pondělí 21. ledna 2013

Jako James Bond


 photo DSC_0286_zpsc9467f17.jpg

 photo DSC_0234_zpsa0ffa9f4.jpg

 photo DSC_0196_zps66f5ca2a.jpg

 photo DSC_0205_zpse7f7cc42.jpg

 photo DSC_0244_zpsbe954bdb.jpg

 photo DSC_0342_zps3178280f.jpg

 photo DSC_0318_zpse9fc8d8d.jpg

 photo DSC_0416_zps61f27ca0.jpg

Je škoda, že smoking dnes na večerní společenské události nosí jen málokdo (především pak na akce, kde je přímo předepsáno "black tie"). Řekněte, není elegantnější než obyčejný oblek se sakem, který nosíte přes den?

P.S. Ještě jedna fotka navíc je TADY.

53 komentářů:

  1. Je, ale budeš bezesporu sežrán zaživa hatery, že ne každý na něj má peníze. Vsaď se.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten motýlek je předvázaný, že? Not cool :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto chápu, že většině kluků - studentů se nechce pořizovat smoking kvůli jednomu večeru v roce, kdy ho využijí. Ale je to škoda, protože se mi líbí mnohem víc než oblek..:-( A že smoking nemají dospělí pracující muži, to už je jiný problém...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, u studentů je to pochopitelné. Ale když přijdeš na večírek, kde je předepsaný smoking a mám jen jej já, další dva páni a ten třetí k němu má kravatu, tak je to dost smutné...

      Vymazat
    2. Kravata může být.

      Vymazat
  4. Kolik stál? A kde? Můj muž by mohl přestat nosit ten po dědovi a mít konečně nějaký s vhodnou délkou rukávů a nohavic...

    OdpovědětVymazat
  5. no ja ti nevim, ale kratke saty na black tie taky neni uplne ono..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsem to nenapsal úplně jasně, ale tady žádný dress code předepsaný nebyl. Ale říkal jsem si, že když jdu na ples, tak si vezmu smoking. A co se dámských šatů týče, myslím, že většina nosí "malé černé" a dlouhé šaty pak na slavnostní události.

      Vymazat
    2. citace: "Ale když přijdeš na večírek, kde je předepsaný smoking a mám jen jej já..." V tom případě se jednalo o black tie, případně jste Vy nepochopil, o jakou akci se jedná. Černé koktejlové šaty tedy nebyly úplně na místě... respektive Váš smoking.
      MarekP

      Vymazat
  6. Amazing blog....follow my blog...

    http://tiktakstyle.blogspot.com.es/

    OdpovědětVymazat
  7. Docela faux pas. Myslím, že jsi předem věděl, že budeš overdressed. Přesto sis vzal smoking. No nic, každý holt nemůže mít vychování a znalost etikety.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na plese, kde se sejde všichno od džín, přes kostkované košile, košile s rozhalenkou, s krátkým rukávem, vesty (a žádné sako, jen vesta), svetry, mikiny, přes obleky s kravatou až po smoking je těžké hledat nějakou etiketu oblékání. A příčí se mně myšlenka "ostatní se na nějaké slušné oblečení stejně vyserou, tak bych to měl udělat také, abych nevypadal overdressed". Oblékl jsem se tak, jak jsem uznal za vhodné, stejně jako ostatní.

      Vymazat
    2. Tím pádem padá tvoje overdressed teorie. Nehledě na to, že jsem v životě neviděl na plese někoho v mikině a podobných věcech, oblek má každý. A to se bavím o vesnických plesech samozřejmě.

      Vymazat
    3. Určitě se shodneme na tom, že na vesnických plesích bývají lidé vhodněji oblečeni než na těch ve městech.

      Vymazat
  8. Sice do toho prostředí s popelníky Marlboro moc nezapadáš, ale tak to ty bys asi ani nechtěl...takže jo, vypadáš dobře :)

    OdpovědětVymazat
  9. Především mělo dojít k dohodě s partnerkou. Jestliže zvolila malé černé ("většina nosí "malé černé" a dlouhé šaty pak na slavnostní události"), pak jsi měl zvolit oblek. Pokud jsi zvolil smoking, měla mít večerní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle většiny zdrojů (i Špačka) je jedno, jestli si ženy vezme dlouhé nebo krátké šaty.
      Mimochodem, na ples jsem šel sám, protože jsem se rozhodl až na poslední chvíli, že půjdu, takže jsem tam partnerku neměl.

      Vymazat
    2. Není, možná v Česku... a to, koukám, i pan Špaček promine.
      MarekP

      Vymazat
  10. Opravdu Titanic style :) ...Nepřemýšlel jsi udělat nějaký článek/průřez jak se vyvíjela pánská móda po dekádách? Nebo rozdíly mezi styly v jednotlivých zemích (rozdíl mezi britským,italským či novoanglickým oblekem)? Myslím že by to spousty lidí zajímalo..a bylo by tu něco více než jen jednou týdně nový outfit..myslím že by to bylo zajímavé zpestření :) ...Mimochodem nemyslím si že je fau pax vzít si smoking na ples jen proto že ho nemají ostatní (to oni by jej měli mít). Navíc myslím že tě po Praze pro tvůj styl už ledakdo zná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inspirace zde http://tsbmen.com/3119/a-century-of-menswear-decade-inspirations/

      Vymazat
    2. Přemýšlel, ale toho už bylo napsáno tolik, že stačí pár kliků a každý si to najde ;) Jen tak mimochodem, víš, co mi lidi říkali, když jsem víc psal a méně fotil? Že chtějí víc fotek outfitů. Snažím se to různě střídat, ale nikdy se nezavděčí všem...

      Vymazat
    3. Nemyslím, nějak hezky chronologicky a přehledně, natož česky téměř vůbec. Ano to je pravda, jen jsem myslel že by se toho mohlo dít víc jelikož nový kus do šatníku máš max. jednou týdně.

      Vymazat
    4. Česky moc ne, to je pravda. K tomuto tématu doporučuji knihu "Dějiny odívání: Doba turnýry a secese". Zabývá se spíše dámským oblečením, ale pánská móda (která se v té době tolik neměnila) je tam podle mě také dobře popsána.
      http://knihy.heureka.cz/doba-turnyry-a-secese-dejiny-odivani-ludmila-kybalova/

      Vymazat
  11. Veľmi dobré! Nemá to chybu.

    OdpovědětVymazat
  12. Tohle je top společenského oblečení, myslím, že se v tom i cítíš nejlíp (tak nadřazeně- a to nemyslím jako urážku nebo útok na tvou osobu, ale právě naopak), ne?!

    OdpovědětVymazat
  13. Vůbec to není o penězích! Kompletní Black Tie v ucházející/průměrné kvalitě (něco úrovně Blažek) se dá pořídit okolo 10-15tis. včetně bot, košile, a dalších doplňků. Je to hodně peněz? - Když se vezme v potaz, že při frekvenci nošení max. 5x za rok takový oblek vydrží pomalu celý život.
    Že je někdo etiketou nedotčený a jde na večerní akci v zelené polyesterové košili s krátkým rukávem a blbě uvázanou kravatou neznamená, že bychom tam měli jít taky jako burani.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemluvě o tom, že lidi co mají plnou pusu řečí o tom jak je to na ně drahé často v ruce drží mobil za 15tis. a v druhé ruce cigáro, což je dohromady vyjde třeba na nějakých 30+tis./ročně...

      Vymazat
    2. Tebe asi ještě živí rodiče, co ty kokůtku? :D

      Vymazat
    3. Souhlasím. Je to o prioritách. Někdo to raději propaří a pak i na operu jde v riflích a botaskách (viděno před 3 nedělemi na představení Carmina Burana). Jiný má holt priority jinde a ušetří si na slušné a nadčasové oblečení.
      PS: ne, neživí mě rodiče ani bohatý milenec.

      Ix

      Vymazat
    4. Burana? Tak to je potom jasné. Lid si hned myslel, že je to dress code :D

      Vymazat
    5. Jo, taky mě napadlo, že ho možná zmýlil název :-D Buďme rádi, že to nebylo Labutí jezero, možná by dorazil v plavkách.

      Ix

      Vymazat
    6. Ty ovšem zustaneš buranem, i kdybys žil v Praze 50 let a naučil se Špačka třeba pozadu.

      Vymazat
    7. Zato Anonymové co se vyjdřují jako podprůměrný dlaždič budou jistě na vysoké kulturní úrovni :-)

      Vymazat
  14. No my co máme málem 2 metry tak to není prdel sehnat v konfekci oblečení (natož obleky) které je dost dlouhé a úzké zároveň já mám podobnou postavu jako Vítek a nechávám si skoro všechno u krejčové zužovat.

