čtvrtek 6. září 2018

Penhaligon's Lavandula eau de parfum



 photo penhaligons-lavandula_03_zpsvyuzm77r.jpg

 photo penhaligons-lavandula_01_zpscdibt8pp.jpg

 photo penhaligons-lavandula_02_zpswsgxaawa.jpg

Toto je můj druhý parfém od starobylé britské značky Penhaligon's a podle mě s nimi nikdy nešlápnete vedle - všechny jejich vůně jsou božské a jediný problém je v tom, najít tu pravou. Některé svoje vůně vyrábí podle původních receptur starých před sto let, a nové parfémy na vás dýchnou historií - v tom nejlepším slova smyslu. A jejich krabičky, flakony a štítky jsou naprosto úchvatné!

Nově jsem si pořídil parfémovou vodu Penhaligon's Lavandula. Sháněl jsem něco aromatického, ale ne sladkého nebo příliš květinového, a z této vůně jsem unešen. Nevoní vtíravě, nasládle a otravně jako spousta kosmetických výrobků s "vůní levandule", ale věrohodně, jako když si přivoníte k levandulovému poli v Provence. Není vůbec sladká, spíše "bylinná" (cítíte levanduli, bazalku, šalvěj a pepřové nóty) a základ tvoří ambra, vanilka a pižmo. Jako když si v ruce rozemnete stonek levandule v ruce.

Je to unisex vůně, a tak jsem měl trochu obavy, jaká bude (kupoval jsem ji naslepo), ale připadá mně jako vůně pravého  britského gentlemana. :) Jako parfémová voda vydrží dlouho a nejraději ji mám po několika hodinách, kdy na mně zůstane pikantní aromatická bylinná vůně a základ, které působí velmi maskulinně.

Problémem je to, že se u nás parfémy Penhaligon's moc neprodávají - v kamenných prodejnách na ně nenarazíte (mám dojem, že je mají jen v jednom brněnském holičství.), a ani v e-shopech není velký výběr. Já mám obě vůně z Elnino.cz, kde jich najdete asi nejvíc a za dobré ceny (tady 100 ml za 1.600 korun), a k tomu jsem si objednal si soupravu několika vzorků v lahvičkách o obsahu 5 ml, které jsou krásnými zmenšeninami velkých flakonů, a díky většímu obsahu než u obvyklých 1,5ml testerů je můžete opravdu dobře vyzkoušet a vybrat si. A ta kazeta je tak nádherná! :D

1 komentář: