pondělí 6. srpna 2012

Divnotrend tričko a (tlustá) šála


Photobucket

Photobucket

Vím, že móda je móda, že některé trendy jsou zvláštní, a že poté, co jsem včera ráno málem dostal rakovinu očí už je možné snad vše. Ale některé věci stále nechápu.

Protože si mi ráno po zapnutí facebooku udělalo nevolno, šel jsem se projít, abych si zlepšil náladu, a potkal kluka, který měl tričko a k tomu - šálu. Venku bylo asi třicet stupňů.

Tento úkaz se dá často pozorovat v barech či na diskotékách - kluk má tričko nebo nátělník (propocené, protože je mu horko) a šálu, nejlépe tlustou, a samozřejmě naaranžovanou tak, aby bylo vidět logo. Někdy to doplní kšiltovkou (samozřejmě s velkým logem), tuhle zase slunečními brýlemi a někdy k tomu narazí i čepici (terminus technicus: oversized beanie).

Nechme teď stranou diskusi o tom, proč někdo v noci a v baru nosí sluneční brýle, mě by zajímalo, proč někdo nosí tričko a k tomu šálu. Hlavně tlustou šálu. Já jsem třeba nikdy nebyl v takovém rozpoložení, že by mi bylo horko na tělo, abych poskakoval jen v tričku, a zároveň mi bylo zima na krk. Vy ano?

Takže, kluci, pánové, ale i dívky, nenoste šály ke tričku. Chápu, že máte pocit, že je třeba outfit něčím doplnit nebo se chcete pochlubit novou šálou, ale vypadá to směšně a bude vám horko. Zvláště pak, jste-li na diskotéce.

První fotka je ilustrační (z e-shopu Karmaloop), na druhé z facebooku Calabria Palace Music Clubu vidíte nositele tohoto trendu v přirozeném prostředí. Tentokrát se jedná o lehkou verzi z polyesteru od Vitóna z tržnice.

36 komentářů:

  1. Když už jsme u těch termínů techniků, není na té první fotce (a druhé možná též) spíše šátek? Když pominu tu podivnou batiku, barvu, cancoury, velikost a zbytek toho muže, nepřijde mi to tak děsivé. Já tedy šátky k trikům a šatům nosím i v létě, spíše tedy hlavně v létě, neboť i přes panující vedra mi má šíje tendence následkem lehkého opocení a pofukujícího větříku prochladnout, tuhnout a bolet, zvláště má-li oděv větší výstřih. Ovšem to se týká běžného pohybu po městě, na disko bych s tím nešla. Ale vitóna z tržnice i Vuittona do-očí-bijící-monogram pravého nechápu vůbec, stejně jako tuhle skupinu lidí, co to nosí. A kdo si ještě dnes geluje vlasy na mokrý efekt?

    OdpovědětVymazat
  2. přiznávám, že to dělám celkem často, když jdu v létě do práce, kde je klimatizace - je tam sice stále dost teplo na krátký rukáv, ale trpím na to, že mně z klimatizace pak tuhne za krkem (nevím jak lépe to popsat, prostě vás ofoukne ten vzduch, už si přesně nepamatuji jak mi to lékařka vysvětlovala :) - šátek nebo šálka mi pomáhá :)
    nepředpokládám, že by pro to měli všichni stejný důvod, ale je to jeden z těch možných

    OdpovědětVymazat
  3. Věř, že v tílku, s palestinou na krku, jsem se toho napogovala opravdu hodně. Ale je třeba rozklíčovat kdy je nejlepší čas ten hadr přivázat za opasek nebo na tašku, případně s ním rovnou hodit o zem ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Konečně trefa do černého. Mně tato móda leze na nervy už pěkně dlouho a obávala jsem se, že jen já nedoceňuju tu ohromnou stylovost :D Týká se nejen mladých, i starých (i těch, kteří v klimatizovaných místech vůbec nepobývají). Zvlášť v nynějších třiceti stupních bývá hrozná zima na krk, někteří nosí podstatně hnusnější a větší šálo-šátky (i přes den), než tady Vítek zveřejnil. Mimochodem i na módním pekle je pár takových hastrošů a "roztomilých" šáliček. Bože, ti lidi se tam vyvěšují ke všemu sami, dobrovolně :)) U některých čím větší léto, tím větší zima :) Tady jsou ještě velice mírné příklady (v běžném provozu obří tržnicové šály vytvářejí spíš dojem strašáků do zelí). Docela by mne zajímal účel - že by obří šátky plnily funkci deky pro případný piknik?

