neděle 16. února 2020

Parka Blažek








V loni v létě, přesně v den svých narozenin, jsem si v výprodejích koupil tuto bundu, kterou jsem chtěl už na jaře, ale nějak jsem to nestihl, pak byla vyprodaná, a nakonec jsem ji objevil u Blažka v brněnské Vaňkovce. Chtěl jsem nějakou sportovnější bundu, ale zase takovou, aby to nevypadalo, že jsem si odběhl z hřiště nebo z nějaké túry. A hrozně se mně líbila ta barva! Ten den bylo úmorné horko, a tak jsem se těšil, až si ji budu moci obléct. Na podzim jsem si jí moc neužil, protože bylo pořád teplo, a pak najednou zima, a včerejší jarní počasí mi dovolilo si ji vzít, i když po západu slunce už začalo foukat. 

S mikinou pod ní je v ní hezky teplo, dobře izoluje, má dostatek prakticky rozmístěných kapes, které jsou ale - jak je u Blažka zvykem - bohužel, poněkud mělké. Naštěstí se dá číst z nich uzavřít zipem. Má praktické stahovací šňůrky v pase a na šosech, a nejlepší je kapuce, jejíž tvař skvěle kopíruje tvar hlavy, chrání před větrem (což jsem včera ocenil) a deštěm, a nesklouzává z ní, a přitom neomezuje v pohybu čí rozhledu. Takže i když asi nemá vodní sloupec nebo co, což při procházkách se svými bígly nebo ve městě stejně nevyužiju, mám radost z toho, jak je funkční. :)

Kromě toho mám na sobě svoje oblíbené Levisky 512, mikinu Gant a na nohou Nike Air Huarache Run Ultra, ve kterých jsem po dlouhé době našel velice pohodlné tenisky, které se dají snadno sehnat i ve velikosti 48 nebo 49 (třeba na Spartoo.cz, odkud je mám já), a na rozdíl třeba od Nike Roshe Run v nich není zima ani teď, přičemž je v nich příjemně i v létě.

1 komentář: