středa 5. prosince 2018

O-Bag neboli Hnusobag


 photo obag_01_zpsvdsfgdaw.jpg

V roce 2012 mně přišla tisková zpráva o otevření e-shopu značky O-Bag u nás. Nějak jsem to přeskočil, myslel jsem, že je to nějaká chvilková módní vlna, kterou zplodili Italové v pominutí smyslů, a že zase brzy opadne. Myslím, že až o tři roky později zaplavily naše ulice takovou měrou, že jsem myslel, že si budu také muset jednu pořídit - na zvracení, ke kterému jsem měl nutkání pokaždé, když mně někdo s tímto gumovým žlabem zavěšeným na lodních lanech míjel. Už jsem doufal, že pomalu mizí, stejně jako maskáčové parky s růžovým chemlonovým lemem na kapuci. Ale kdeže!

 photo obag_03_zps2tzl6i7w.jpg

Naopak, mám dojem, že se zase začínají vynořovat. Jako Lord Voldemort, když na konci Ohnivého poháru vylezl z kotle - jsou teď strašlivější, než kdykoli předtím! Netuším, zda nabízejí stejný odstín, aby vám tento uhlák, či kabelka, chcete-li, ladil ke kapuci zmíněné parky, ale rozhodně si tento obskurní designový počin můžete olemovat umělou kožešinou.

Hnusobag totiž nevyniká jen praktičností, omyvatelností a pevností materiálu, což jistě ocení naši krajané neustále nosící funkční oblečení v barvách usnadňující nalezení vašeho zohaveného těla v lavině či v Národním divadle. Můžete si jej navíc sami sestavit - vyberete si barvu a tvar žlabu, uch, pokud máte obzvláště zvrácený vkus, pak také "kožešinový" lem, a také nějaká cingrlátka. Takže vaše vnitřní tvořilka či dyzajnérka se může naplno projevit.

Abyste neřekli, že jen hejtuju - dovedu si představit, že tu tašku někdo nosí na nákupy a trhy, protože pokud jste někdy tahali koš plný jídla či vína, víte, že se to pronese. Navíc nehrozí, že se vám Hnusobag ušpiní. Na nákup vánočního kapra či u postele pro silvestrovskou kocovinku a nevolnost ideální! Ale v tomto případě je to ještě horší než Crocsy. Ty vznikly jako boty k vodě či do zahrady, ale pohodlní lidé je začali nosit úplně všude. Zatímco O-Bag vznikl jako "stylový" módní doplněk.

 photo obag_02_zpsbyeoobhh.jpg

Kromě toho, že jsem těch několik O-bagů potkal, mně také přišel newsletter ze Slevomatu s následujícím textem. Doufám, že žádná z žen, které znám, po Hnusobagu netouží, žádnou z nich by nepotěšil. Každopádně, pokud si nejste svojí partnerkou jisti, kupte jí O-Bag a sledujte, co se stane. Pokud vám jej omlátí o hlavu, je vše v pořádku. Pokud bude nadšena, rychle ji opusťte, a změňte si jméno a bydliště.

11 komentářů:

  1. Milý Víťo, perfektní text jste opět napsal, ty kabelky jsou fakt příšerné. Zajímala by mě recenze sportovního oblečení, konkrétně tenisového; jelikož se tenisem živím a tomuto segmentu se nikdo z módních kritiků nevěnuje, tak by mě Váš pohled velmi potěšil. P.S. Díky Vašemu doporučení jsem vyzkoušel (mimo jiné) Lavaliere, sekáč Scoro Coco a naposled jsem koupil rukavice z Napa (v pražském obchodě v Truhlářské ulici). T.S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přízeň a jsem rád, že přináším zajímavé tipy :)
      Co se týče sportovního oblečení, to hodnotím a asi jen u Olympijských her, protože bych se jistě setkal s hejty, že tomu nerozumím, že to musí být funkční a podobně. Ale osobně se mně většina současného sportovního oblečení nelíbí, je hnusné, a zrovna tenis, který se vždycky hrál jen v bílém oblečení, má oblečení celkem hrozné, viz Serena Williams.

      Vymazat
    2. Tady je odkaz na článek, kde jsem o něčem takovém psal... ;)

      http://www.czechfashionisto.com/2012/08/olympijske-hry-kdysi-dnes.html

      Vymazat
    3. Ten olympijský článek jsem již četl. Vaše důvody, proč nepsat o tenisovém oblečení, chápu; ale ta Serena je vážně extrém! Jo a představte si, že jsem viděl na ulici mladíka v oblečení Jakuba Polanky (ponožky a mikina Faxx Off), já jsem si to v obchodě v Kotvě pouze prohlídnul a odolal, zatím. T.S.

      Vymazat
  2. Docela by mě zajímalo, které kabelky jsou teda ty hezké a ne hnusné. Poslední dobou vidím až příliš moc Guess kabelek a taky to nejsou zrovna největší skvosty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měl vždycky dojem, že kabelky Guess jsou něco jako Louis Vuitton. Mají krásné kabelky, ale stejně všechny serou, protože všichni vidí jen ty s vulgárním monogramem (logem značky), protože jsou relativně levné, a ty dražší a vkusné nevidíte nebo nepoznáte, protože nekřičí do světa, odkud jsou. ;)

      Vymazat
  3. Přestože je to téma spíše k pláči, od srdce jsem se zasmála. Děkuji za to.

    Mějte pěkný večer,
    Olív

    PS: Díky za váš blog, jste pro mě velkou inspirací při nakupování dárků pro může. Vždy trefa.

    OdpovědětVymazat
  4. Lépe bych to nenapsala, mám na tuhle "kabelku" úplně stejný pohled jako Vy. Jsem jediná z okruhu mých kamarádek, kdo ji nemá a nechtěla bych ji ani zadarmo. Je dobrá opravdu jen na toho vánočního kapra, to jste vystihl přesně :DDD

    OdpovědětVymazat
  5. Po dlouhé době jsem sem zavítala a hned se takhle pěkně pobavila :D Taky netuším, co na tom kdo vidí. Krom toho, že v ní můžu nosit živýho kapra, mi to přijde extrémě nepraktický. Jste fakt vtipnej :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jako ono prodávat za 2000,- výlisek z plastu a kus provazu není špatnej byznys. Kolik to může stát vyrobit, 50Kč? A to asi přeháním...:-D

    OdpovědětVymazat