    OdpovědětVymazat
  5. Argument se zatuhnutím krku v klimatizovaném prostředí chápu. To je mor. Mně se to stává i když se mi nechce sušit vlasy a usnu při otevřeném okně. Pak nosím taky jak pitomec šátek, protože zatuhlý krk je lahůdka - kdo nezažil, neuvěří. Ale! U většiny (na diskotékách zejména) to na zdravotní problém nevidím a je to pěkně hnusné. U nás na přírodovědě zas nosí dav tlustě nahňácanou palestinu. Asi ladí s rejoicama? :(
    Ad hošíček na poslední fotce - přesně typ, ze kterého bych zvracela. I s LV šálečkou. Tahle značka se mi absolutně zhnusila a kabelku bych nenosila ani pravou. Šátek možná do lesa na houby, kdybych věděla, že nikoho nepotkám, aby se tzv. zužitkoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi můj člověk, u nás má LV snad každý, pravé i padělky. Pravou má teda jen jedna kamarádka, ale až na cenu vypadá stejně jako fejky. Už od začátku, co jsem LV zaregistrovala, tak jejich potištěné kabely mi přijdou jako pro důchodce. Ale ani jako sedmdesátnice bych to nenosila, vždyť jsou tak ošklivé, brr. Obliba loga LV je snad největší znak české stádnosti, LV kam se člověk hne. Teď v létě navíc nosí děvčata už i sponky a gumičky s logy LV, plavky taky :))) Mor

      Vymazat
  6. http://www.oddee.com/item_98281.aspx
    :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :DDD radši neukazovat. To zas bude inspirovaných :DDD

      Vymazat
  7. Vítek nám zase maže komentáře? jen proto že nemá styl a někdo nenosí o číslo menší sako a vytažené gatě pod prsa jak on tak to není dobrý? :D nezapomeň se vyfotit v županu jak debil :D

    OdpovědětVymazat
  8. Jedno slovo: k-l-i-m-a-t-i-z-a-c-e. V kancelářích, obchodech, vlacích city elephant či v écéčkách, apod. je všude tak přemrštěná, že jsem každé léto nachlazená mnohem častěji než v zimě. Takže chápu, že někteří lidé mají potřebu mít u sebe šál. To nicméně není omluva ani pro jeden případ na výše uvedených fotkách nebo toho kluka, cos potkal VENKU. Pro to, je tu totiž jediné odůvodnění: Á-REN-BÍ. (a zvláště jeho "bělošská" mutace) To napáchalo už tolik škody, že by na seznamu globálních nepřátel mělo být hned za al-kájdou.

    OdpovědětVymazat
  9. šátky nemusim, ale stejně tak zvláštní mi přijdou tvé kombinace, kdy za parného dne nosíš trenýrečky a k tomu sako. dobrovolně by se mi v tom pařit nechtělo, ale pro módu se holt musí trpět.

    OdpovědětVymazat
  10. většinou s tebou souhlasim a ta fotka na fb je teda fakt příšerná, ale tentokrát musím říct "ale"... pravda je, že nechápu lidi, co nosí šálu, nebo šátek v třiceti stupních, to je trochu moc, ale já si občas vezmu hodně lehkou šálu, když mám tričko, protože fouká a je mi nepříjemně mít odhalený krk. Zvlášť třeba u moře, nebo tady v Londýně. Lehká šála je věc, kterou nosím v kabelce momentálně skoro pořád, protože je skladnější, než bunda a vážně občas zahřeje. Skoro nic není černobílé ;)
    Georgie z jump and twirl

    OdpovědětVymazat
  11. Já osobně nevidím nic zlého na nošení šátků na jaře a v létě, pokud jsou ovšem vkusné. Ve Francii ženy běžně nosí šátky okolo krku i v létě, jedním z důvodu je prochladnutí z klimatizací a průvanu.

    Kdybys byl opravdový milovník burberry, už bys o šátcích jistě dávno napsal tento článek, neboť se tento trend objevil již v několika předchozích letech na sezóny jaro/léto a to nejen v burberry. Letos ale přišlo něco jiného a to kulichy s kšiltem.

    Ovšem souhlasím, že některé šátky by měli lidé radši vyhodit, tím chci poukázat na batiku, fake a nekvalitní tržnicové hrůzy.

    OdpovědětVymazat
  12. No, Vitku, musim rict, ze satek k tricku mi prijde o hodne min smesny, nez tvoje suprstar kombinace tilka, saka (!!!!) a k tomu kratasku. TO mi prislo skutecne smesny, protoze nikomu prece neni takove horko na nohy, aby musel mit kratasy, pokud si na horni pulku musi dat sako, ze.
    Na okraj, ne tak uplne off-topic: vcera jsem dorazila na navstevu z Italie a jsem dost fascinovana tim, jak tu vsichni chodi svleceni - venku 23 stupnu a potkavam same minisukne, kratasky, tilecka... Normalni je snad oblect se podle pocasi, a ne podle data v kalendari. V Italii je touhle dobou 40 stupnu a vice, a presto tam nikdo nechodi, jak kdyby sel prave z volejbalu - zadne kratasy, Vito!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezké, souhlasím, ale to by tady signore musel nejprve znát něco o materiálech (a potom hned o střihu), aby věděl, že to jde se obléci i v parnu jako gentleman, na kterého si tu pořád hraje. M.

      Vymazat
    2. že hned všichni měníte téma, tentokrát není tématem náš oblíbený mistr, ale něco úplně jiného. Ještě se z něj stane narcis, když je pořád středobodem pozornosti :))

      Vymazat
  13. to je pravda, ale kovove nahrdelniky co nosis ty viz predposledni post. je taky ponekud prazvlastni

    OdpovědětVymazat
  14. Kdo tu kritizujete Víťovo sako a kraťasy, podívejte se, co má na facebooku. Zlatý Vítek, gantový hošík je naprosto příšerný, cirkus přijel :) Už moc strakatosti najednou.
    A Vítku dík za odkaz o českých dovolenkových kecech, dobré :))) Výstižné taky, bohužel

    OdpovědětVymazat
  15. Napsal člověk co si na krk připnul kovovou blbost, která nevypadá nic moc ani na ženách, kterým je původně určená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou obojky jsou skvělé, hlavně ty tenčí. Ale na ženách je mám radši.

      Vymazat
    2. Ta kovová věc už, ale není obojek spíš se to blíží k těm africkým prodlužovačům krků.

      Vymazat
    3. jak se to teda správně česky jmenuje, když ne obojek? nákrčník?

      Vymazat
    4. Nejsem odborník v oblasti těchto věcí, můžeme tomu říkat, třeba kovový bryndák

      Vymazat
  16. Nebloguju dlouhou dobu... Ale i za tu chvíli jsem se naučila jedno... Nekritizovat veřejně něčí/nějaký styl... Bůh ví že někdy je nebezpečný i vyjádřit svůj názor... Krása je pomíjivá a každým jedincem je chápaná věru jinak... To samé je to se stylem, co se líbí tobě, nemusí se líbit ostatním. Ač já třeba nenávidím odpudivé fake things s obrovským logem luxusní značky, nedovolím si mé kamarádce říct "hele vole, je to otřesný, zahoď to" - protože vim že se urazí a nadosmrti se mnou nepromluví. :) A tak je to s každým. Navíc tím člověk nic nevyřeší, jen nakrkne pár takových co si onen haněný styl oblékají a ty dosáhneš jen půl hodiny ztracenýho času a pár nasranejch lidí k tomu. :))) Je to naprosto zbytečný :) Navíc když to člověk nevyřkne nahlas, nepůsobí tak arogantně, nadřazeně a metrosexuálově. Buď to bere s noblesou nebo je mu to úplně fuk...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem myslel, že blogy jsou naopak od toho, aby řekly nahlas svůj názor, ne? Když se mi něco líbí nebo nelíbí, tak to řeknu. A baví mě to víc, než sem dávat fotky svého pokojíku, random posty, anebo fotky jakž se cpu makrónkama nebo chlemtám Starbucks.

