pondělí 3. září 2012

Září měsícem módy


Photobucket

Určitě už jste zaregistrovali, že Prague Fashion Weekend se po dvou letech přesunuje z Pařížské na Hradčanské náměstí do stanu, jako tomu bývá na týdnech módy ve světě. Začíná už příští čtvrtek přehlídkou módního ateliéru zlínské Univerzity Tomáše Bati. Ve čtvrtek je na programu přehlídka minimalistické Hany Stocklassové, večer pak na Fendi a Cavalli Beachwear a Delor by Mirka Talavašková.

V pátek se můžete těšit na La Formela, spodní prádlo La Perla, na ekologicky zaměřenou kolekci Natálie Steklové, a večer na Jakuba Polanku, jednoho z našich nejúspěšnějších návrhářů a Simple Concept Store, který do Prahy přináší módu prestižních francouzských značek.

Ze sobotníího programu se nejvíce těším na přehlídku e:be, značky Evy Brzákové  s koženými doplňky Leokony Škanderové. Dále můžete vidět kolekci gruzijského návrháře Avtandil, Tiqe by Petra Balvínová či Tatiana.

Neděli zahájí přehlídka pražské VOŠON, dále se představí například Blažek, nejvíce se těším na STINAK Vladimíra Staňka, jehož kolekce už jsem obdivoval na VŠUP. Prague Fashion Weekend zakončí přehlídka 
Viktoria Vittori. Celý program najdete TADY.

Určitě vás potěší, že se na tuto čtyřdenní akci může podívat kdokoli - na přehlídky lze koupit lístky. Má to být velké. Už se nemůžu dočkat.



Photobucket

Od 1. do 7. října se můžete těšit na Designblok a Premier Fashion Week, který otevře Liběna Rochová přehlídkou v kostele svatého Šimona a Judy, v Openstudiu ve Šporkově paláci a Superstudiu v Clam-Gallasově paláci můžete shlédnout výstavy a presentace českých návrhářů a výrobců doplňků a šperků.

Za zmínku určitě stojí Art talk s japonkou Yaoi Kusama o její avantgardní puntíkaté kolekci pro Louis Vuitton.


Photobucket

Dreft Fashion Week je od letošního zvláštní akce, která už nemá s Designblokem nic společného. Svoje kolekce představí například Ivana Mentlová, Simple Concept Store, pražská VŠUP, onvi&onavi a další workshopy, přednášky a podobně.

Už se těším. Plánujete zúčastnit se některé z akcí? 

3 komentáře: