahoj V. :) ako pozeram je tu kopa anonymakov, verim ze to nie je salka kavy pre kazdeho, ale aspon rozprudis ulice CR . drz sa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítek má ty ulice v ČR rozproudit nebo rozprudit?

      Vymazat
  7. :DD chlape ja ti za outfit davam palec hore! pekne, a najviac sa mi paci ozivenie kvietkom

    OdpovědětVymazat
  8. "A Czech Fashionisto's Diary - 5 February
    Také si pamatujete tu strašlivou dobu před vynálezem Facebooku a Instagramu, kdy jste museli vyfotit jídlo analogovým foťákem, honem rychle vyvolat film, udělat fotky a obíhat s nimi svoje kamarády a známé? Ani já ne."
    to je jen dobře, ty bys to měl totiž horší, kdybys musel obíhat takovou heterogenní skupinu, jako jsou tvoji čtenáři .. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Článek na blogu je něco jiného než fotky jídla na osobním facebookovém profilu a na instagramu.

      Vymazat
    2. V restauraci vypadáš "buran" tak jako tak, je jim asi úplně jedno, kam fotku později umístíš. A v tom jestli to bude osobní profil nebo blog podle mě taky není žádný rozdíl. Oboje má víceméně stejný účel - ukázat okolním lidem něco zajímavého a pěkného z tvého života. Jakékoliv obecenstvo to může tak brát a pohled na výborně připravené jídlo je může těšit, nebo to naopak může brát jako chlubení a vytahování se. To záleží čistě na jednotlivých lidech a jejich charakteru. Máš jiný názor?

      Vymazat
    3. Klidně svůj postoj vyjádři. Docela by mě zajímalo, v čem se domníváš, že je takový rozdíl, jestli je fotka na facebooku nebo na blogu.

      Vymazat
    4. "Klidně svůj postoj vyjádři." Och, děkuji jejich Vašnosti za laskavé svolení.
      Když píšu o Latinské čtvrti a restauracích v ní, tak k tomu přidám ilustrační fotku, to je snad pochopitelné. Ale jakou informační hodnotu mají všechny ty fotky jídla (mimo jiné) z instagramu kromě "Koukejte, jaký jsem vůl. Koupil jsem si "telefon" za 18.000,- a fotím s ním kraviny jen proto, abych vám mohl předvést, že v instagramu umím zvintydžovat i úplné hovno a myslím si, kdo ví jak to není kchůl, a že vás to všechny zajímá."
      Proč si někdo koupí tak šílené drahý a moderní telefon a fotí s ním kýčovité fotky, jaké by mohl fotit s tím nejlacinějším ruským foťákem před třiceti lety?

      Vymazat
    5. aaaand it's gone! už se nám tady zase vesele maže. Malost pana autora nezná mezí :D :D

      Marek M Prokes
      Instagram: marekprokes

      Vymazat
    6. Mazání vulgárních a urážlivých komentářů podle mě není malost. Když se tu oháníte gentlemanstvím, předpokládal bych, že to budete vědět. Já vás také neurážím.

      Vymazat
    7. Já pouze používal stejný slovník jako Vy... abych se Vám malinko přiblížil...

      Marek M Prokes

      Vymazat
  9. Když už se tedy nacházíš v epicentru módy, tak, prosím, vyhoď stávající džíny a opatři si konečně takové, které nejsou "ill fitting".

    Působí to hrozně groteskně a asi jenom tobě samotnému přijde, že to je OK. Ano, to, že džíny jsou úzké neznamená, že ti padnou nebo budou slušet. Jestli chceš mermomoci slim střih, opatří si slim/straight, nikoliv skinny/tapered.

    OdpovědětVymazat
  10. sako,tricko a trebars aj kvietok ok..ale podla mna rifle absolutne nevhodne k postave..skratka deformuju postavu a nebude to len dlzkou..obuv radsej nekomentujem.drzim palce do buducna..J.

    OdpovědětVymazat
  11. Pokud se máme bavit o tom, jak má úzké oblečení sedět, musím poukázat na mně nesympatické bloggery Edye & Martyn - těm, vzhledem k jejich postavě, úzké kalhoty a oblečení obecně opravdu sluší, tobě Vítku, nikoliv. A není to pouze tím, že máš mírnou nadváhu, i kdyby jsi zhubl, jsi zkrátka konstituován tak, že ti obeplá trička a skinny jeans nikdy slušet nebudou.

    OdpovědětVymazat
  12. Haha, na tvým blogu se vyskytuje snad nejvíc nenávistných anonymů na metr čtvereční...
    Jinak hrozně se mi líbí to tričko, v kombinaci se sakem je perfektní. Ale ty ústřice... brr.

    OdpovědětVymazat
  13. Přestaňte Vítka kritizovat! On prostě nevidí, že ohrnuté kalhoty mu zkracují nohy a že delší sako mu je zkracuje ještě víc. "Všichni" by se chtěli oblékat jako Alexa Chung, ale ne každý na to má postavu a finance, že? :)

    OdpovědětVymazat
  14. .. neměl by si "fashion blogger" opatřit vysoké široké zrcadlo, aby si viděl od hlavy až k patě, než vyjde z domu, případně se vyfotí a vystaví něco takového na internet? a snad ještě i trochu soudnosti.

    OdpovědětVymazat
  15. Já teda nevím, kde vidíte tu nadváhu. Vítek má prostě takovou postavu, ne všichni pánové jsou vychrtlé tyčky, někteří mají na kostech dokonce i svaly...
    Osobně jsem pro neohrnování kalhot, ale jako celek se mi to moc líbí. A navíc se hezky usmíváš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a když mají na kostech svaly, tak by se neměli oblékat jako vychrtlé tyčky, protože potom působí komickým dojmem.

      Vymazat
  16. triko a sako mi přijde OK! ohrnuté rukávy a nohavice jsou OK! obuv se mi nelíbí ale to je muj osobní názor a vkus takže je nebudu komentovat, ale Vítku vážně bys měl pořídit lepší denim! padnoucí džíny jsou základ a kdybys měl super džíny ten outfit by byl o 100% lepší... a určitě bych k tomu saku vzal ty hodinky EA s několika náramky tenhle jeden v půlce předloktí není to pravé ořechové :)

    OdpovědětVymazat
  17. To triko je super !!
    http://annettemagazine.blogspot.cz/
    http://theannettevogue.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Šmarjá pano... a tu o tom Pepíkovi z Moravy, co vyrazil do světa, znáte?

    OdpovědětVymazat
  19. Jako člověče, ty to myslíš rozhodně dobře, o tom žádná.. Ale tohle je podobný jako když se tlustá holka nacpe do elasťáků. Elasťáky nejsou peklo, tlustá holka taky ne, ale dohromady je to neštěstí. Nejde ani tak o to vyznat se v trendech a co právě frčí, ale umět se oblíct, aby to nějak vypadalo. U tebe mě to obzvlášť mrzí, protože se v módě evidentně orientuješ, ale ve výsledku každej pohodovej týpek v rejoice kalhotách s normálním tričkem vypadá líp než ty.. Tereza

    OdpovědětVymazat
  20. Vitku, z tychto hejterskych komentov si nic nerob :) je rozdiel medzi chrapunskou kritikou a konstruktivnou lritikou. Chrapunska kritika vacsinou praktizovana vo velkom anonymani je kritika, ktora ma za ulohu ulavit si. Zakomplexovani a zamindrakovani ludia ju vyuzivaju velmi casto. Ulavi sa im, ale len na chvilku. Preto pridu zas. A zase si pichnu. Mas super styl, tie jeany su trosku off, ale celkovo to umis. Zavistlive komenty plne nenavisti si nevsimaj. Pisu ich no life ludia, ktori ledva cakaju na dalsi post. Je to nefer, kedze Ty ani my ostatni nemozme posudit, ako sa tito fashion odbornici obliekaju. Pod do zahranicia. Ser na Cesko a Slovensko, pachne to tam neprajnostou a zavistou :) keep up good work

    OdpovědětVymazat
  21. A co sa tyka nadvahy, nadvahu nemas absolutne. Mas velmi peknu tvar a usmev :) a neodstavaju Ti usi :)

    OdpovědětVymazat