      A toto téma není jen o mém názoru, je to i o nevkusu, ale i ty jen dokazuješ, že to lidi nepochopili... Já nepíšu o chladném večeru nebo klimatizaci, ale o tom, že někdo nosí v horku jako doplněk něco, co slouží k zahřátí a také to zahřívá.

      Vymazat
    2. No právě, měly by být i o názoru, juchající a kdejakou hrůzu chválící pokrytectví je k ničemu. Kdo po něčem takovém touží, může s radostí zamířit na mimibazar :))

      Vymazat
    3. Číst (překvapivě?) umím, a ta část věnovaná horku a nepraktičnosti tam je omýlaná více než dost. :) Ale když jsem to nepochopila tak mi tam unikla asi ještě nějaká šifra. :)))

      A blog není podle mě jen o tom vykřičet do světa své názory a nenázory, především je to místo se kterým člověk naloží dle svého. (A to plně respektuju tvůj článek - dokonce se s ním i stotožňuju, protože doopravdy nepochopím lidi kteří si na party (pokud není světelná) veznou sluneční brýle nebo ve třicetistupňovým horku nosí šálu nebo sako. :)) Ale taky se zastanu i těch (nás?), kteří si fotí svůj "život" a dělí se o svý zážitky s okolím. :) Jak říkám, každý dle svého. )))

      A abychom se úplně pochopili a nevznikly zase nějaké nejasnosti, lidé kteří začnou debatovat o nevkusu jsou pro mě lidé více než odvážní, protože nevkus je hodně individuální a subjektivní téma (ruku na srdce)... - jestli to tak nevyznělo v mém předešlém komentáři tak se omlouvám za syntax nebo tak něco, že to hned nebilo do očí. :)

      Vymazat
    4. Vítku, je rozdíl vyjádřit svůj názor a konstatně někoho kritizovat. Tenhle blog jde bohužel 'do kytek'... Opravdu s tím přestaň. Nemluvě o tom, že některé tvé outfity jsou taky poměrně k smíchu...

      Vymazat
  17. Je ovšem s podivem, že člověk, který s oblibou nosí teplákový overal, neoprénové tričko v kombinaci s koženými kalhotami a velbloudím duffel kabátem, průhlednou kabelku a prapodivné kožešiny, se pozastavuje nad kombinací trička a šály:) Ony totiž existují i šály z lehkých a chladivých materiálů (hedvábí, viskóza). Kromě toho je to každého věc, jak se v tom cítí a proč to nosí. Esteticky to není o nic víc nepochopitelné než dobrá polovina outfitů prezentovaných na tomto blogu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takhle za sebou vyjmenované Víťovy outfity z něj dělají toho nejzábavnějšího českého blogera. chci, aby měl svůj pořad na té české fashion youtube-televizi místo těch drsňáckejch lolitek na platformách!

      Vymazat
  18. No já nevím, ale slečna na fotce má bundu a kluk má v ruce ještě svetr, takže zas takové vedro určitě nebylo :oX
    Jinak já třeba šátky moc ráda nosím i na jaře/v létě, protože je mi to prostě příjemné, takový lehounký šátek z příjemného materiálu. Navíc je to hezký doplněk. Spousta věcí v módě nedává smysl, chce se nad to povznést :o) Winnie

    OdpovědětVymazat
  19. nesnáším šátky a ještě k tomu padělky LV, chápu šály v zimě či proti klimatizaci jinak ne,

    OdpovědětVymazat
  20. Premyslim, jestli to neni trend odtud z Britanie, kde nikdy neni az takove vedro jako v Cesku, a predevsim tu hodne fouka, zejmena ve Skotsku na pobrezi. Salu tu ke tricku nosi hodne lidi, je to prakticke a vhodne. Ale uplatneni v CR v lete opravdu nerozumim :-)))

    OdpovědětVymazat