pátek 22. února 2013

Návrat z Paříže


 photo cesta-na-CDG_02_zpsb1294cd1.jpg
 photo cesta-na-CDG_01_zps65296ccb.jpg

 photo cesta-na-CDG_03_zps5e8b4ceb.jpg

Cesta z letiště CDG do Paříže hotová Odyssea. Snažili jsme se zjistit, odkud nám jede vlak do města - marně. Zřízenec, kterého jsem se ptal, nám poradil špatně. Pak jsme se konečně dověděli, že je výluka. A konečně jsme našli autobus, který nás odvezl na nádraží, odkud vlak jel. Na Gare du Nord jsme přestoupili na metro, abychom zjistili, že pod něj skočil nějaký sobec, tak jsme... už ani nevím, co jsme. Myslím, že jsme nakonec došli pěšky o pár zastávek dál. Cesta z toho šíleného letiště nám trvala tři hodiny. Uf!

Při návratu do Prahy jsme měli o něco větší štěstí. Vlak na letiště měl jen půl hodiny zpoždění (včetně dalšího přejetého sebevraha). Každopádně byl vlak narvaný k prasknutí, všichni se mačkali, šlapali si po nohách a vráželi do zavazadel.

Na sobě mám džíny Levi's Commuter, svetr Polo Ralph Lauren, kabát Aquascutum, Happy Socks z Urbanluxu a polobotky Allen Edmonds. Černá kožená taška je z H&M, sluneční brýle Ray Ban a skořepinový kufr Esprit, na který nedám dopustit, jsou ze Slevomatu. Mimochodem, doporučuji vám kufr na čtyřech kolečkách - i když je hodně naložený, manipuluje se s ním velmi lehce.

40 komentářů:

  1. "Nějaký sobec... " Ty jsi, Vitku, tak hloupý, že si to ani nedokážeš představit...

    Jen na okraj: proč u některých věcí píšeš, odkud je máš (kufr, ponožky) a u jiných ne (svetr, kalhoty)? Ale to je fakt, proti tomu slovníku/myšlenkovému průjmu drobnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože Levi's nebo Aquascutum mají vlastní obchody, ale třeba Happy Socks ne a prodávají se v jiných obchodech, tak pak nemusím odpovídat na dotazy kde jsem ty věci koupil.

      Vymazat
    2. Pokud chce někdo spáchat sebevraždu, nechť tím co nejméně obtěžuje ostatní. Souhlasím s Vítkem, ano, je to sobec.

      Vymazat
  2. zřízenec, sobec ... jasně, všichni jsou nicky, jen já jsem někdo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zřízenec je podle mě naprosto běžné a sobec - vidím, že mě bereš opět šíleně vážně. Na druhou stranu by mě zajímalo, jak bys reagoval ty, kdybys na dovolené zjistil, že někdo skočil pod vlak, ty musíš hledat náhradní cestu a asi o hodinu tě to zdrží. Chápu, že je na tom někdo psychicky špatně, ale ať neskáče pod vlak metra (navíc v tak obrovském městě), to mi přijde prostě sobecké.

      Vymazat
    2. Nejen na dovolené Vítku. Sebevrazi v osm ráno v metru v Praze jsou také skvělí. Sebevrazi mají zřejmě pocit, že pokud u toho neotráví co nejvíce lidí, není jejich sebevražda tak zcela in. V případě, že sebevrah přežije, dala bych mu to k úhradě. Nechť se každý zasebevražďuje, jak chce, ale někde v ústraní. Krédem slušného člověka má být co nejméně obtěžovat ostatní.

      Vymazat
    3. hlupák, nic jiného.

      Vymazat
    4. Ach ano, o hodinu méně na pojídání ústřic, procházení obchodů a focení se na blog.. To vskutku zamrzí.
      Sobci jsou hlavně a především ti lidé, které obtěžuje neštěstí jiného.

