neděle 11. dubna 2010

Code:Mode

Tento víkend se v Karlínských halách konal Code:Mode, Prague free fashion weekend, přehlídka mladých návrhářů a událost, již jsem si nemohl nechat ujít. Ráno jsem se sešel s Martinem, který píše pro inVogue.cz, napřed jsme šli na bleší trh na Kolbenově a pak jsme se vydali do karlínských hal.

Prostředí zchátralých hal bylo hezké a docela se k Code:Mode hodilo. Zklamal mě však fakt, že téměř veškeré oblečení a doplňky byly určeny ženám. Všude visely šaty a sukně, kabátky a trička zajímavých střihů, náhrdelníky, brože, prsteny a náušnice, tašky, … Jen tu a tam viselo pár obyčejných pánských triček s potiskem, takže žádná sláva.

Večerních přehlídek jsem se neúčastnil, protože jsem byl utahaný. Celkově mě ta akce zklamala. Spoustu značek už jsem znal z internetu a jejich e-shopů, a téměř všechno zboží bylo určeno ženám, jak už jsem řekl. Snad se polepší!

Někteří lidi po mě blbě koukali a cestou domů se se mnou chtěly fotit nějaké italské turistky :D

Mám na sobě černé skinny od Cheap Monday, polo tričko, propínací svetr z Merino vlny, hedvábnou kravatu a růži na klopu z H&M, trenčkot Reserved, kožený opasek Mango, taška Zara Man, rukavice Topman a taťkovy kožené holínky.

7 komentářů:

  1. Ten outfit je skvělý! Ale nedovedu si přestavit že by se se mnou chtěli fotit turisti :) Každopádně já tleskám !

    OdpovědětVymazat
  2. Vitej v Cesku. Podobny styl oblekani take nosim, pouze zenskou obdobu a se stejnymi reakcemi se setkavam denne. Lidi hloupe cumi - zvlaste pak duchodci. Vystajlovane pubertacky jsou drze a vulgarni, utahane matky ve svych modrakach a vytahanych trikach s kocarkem a dvema deckama v zavesu po me hazi urazene pohorsene pohledy. Pokud by me kritizoval clovek, ktery se snazi o invenci a originalitu v oblikani, rada si ji poslechnu a s takovym clovekem rada prohodim par slov. To se mi zatim ale nestalo. Moje obleceni kritizuji lide, kterym je evidente jedno, co si na sebe natahnou, hlavne kdyz to bude prakticke a nenapadne nebo naopak stvoreni, ktera evidentne kopirovala v nejcerstvejsim Cosmopolitanu.

    K tvym modelum - tenhle jediny se mi opravdu libi. Zvlast proto, ze to je muj styl. Ale zaroven ti to moc sekne. Ostatni modely nejsou muj salek caje, navic tve oblibene skinny dziny slusi malokomu - at uz muzum, nebo zenam.
    Kazdopadne jde videt, ze te moda bavi a snazis se z dostupnych zdroju vytvorit neco originalniho a koukatelneho, ze u te skrine premyslis :) Prala bych si, aby po ulicich chodilo vic takovych lidi jako ty.

    OdpovědětVymazat
  3. Konečně nějaký konstruktivní komentář od někoho, kdo přemýšlí. Ne že bych si dělal něco z těch "bukvic" a "buzniček" od anonymů, kteří by se jistě našli na www.modnipeklo.cz, ale je to příjemná změna. Díky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nemas zac. A vidim, ze sledujeme stejne weby :) Modni peklo sleduju rada, i kdyz obcas se mi zda autorka az prilis nekompromisni. Ve vetsine s ni ale souhlasim.

    OdpovědětVymazat
  5. Na tvůj blog jsem narazila náhodou..a tento outfit se mi moc líbí, je jako z jiného století. :)Já kdybych měla šaty z konce 19.století, vyběhla bych v nich na ulici a bylo by mi úplně jedno, co by si kdo myslel. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak nevím, chodím oblékaná podobně a ještě k tomu na maloměstě a málokdy se mi stane, že se po mně někdo nějak pohoršeně dívá, natož, aby si mě fotil. Jo, že lidi skouknou, co máš na sobě, když nemáš uniformu (džíny, triko, sportovní bunda), to asi jo, ale věř tomu, že pár lidí se podívá prostě proto, že se jim tvůj styl líbí. Třeba si už i normální pohledy vykládáš jako nepřátelství okolí:)

    OdpovědětVymazat
  7. dekuji velmi za mily nakup na codemode a za krasny komentar !! vsechny veci jsou u me na :
    mellory.mwl.cz
    mellory zdravi a preje krasny vecer

    OdpovědětVymazat