    OdpovědětVymazat
  15. Lidi (zvláště anonyme z 22.1. 0:26), proberte se! Ne že by byl Vítězslav nějak zvlášť originální nebo měl výjimečný cit pro módu, ale většina Pražáků, co potkávám na ulicích, včetně mladých lidí, se zdaleka neobléká tak pěkně jako on, tak jaképak řeči o buranství... A když už chcete kritizovat, napište "nelíbí se mi to a to, doporučil bych větší/delší/výraznější..", a nadávky a podobné nemístné poznámky si nechte.
    Vítězslave, nemažte hloupé komentáře, však oni si to lidi přeberou - prostě si těch blbečků nevšímejte a nereagujte na ně, ono je to přestane bavit.
    Jinak, poznámka o plavkách a labutím jezeru pobavila!
    Iva J.

    OdpovědětVymazat
  16. Nilá Ivo J.
    Když dojdou argumenty, nastává čas pro imperativy (ono "proberte se" je málo účinné, o to používanější a směšnější).
    Nejsem zastáncem (ba ani pisatelem) drzých až sprostých komentářů, nicméně Vítězslav má nějaký tajný recept na jejich vyvolávání. Jeho arogantní styl vedení blogu a neschopnost přijmout i slušnou kritiku k nim přímo vybízí. Nutno ještě podotknout, že mnozí sledují blog právě kvůli jeho dětinským reakcím (nikoliv kreacím). J.

    OdpovědětVymazat
  17. Milý J., naivně jsem se domnívala, že lidi pravidelně sledující tento blog zajímá, jak se Vítězlav obléká, jakou používá kosmetiku, čím si doplnil šatník, případně okrajově, co v poslední době zažil (myslím tím zážitky nějak spojené s módou - návštěva přehlídky, plesu atd.). Nepřipadá Vám naopak dětinské navštěvovat blog o módě jen proto, že se toužíte popást na tom, jak se jeho autor brání(i když třeba hloupě) urážkám a nevhodné kritice? Bohužel jen zřídka zde vídám kritiku slušnou a zároveň konstruktivní, tedy nejen říct "toto je špatně", ale přidat i vlastní návrh, nápad, radu. Osobně Vítězslava neznám, ale nabyla jsem dojmu, že nemá dostatečný přehled ani literární schopnosti bránit se adekvátně útokům "prudkých intelektuálů" - ale je už prostě takový, průměrný kluk s nadprůměrnou snahou vykročit z davu baťůžkářů....(směrem do davu bloggerů-milovníků značky HM, ale to už je jiný příběh). Originalita a vlastní styl nula nula prd, ale koukat se na to (povětšinou) dá. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iva: BRAVO! :-)

      Vymazat
    2. Ivo, přesně jste Vítězslava vystihla. Doufám jen, že se neurazí natolik, aby Vás komentář smazal.
      Eva

      Vymazat
    3. Vzhledem k tomu, jak se obléká většina lidí v ČR Vítězslav originální je. Znáte někoho, kdo v jeho věku chodí ve smokingu? Kdo nosí blejzr? A kolik mladých kluků nosí polobotky, brože nebo kapesníčky v saku? A ani mi nepřipadá, že obzvlášť miluje HM, narozdíl třeba od EM Bloggers. Ti jsou jako chodící reklama na HM.

      Vymazat
    4. A proč by taky většina kluků jeho věku měla nosit smoking, blejzr nebo brož? Na ulici je vidíte, jsou oblečeni mnohem lépe a s nápadem. Samozřejmě těch v snb bundě je teď taky dost, ale nenamluvejme si, že smoking jednou za čas na plese z V. dělá originala.

      Vymazat
    5. I když se to asi někomu nelíbí, mezi českým lidem Vítek originální je. Češi jsou neobéznější národ sportovců :))) Všude samá větrovka a sportovní hadříky, zejména do města a vůbec, kam jen to jde. A často to není o penězích, protože jde o drahé sportovní oblečení, to "normální" a přiměřené události by se dalo často pořídit mnohem levněj než ten sport. Ale kdo chce, výmluvu si vždycky najde.

      Vymazat
  18. Smoking je ok, ale lepší by byl vázací motýlek a "smokingové" manžetové knoflíčky. Jinak mám radši smoking se špičatými klopami a místo frakového límce normální, ale to už je otázka osobní preference

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "smokingové" manžetové knoflíčky?

      Vymazat
  19. Na oné poslední fotce, která je mimo blog, se tváříš jako Falco :) A to byl převelice charismatický chlap :-) Paráda. Protentokrát odpouštím i ty hnusné cigarety ;)

    OdpovědětVymazat
  20. az na tie topanky teda...k smokingu sa nosia lakovky

    OdpovědětVymazat