pondělí 6. září 2010

Prague Fashion Weekend – Ferré Milano

Jednalo se o prêt à porter kolekci milánského domu Gianfranco Ferré. Pánské modely sestávaly převážné z elegantních kabátů na tento podzim a zimu, pár sportovnějších modelů, a obleků. Dámské nabízely oblečení do práce, společenské šaty a kabáty.

Všechny modely byly elegantní a pro konzervativní a nenápadité Čechy nositelné, ale nejvíce se mi líbily dámské boty. Hlavně pak ty kotníkové z různě barvené dřené kůže se zlatými platformami a kuličkou uprostřed podpatku. Hvězdou večera asi měla být Andrea Verešová. Já jsem ji nepoznal, dokud to kdosi v davu neřekl. Podle mě se tam jen někdo až moc nakrucoval, pózovala jako najatá, a také se mi zdálo, že měla jako jediná z modelek úplně jiné boty, které se na molu objevily jen jednou. Ze všech modelek je měla jen ona a vypadaly, že mezi ostatní boty snad ani nepatří.

Za zmínku stojí také to, že se organizátorka rozhodla pomoci obětím povodní, a tak všechny přítomné vyzvala k tomu, aby smskou pomohli obětem povodní. Člověk by čekal, že jim snad pošle nějaké peníze ona sama, když se ona rozhodla pomoci. U místa, kde jsme stál, byla spousta volných míst (večerní místa k sezení byla vyhrazena jen pozvaným) a shodou náhod také chlápek, který rozhodoval, koho tam pustí a koho ne. A když vedle mě stálo pár nezainteresovaných turistů, dva ne moc vkusně oblečení lidé, pár holek, se kterými jsem se seznámil, a které jely do Prahy kvůli této přehlídce a až za námi nějaké matky s dětmi. No a koho myslíte, že na ta místa pustil? Samozřejmě, že ty děti s matkami, které přehlídka evidentně nezajímala, nějaké svoje známé, se kterými se celou dobu bavil, a mezitím se tam ještě zezadu kdosi vecpal, takže volná místa zaplnili děti a lidé v šusťákových bundách a adidaskách, a ti, které přehlídka opravdu zajímala, toho moc neviděli. A to jsme se dožadovali, aby nás tam vpustil.

8 komentářů:

  1. Vito, tvoje clanky mam rada, i kdyz mam kolikrat jiny nazor (to uz jsem ti ale myslim jednou psala), ovsem tvoje "No a koho myslíte, že na ta místa pustil? Samozřejmě, že ty malé zasrance s matkami"...no to me jako matku jednoho maleho ditete trochu nastvalo. Ne ze bych natolik zboznovala deti (ty cizi opravdu obvykle nemusim), ale jak si je nazval, mi prijde trosku moc...

    OdpovědětVymazat
  2. ta bílo-červená páska oddělující lidi je tam fakt úžasná ...

    OdpovědětVymazat
  3. nojo, zlé děti...poslat to fárat do dolů a žádný přehlídky!!!

    uf, fakt...

    OdpovědětVymazat
  4. prosím pěkně, víťo, nemáš i nějakou page na Facebooku?

    OdpovědětVymazat
  5. Moniko, už jsem to opravil, aby se to nikoho nedotýkalo. Nic proti dětem nemám, ale tahat je v devět večer na přehlídku mi přijde prostě... zvláštní.
    A také jsem uvedl na pravou míru to, jak to bylo s těmi smskami ;)

    OdpovědětVymazat
  6. těch bot na Verešové jsem si taky všimla... s červenou podrážkou, takže si asi chtěla ukázat své krásné Loubotinky :)) rozhodně ale mělá mít ty samé jako modelky, jiné boty byly jako pěst na oko..

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj, videl si aj ine prehliadky okrem tejto vecernej? tych miest bolo velmi vela volnych .... len trebalo oslovit spravnych ludi :D

    OdpovědětVymazat