      Vymazat
    5. Já souhlasím s Angličany.

      http://www.jeremyriad.com/blog/design/considerate-suicide-public-service-announcements-on-london-tube/

      Vymazat
    6. To je že někdo skočí pod vlak nebo metro není jeho neštěstí, ale to, že je to bezohledný sobecký debil - jen on a nikdo jiný.

      Vymazat
    7. haha :)) občas mě až udiví, jak moc je můj drahý gentlemanem každým coulem a nemusí na to nosit motýlky ani karafiáty v klopě. Anonymní skvěle vystihl, možná by se Vítek měl zamyslet nad svou pózou a křečí, kterou zde prezentuje.

      Vymazat
    8. Nevím, o jaké póze a křeči mluvíš a jak z ní poznáš, jestli se chovám jako gentleman nebo ne. Nepřipadá ti to poněkud povrchní?

      Vymazat
    9. Pane Vítězslave, já si dal s příspěvkem takovou práci a Vy mě smažete. V mém komentáři nebyla jediná urážka, vulgární slovo a stejně.
      Chápu, že se mnou asi nemůžete diskutovat na stejné úrovni, ale mohl jste se o to alespoň pokusit. Já bych Vám vše vysvětlil velmi jednoduchými argumenty a holými větami...

      Marek M Prokes

      Vymazat
    10. "Chápu, že se mnou asi nemůžete diskutovat na stejné úrovni, ale mohl jste se o to alespoň pokusit."
      Ne, ani toto nezní ani trochu urážlivě.

      Vymazat
    11. Já to považuji pouze za upřímné vyjádření toho, že Vás nepovažuji za příliš inteligentního člověka. Co naplat, přece si nebudeme lhát... Díky tomu, že polovinu komentářů, které se vyjadřují k Vašemu chování či pokusům o nějakou vysokou fashion mažete, nepřipadá mně, že jste muž schopný dialogu.

      MarekP

      Vymazat
    12. Mezi upřímnosti a vulgárností je velmi tenká hranice. Nebudu vést dialog s někým, kdo mě v každé větě uráží. Obsah Vašich komentářů lze sdělit i slušně. Také nechápu, co Vám dává právo mě takto soudit a vyjadřovat se k tomu, jaké si myslíte, že je moje chování, když mě neznáte.

      Vymazat
    13. No Vítku, je vidět, že si neumíš asi představit, v jakém rozpoložení se nacházejí sebevrazi. I když občas tady amorálně fakt perlíš, nepřeju nikomu, ani dokonce tobě, aby sis takovými stavy někdy musel procházet. Sorry, jestli je někdo sobec, tak ten, kdo vyje, že jeho vláček nebo tedy metro má zpoždění, přestože nějaký člověk, podle tebe bezohledný sobec, pod ním umřel. Kdo ví, jak by ses tvářil, kdyby v kolejišti ležel někdo z tvých blízkých! Také by to byl sobec? Není sobec snad ten, kdo se stará jen o své vlastní potřeby a zájmy (tj. zajímá mne jen má cesta, smrt člověka je zcela putna, ba co víc, smrt si dovolí narušovat mé plány) Ale smrt si, milánci, nevybírá. Čeká nás to všechny i bez sebevraždy.

      Vymazat
    14. "Není sobec snad ten, kdo se stará jen o své vlastní potřeby a zájmy..."
      Ano, máš pravdu. Ten, kdo skočí pod vlak a na hodinu zastaví dopravu v metropoli jako je Paříž přece na ostatní ohled nebere.

      Vymazat
  3. No páni! To je vzrušující příběh!

