úterý 26. února 2019

Nová kolekce Moncler, aneb proč na Zemi nechtějí přistát mimozemšťané



 photo Moncler-Pierpaolo-Piccioli-FW19_01_zpszjngofs4.jpg

 photo Moncler-Pierpaolo-Piccioli-FW19_02_zpsitaz8rg3.jpg


Už jste viděli novou kolekci Moncler, kterou navrhl Pierpaolo Piccioli? Kolekcí Moncler je vlastně několik, jsou očíslované, ale tato je zdaleka nejděsivější. Podle autora prý haute couture v době svého vzniku nebyla myšlena pro černošky, jak řekl Vogue, a proto navrhl tuto kolekci, a použil v této kampani černé modelky (o positivní diskriminaci se zatím nikdo navzdory nedávnému skandálu u Gucciho nezmínil).

Proč na ně ale navlékl šusťákové pytle naplněné peřím? Nějak mně uniká spojitost mezi tím, že černošky v době vzniku haute couture žily na jiném kontinentu, takže si ji logicky nemohly pořídit, a tím, jak jim tuto křivdu chtěl Piccioli vynahradit. U Diora bych tomu věřil, ale že by byly tak nadšené ze šusťákovch skafandrů a kostýmů takové té ryby, co vypadá jako Kaplického knihovna, se mně nějak nechce věřit. Ekofašisty a vegany na něj, takové plýtvání peřím na takové ohavnosti! :D 


 photo Moncler-Pierpaolo-Piccioli-FW19_03_zps9dtwygcl.jpg

 photo Moncler-Pierpaolo-Piccioli-FW19_04_zpsoxlai3dh.jpg

Aby to nám pánům nebylo líto, ve spolupráci (či "kolaboraci") s Moclerem pro ně Craig Green navrhl cosi, co vypadá jako kříženec nafukovacích lehátek do vody, jaká se v 80. letech vyráběla v Gumotexu (snad za použití dobového šusťáku) a přeměněných příšer ze seriálu Strážci vesmíru. Věřte mi! Babička v Gumotexu pracovala, a myslím, že pár těch lehátek ještě někde doma má.


 photo Moncler-Craig-Green-FW19_01_zps0pj9bvwb.jpg

 photo Moncler-Craig-Green-FW19_02_zpsc1e9wq8c.jpg

Chápu, že smyslem přehlídek není jen ukazovat to, co bude za půl roku v obchodech, ale Moncler a jejich bizár prostě nechápu. Je to něco jako oblečení pro případ toho, že by Češi milující lyžařské bundy najednou zbohatli, a nechtěli na ples chodit jen v péřových bundách, ale v péřovém úplně všem? Tak totiž jejich přehlídky vypadají. Vezmou jakýkoli kus oblečení, ale ušijí jej v jakémsi sci-fi designu ze šusťákoviny a vycpou peřím. Nápad by to nebyl špatný, ovšem třeba oproti Desigualu, kde nakupují asi zbohatlé lesany a "porodní asistentky" propagující kanibalismus (tatarák z placenty je prý óbrmňamka a manža si bude čvachtat), jsou částky na jejich cenovkách stále příliš závratné.


 photo Moncler-Pierpaolo-Piccioli-FW19_05_zpsdelmyopg.jpg

Nosí to vůbec někdo? Lady Gaga? Attention whores na plesu v Chamonix? Taková ta nomem omen, po jejímž shlédnutí a poslechu opravdu potřebujete kardiologa? Myslíte, že Moncler dělá i antikoncepční gulozapařovací péřové trencle? Nebo to má snad být něco jako to, když Kintěra přeměnil Rudolfinum na smetiště - umění?


Ale abyste si nemysleli, že jen hejtuju, a i kdybych nebyl vyznavačem českého stylu "nejsou u nás pořádné hory, ale naše tělo díky křiklavé péřovce v lavině či před Kauflandem vždycky najdou", ale prostě chtěl kvalitní a krásnou péřovku, asi bych chtěl Moncler. Ale přes buřtový efekt péřovek a přes látku připomínající pytel na odpad a spojitost s armádami stejně vypadajících italských pubertálních turistů v Praze v únoru bych se asi přenést nedokázal. Ovšem v lyžařském smokingu Moncler mě nikdy neuvidíte.  


 photo Moncler-Pierpaolo-Piccioli-FW19_06_zps9wrgsfqf.jpg

4 komentáře:

  1. To je skoro ako prísť na výstavu moderného umenia a rozčuľovať sa tie postavy na obrazoch sa na ľudí vobec nepodobajú. Možno autorom nejde o nositeľnosť, ale reaguju na nejake dianie v spoločnosti. Rozkľúčovať černocha v pomôckach na plávanie by nemalonbyť také ťažké.

    OdpovědětVymazat
  2. Vtipně napsané :D Nejvíc mě dostala ta narážka na Cardi B.

    OdpovědětVymazat
  3. vidite, a mi treba ty zenske modely prisly krasne ... to peri tomu dava lehkost (kridla :))
    hana

    OdpovědětVymazat
  4. jako pozor, do tšch chladných zdí zámků, kde je to focený..hele v březnu na zámku tuhle péřovou rúobu oceníš!!

    Za mě dobrý :D
    www.libenanovakova.cz

    OdpovědětVymazat