čtvrtek 10. ledna 2013

Tipy na kosmetiku


Photobucket

Po nějaké době opět píšu o kosmetice, kterou používám. Tak snad vám to k něčemu bude, pánové (a dámy ;).

Mám husté vlnité vlasy, což je na jednu stranu otrava, protože občas po probuzení zjišťuji, že mám na hlavě afro. Na druhou stranu mi to dává možnost vytvářet díky fénu, žehličce na vlasy a kartáči různé účesy. A samozřejmě také díky kosmetice. Zkoušel jsem všechno možné, ale už jsem konečně přišel na to, který přípravek mi nejlépe vyhovuje na určitý účes.

Got2b pot de colle od Schwarzkopf se mi skvěle osvědčil na účesy pro dlohé vlasy (spíše jen delší než dlouhé). Kupoval jsem jej ve Francii jako nouzovku, když jsem zjistil, že jsem si zapomněl svůj dosavadní přípravek. Stačí jen trochu vetřít do vlasů a účes je skvěle fixován vydrží i v sychravém počasí, jak slibuje, a hlavně: vlasy vypadají přirozené - tím chci říct ne mastně či mokře, ale zároveň jsou "slepené" dohromady a drží (colle je francouzsky lepidlo, takže to sedí). Používám jej, když si vlasy češu na pěšinku nebo když je chci prostě udržet nahoře nahoře na hlavě. Třeba jako tady nebo tady. U nás se jmenuje, myslím, super glue nebo tak nějak, hledejte jej podle žluté tuby ;)


Když si vlasy češu do předu, když si chci udělat patku, prostě na účesy pro krátké vlasy rád používám "bláto" Essensity Texturising mud, také od Schwarzkopf. Kelímek jsem před nějakou dobou dostal od Theresy a hned jsem si jej zamiloval. Opět stačí jen trocha a účes je matný, pevně drží, i když máte vlasy celý den připlácnuté na čele. Oproti gelu got2b vlasy nejsou tolik slepené. Na závěr účes vždycky fixuji lakem na vlasy Taft Power mega strong, opět od Schwarzkopf. Jak vypadá účes po použití tohoto "bláta" se můžete podívat třeba sem.


Photobucket

Kdysi jsem zkoušel nový deodorant Garnier Men Mineral, který opravdu fungoval, ale tělo i na něj po určitém čase zvyklo, takže jsem hledal opět něco nového. A momentálně jsem zůstal u deodorantu Dove Men Care, který má jemnou, nevtíravou vůni, kterou váš parfém lehce přebije (nemám rád výrazné deodoranty, které "smrdí", i kdybyste se přestříkali Chanelem) a spolehlivě chrání před pachem potu.

Česká značka Ryor mě už dlouho zajímala. Když na Národní třídě neustále chodíte kolem obrovské reklamy a všude o tom čtete, tak to ve vás zvědavost prostě vzbudí. Velice mě zaujal tento sprchový gel Ryor s levandulí. Proč? Protože opravdu voní jako levandule. Žádné odporné chemické aroma, které nemá s levandulí nic společného, ale čistá vůně levandule, jako si ji pamatuji z léta, které jsem trávil v Provence. Víte, je to taková věc, která mi připoměla něco, co bylo kdysi (no dobře, pět let), a na co rád vzpomínám. Já vím, zní to asi jako by mi bylo osmdesát let, ale třeba také znáte ten pocit, když máte určité věci, vůně či pocity spojeny s určitým místem nebo událostí... A já můžu Ryoru jen poděkovat za toto připomenutí!

O L'Occitane jste jistě už slyšeli, píše se o tom všude. Tak jsem se jednou kamarádky Evy Liliany zeptal, jestli jsou ty jejich přípravky opravdu tak dobré, jak píše na svém blogu nejen ona, a že jestli to nebude pravda, že ji zmrskám. A byla to pravda. Víte, obvykle nepoužívám krémy na ruce, protože v okamžiku, kdy si namažu ruce, mi někdo volá, a já se musím hrabat v tašce, takže umastím vše v tašce včetně jí samotné. A představa, že je všechno umaštěné od mastného krému mě rozčiluje tak hodně, až krémy na ruce používám raději jen noc. Tedy do té doby, než jsem se odhodlal vyzkoušet tento krém na ruce, který se v mžiku vsákne a opravdu zjemňuje. O krému, který je podobně dobrý, ještě uslyšíte (totiž odčtete se).


Photobucket

Na závěr moje oblíbené Clinique. Nemohl jsem odolat a kromě peelingu, který používám pravidelně, vyzkoušet nové přípravky. Dobře, ten balsám na rty Clinique Repairwar Intensive Lip Treatment už jsem také měl, ale také že byl nejlepší, který jsem doposud používal. Má elegantní stříbřitě lesklý obal a vlastně vypadá jako rtěnka. Je absolutně bez chuti (pánové, ani vy nemáte rádi balsámy na rty s příchutí?), nemáte pocit, že jste si rty natřeli lojem, a je bezbarvý. A skvěle hydratuje. Podobně jako Clinique Skin Supplies for men Maximum Hydrator. Oceňuji jej obzvláště v tomto počasí, kdy je pleť zkoušena mrazem a větrem; používám jej ráno a večer a nemůžu si stěžovat. Rychle se vstřebává, nenechává mastný povlak na obličeji a přitom pleť není vysušená.

A poslední věcí od Clinique, kterou už od srpna používám, je Clinique Even Better Eyes. Pokud pracujete dlouho do noci, pak jdete pařit, a ráno se probouzíte s opuchlýma očima lemovanýma tmavými kruhy, tak by vás to mohlo zajímat. Je to mírně tónovaný krém, který používáte ráno a večer, a positivně účinkuje na tmavé kruhy pod očima, zmírňuje opuchnutí a díky tělové barvě také funguje trochu jako korektor. Po té několikaměsíční době používání můžu s jistotou říct, že funguje. Tedy pokud nevypadáte jako Fester Addams - to už vám nepomůže asi nic...

Mimochodem, nezapomeňte na právě probíhající Giweavay a o jemňoučký rolák American Apparel, který u nás prodává Bohemic.com.

27 komentářů:

  1. Na vlasy používám got2B pudr a nemůžu si ho vynachválit... jinak to flákám a poslední dobou jsem si toho svého vlnitého "afra" začal užívat. Obarvil jsem ho na červeno, doplnil o strniště vousů a nemůžu si stěžovat. I ti úžasní tolerantní angličané se tu za mnou občas otáčejí.

    OdpovědětVymazat
  2. Clinique Repairwar Intensive Lip Treatment používám taky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nehacknul ti Robo účet? Obzvláště ta pasáž s diářem.. Ale výrobky pěkné a jistě i užitečné, to zas jo. J.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý článek. :) Na kolik asi výjde ten krém na ruce od L'Occitane?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten krém jsem nedávno v L'Occitaine okukoval a stál ~570Kč ..

      Vymazat
    2. To bylo to větší balení, já mám to menší.

      Vymazat
  5. vlasovej vosk ve spreji redken a mega strong lak syoss - nic jinyho my vlasy neudrzi..

    OdpovědětVymazat
  6. tá poznámka s tým diárom - uuuf! =D ...mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mělo to vyznít tak, že nehysterčím kvůli ledajakému papírovému sešitu a tašce z uměliny. Už jsem to přepsal tak, aby to pochopil každý...

      Vymazat
    2. som rada, že si to prepísal - takto to vyznie oveľa lepšie. =) ...mirka

      Vymazat
  7. Další pokus o trolling, ale už ti nadávat nebudu. Nedopřeji ti to potěšení, které z toho máš.

    OdpovědětVymazat
  8. Ono je daleko lepší hysterčit kvůli diáři LV.. Papíru mastnota škodí víc než kůži, ta se naopak mastí schválně, ne? J.

    OdpovědětVymazat
  9. Pánové? Vítku, a dámy nič?
    Stále čakám na post, kde budeš mať zasa vlasy bez žehličky. http://lookbook.nu/look/863379-At-the-riverside-in-Prague Čosi také, si tam úžasný! (Aj inde, ale toto nemá chybu.)L'Occitane používam aj ja, nielen krém na ruky. Som z malého mesta, takže nakupujem online na www.loccitane.sk .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jenom ať je tak nemá, vypadá tam jako hybrid. Takto je Vítek nejhezčí :)

      Vymazat
  10. A jak dlouho ti Clinique Even Better Eyes vydrží? 10ml není moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám jej denně od konce srpna a pořád je v něm ještě dost.

      Vymazat
  11. To mazaní komentářu je trošku ubohe, měl by jsi se naučit přijmat i kritiku. Nikdo není dokolany

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se nemůžu rozhodnout, jestli mi připadají ubožejší lidé, kteří mi píší, že jsem "kokot", "piča" nebo "zkurvysyn", "jsi odporný", "vypadáš jak buzna" či lidé, kterým takové komentáře považují za kritiku a cítí se dotčeni, pokud takové komentáře smažu.

      Vymazat
  12. ja mam nejlepsi zkusenosti s L'Oréal Professional, hlavne rada Tecnic.art (tuzidlo a lak) a âge supreme (sampon, maska) a nic jiny mi nefunguje, bezne dostupne veci ze supermarketu u me nefunguji

    OdpovědětVymazat
  13. Co říkáš volbě prezidenta?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Volil jsem Karla Schwarzenberga a doufám, že volby vyhraje.

      Vymazat
    2. A nevadí ti, že neumí hymnu?

      Vymazat
  14. Zvu tě na soutěž o slevu 10%!!!
    http://thesimonablog.blogspot.cz/2013/01/soutez-o-poukaz-od-oriflame-moravacz.html#comment-form

    OdpovědětVymazat