    OdpovědětVymazat
  4. Džentlmen nosí ohrnuté kalhoty a ochozené, špinavé boty (které mají nejlepší časy dávno za sebou) v kombinaci s pláštěm a na fotodokumentaci se zvláště zaměří na detaily.
    Gentleman takový prohřešek nikdy nedopustí.
    A prosím neargumentuj cestováním a jinými důvody. Pro boty, které máš na noze omluva není.
    ET

    OdpovědětVymazat
  5. Ten kretén, co skočil pod vlak sobec byl. Mějte na to svůj názor, ale až přijdete párkrát do práce pozdě, protože zaspíte a šéf vám řekne, že ještě jednou a letíte a pak jedete do práce vlakem a nějakej idiot pod něj skočí, sem zvědavá co na to budete říkat... A pro ET: ono i elegantní oblékání podléhá módnímu diktátu, takže já proti ohrnutým nohavicím nic nemám a chápu všechny co cestují tudíž ano, omluvou pro boty je cestování..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že pod vlak bys měla skočit ty. Zcela sobecky říkám, že mi vadí, že někdo jako ty v mém okolí vydýchává vzduch a v žádném případě pak nebudu spílat na sobeckým aktem tvé sebevraždy, dokonce si ten den užiju.

      Vymazat
    2. to je příběh z vašeho života?
      .. nic to nemění na tom, že nikomu, kdo se rozhodne k takovému krajnímu řešení by se idiot, sobec, nebo jakkoliv jinak říkat nemělo. alespoň v rámci lidské slušnosti. nikdy nevíte, do jaké situace se v životě dostanete .!..

      Vymazat
    3. Me se libi jak se tady nesobecti lide jako ty zastavaji nejakeho retarda, ktery skoci pod vlak, ale jak k tomu prijde ten ridic metra, ktery z toho bude mit nocni mury dalsi tri mesice? Toho nepolitujes? Ten totiz narozdil od toho debila co tam skoci na vyber nema...

      Pochopitne neplati pokud se jednalo o linku bez ridice....:)

      Vymazat
    4. jak dojemný příběh... sama dvakrát kvůli vlastní blbosti zaspíš, ale Tvou kariéru ohrožuje sebevrah na trati %) možná by nebylo od věci příště začít hledat problém u sebe, než začneš tvrdit o lidech, jejichž problémy ani neznáš, že jsou kreténi a idioti

      Vymazat
  6. Ještěže jsou všichni tak inteligentní a chápou ironii.
    Já bych, místo řešení kdo je a kdo není sobec, spíše rád věděl,jak se Vítkovi všechno vešlo do tak malého kufru. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ohledně těch bot - je pravda, že já bych si na cestu přeplněným vlakem, metrem .... vzal, no asi nejlépe semišové mokasíny - šedé, nebo ještě lépe bílé :-).

      Vymazat
  7. Celkově se mi to líbí, ale na těch botách mi něco nesedí. Vypadají jako dost "jetý"

    OdpovědětVymazat
  8. Vítku, ty sice vypadáš velmi dobře, ale obávám se, že co bylo přidáno na vizáži, bylo ubráno na empatii :( Spáchat sebevraždu není jen tak, ti lidi se nacházejí v šíleném stavu a trpí, považovat lidskou tragédii za sobectví je nelidské a hnusné. Ale hnusná je celá tato doba. Jen věčné mládí a krása, kdo to nesplňuje, nechť laskavě zaleze a ani nevystrkuje nos, viď. Přitom krása není žádná zásluha a i mládí je velmi pomíjivé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říká ti něco černý humor? Zase tu příliš rozmazáváte poznámku, která byla myšlena jinak. Naopak mám dost empatie na to, abych si uvědomil, že lidem, kteří mě nenávidí, to prostě nevysvětlím.
      K tomu "Ale hnusná je celá tato doba" bych jen dodal, že podle Křesťanů je sebevražda tím nejtěžším hříchem a ještě nedávno (tedy možná právě v té době, která podle tebe byla lepší?) byla společností také tak vnímána a mít v rodině sebevraha bylo dost, řekněme neblahé.

      Vymazat
    2. Ano, podle Anonyma byly určitě i útoky z 11. září 2001 také jen sebevraždou. A běda těm, kdo o těch teroristech - pardon - sebevrazích, řekne něco hnusného. Vždyť to byla jen lidská tragédie! :D

      Vymazat
    3. Vidím, že Vítek má za sebou pár semestrů teologie :D

      Vymazat
    4. @Anonym k 9/11 - to myslíte vážně?? Hloupější názor jsem snad ještě neslyšel, Vy jste se snad setkal s někým, kdo by je považoval "jen" za sebevrahy a snad je obhajoval? Promiňte, mám za sebou 5 let security studies a tohle mě vážně zvedlo ze židle.

