sobota 11. září 2010

Prague Fashion Weekend - neděle

Sice pozdě, ale přeci. Dříve jsem se k tomu nedostal a v novém bytě ještě nemáme internet…

V neděli byly k vidění přehlídky světových značek: Diesel, Airfield, Bogner, Pinko, Monnalisa, Corneliani, Anima Tua, Belstaff a Pietro Filipi. Moc se mi líbily kožené boty do půli lýtek lemované kožešinou anebo ty, inspirované motorkářským stylem, obojí od Corneliani. V kolekci Diesel bych si také vybral – k vidění byly k vidění modely pro volný čas. Největší potlesk ovšem sklidila přehlídka Monnalisa s kolekcí dětského oblečení, které předváděly děti… Bogner předvedl sportovní zimní oblečení. Nejvíce mne zaujaly kožešinové boty, které mi připomínaly kolekci Chanel. Dámské modely byly hezčí – pánské byly plné nášivek a podobně.

Abych to shrnul – Navzdory reklamě, která slibovala akci rovnou fashion weekům v Miláně, Paříži či New Yorku, jsem od ní moc nečekal a udělal jsem dobře. „Prague Fashion Weekend“ byl něco úplně jiného než Fashion Weeky ve světě. Jakoby někdo chtěl, aby se lidi vůbec podívali, co že se to v té Pařížské ulici a pražských buticích vůbec vlastně prodává a hlavně, aby byla show.

Nejznámější české návrhářky chyběly, na papírových šatech bylo nevědomým přítomným vysvětlováno, kdo byl Christian Dior a jaký byl jeho dopad na módu, což se beztak minulo účinkem. Přítomní pánové se kochali spíše stojícími bradavkami modelek, než aby se nechali inspirovat předvádějícími modely a po příchodu domů spálili svoje kalhoty Rejoice, trekové boty rozpustili v kyselině a namísto bundy na snowboard si do práce nebo školy oblékli kabát. Možná právě kvůli publiku byly voleny také střídmější, konzervativnější modely? I tak některé budily pozdvižení, soudě podle výrazů přítomných. Můžeme jen doufat, že se příští rok polepší…

5 komentářů:

  1. Proč už nefunguje tvůj druhý blog?

    OdpovědětVymazat
  2. Funguje, ale jen pro zvané. Nemusí to číst kde kdo... ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Budeš psát dál i sem?

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě, ale momentálně na tom nemám moc času, něco chystám, ale bude to asi až příští týden...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je dobře. Už se moc těším.

    OdpovědětVymazat