      @Vítězslav, nazvat sebevraha sobcem je hodně špatný černý humor, asi zřejmě smysl pro černý humor nemáte nebo se jen zkoušíte obhájit, protože jste si uvědomil, jak hloupě jste se vyjádřil.
      Co se Vašich znalostí víry týče, ano, sebevražda je jedním ze smrtelných hříchů. Na druhou stranu se ovšem v katechismu římsko-katolické církve uvádí, že bychom neměli zatracovat osob, které si sáhly na vlastní život (tedy je např. nazývat sobcem). Z důvodů známých jen Bohu samému, ten může stále poskytnout příležitost k pokání neboť právě on ví, jakým životem si sebevrah prošel.
      ...jen takové malé doplnění.

      MarekP

      Vymazat
    5. Nezlobte se na mě, ale pokud máte elementární znalosti o fungování živé přírody, jak může ještě někdo věřit jakýmkoliv náboženským blábolům a operovat s nimi? Žádný "Bůh" neurčil, co je hřích a co ne, to vymysleli lidi svými chorými mozky (spolu s mnoha a mnoha dalšími bludy) V přírodě to funguje velice pragmaticky, lidská society se nijak nevymyká (snad s výjimkou nadstandardnější zvrácenosti, čehož i církve budiž dokladem), proto nikdy nemůže nastat světový mír a žádné štěstí nemůže trvat dlouho :) Tu výjimečnost homo sapiens si jen namlouváme. K tématu - snad názory sekt nebo zločineckých organizací není nutné považovat dnes za směrodatné (podle počtu obětí lze církve, zvláště jednu :), vnímat jako zločinecké organizace), v 19. století už nejsme, nebo ano? Zrovna takoví jako katolická církev, kde se zainteresovaní v průběhu dějin neštítili ničeho (ne že by se na tom něco změnilo), by měli mlčet. Ideálně takový spolek rozpustit nebo nechť si podobná hobby sponzorují slabomyslní věřící.
      Když se vám to náhodou nebude líbit, berte to jako černý humor :)

      Vymazat
    6. Doufám, že jsem se nevyjádřil špatně a že ten komentář nesměřuješ na mě. Podle mě katolická církev dodnes manipuluje lidi víc než nacistická propaganda a jejich záliba ve fyzické likvidaci "nevhodných" osob mi připomíná holocaust.
      A ve svých božích chrámech análně przní malé chlapce. Tímto je myšlena "bohulibá čínnost"? :D

      Také jsem si vzpomněl na toto :D
      http://www.clearthinkingchristianity.com/sites/default/files/If_God_then_spiderman.jpg

      Vymazat
    7. Manipuluje se kým/čím, pane Vítězslave...

      Vymazat
    8. Jsem tzv. nevěřící, ale to, co tu předvádíte vy, anon. 23.55 a Vítězslav, je úplně mimo tyto kategorie. Bylo by možné snést argumenty proti vašim duševním zvratkům, které asi nazýváte nazory, ale bylo by to jednak zbytečné, jednak pod úroveň elementárníě vzdělaných lidí. Zbývá si jen postesknout, že "toto" studuje FF UK.

      Vymazat
  9. Docela rád bych chtěl vidět pana ET jak v dnešních břečkovitých dnech čistí boty po každém kroku. Mně se libí tyhle i ty ohrnuté kalhoty, i když bych je klidně ohrnul i víc :D A v létě jsme takovéhle problémy v Paříži neměli, vše šlapalo jako švýcarské hodinky (i když jsme jeli z jiného nádraží než Gare du Nord :) Ke komentářům se snad raději vyjařovat nebudu, zajímalo by mě, jak by dotyční reagovali třeba na některé scénky z České sody :D :D Jen tak dál ;)

    OdpovědětVymazat