úterý 14. srpna 2018

Stylify - Služby stylisty z pohodlí domova


 photo Stylify_01_zpsapza0bmn.jpg

 photo Stylify_02_zpsuoi9pqgb.jpg

Stylify je tady pro ty, kteří nemají čas nebo chuť vybírat si oblečení a trávit čas nákupy, pro ty, kteří oblékání příliš nerozumí a chtějí si nechat poradit, nebo pro ty, kteří třeba chtějí zkusit něco nového. Přeci jen, stylista vás obleče jinak, než byste to udělali vy sami, i když přitom bude následovat vašich přání a požadavků. A tak nějak Stylify funguje.

 photo Stylify_03_zpsoezfzz0w.jpg

 photo Stylify_04_zps8lpzqr4t.jpg

Napřed mě napadlo, že není možné, aby mně vybíral oblečení někdo, kdo mě nikdy neviděl a nezná můj vkus, ale mají to dobře zařízené: Na stránkách Stylify si formou dotazníku vyberete, jaké oblečení nosíte do práce a ve volném čase, jaké máte rádi barvy a jaké ne, jaké kusy oblečení byste si na sebe nikdy nevzali, jaké máte rádi značky, apod. Výhodou je, že text doprovází také fotky, takže si dokážete lépe představit, co jak vypadá, a co si vybrat nebo vyloučit. Najdete tam asi všechno, co by vás v souvislosti s výběrem oblečení mohlo napadnout.

Nakonec si vyberete věk, respektive věk, na který se cítíte, a o jaký outfit by se mělo jednat; k jaké příležitosti, např. večírek, volný čas, "gentlemanský" styl, a podobně. Zaškrtnete také, jaké druhy oblečení a doplňků by měl balíček/outfit obsahovat, a na základě toho vám bude vypočteno přibližné cenové rozpětí, takže zhruba víte, kolik bude outfit stát. Samozřejmě, že jinak bude cena vypadat, když zaškrtnete, že máte rádi Vans a Adidas, a jinak, když zadáte, že máte rádi Gucciho a Diora. ;)

Během týdne vám kurýr přiveze balík, který zaplatíte při převzetí, ale výhodou je, že si z outfitu vyberete, co chcete, a co vám nebude sedět nebo se nebude líbit, můžete bezplatně vrátit. 

 photo Stylify_05_zpsdmj5gzeo.jpg

 photo Stylify_06_zpsc5sahi1b.jpg

 photo Stylify_07_zpsusyokqau.jpg

 photo Stylify_08_zps6weyfvmr.jpg

 photo Stylify_09_zps0dkx4uvi.jpg
 photo Stylify_10_zpsseduaxdp.jpg

 photo Stylify_13_zpszy6jebo4.jpg

Mně stylista vybral letní klasiku: béžové plátěné kalhoty (Cremieux) a sako (Manemo), bílou košili (Gant), vestu a kapesníček (Manemo) a panamák (Stetson). Hodinky Wenger, starožitný prsten a polobotky Loake jsou moje vlastní (měl jsem strach si vzhledem ke svojí velikosti boty objednat, a nechtěl jsem stylistu trápit sháněním osmačtyřicítek :D).

Při objednávce jsem si zadal, že chci elegantní outfit a myslím, že vybrali dobře. :) Nejvíc se mně líbila vesta, a příjemně mě překvapil klobouk. Sám bych si takový nevybral, ale nakonec se mně z celého balíčku líbil nejvíc, a už jej nosím, ale v jiných kombinacích.)

Foto: Kuba Feranec

7 komentářů:

  1. Vypadá to dobře. Na kolik to tak cenově vyjde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! ;) Hodně záleží na značkách, které si v dotazníku vyberete - to také asi slouží jako vodítko pro stylistu při výběru oblečení, aby věděl, jaké máte finanční možnosti nebo očekávání, nebo aby věděl, jaké velikosti u jakých značek vybrat (což také zadáte v dotazníku).
      Třeba to sako stálo 10.000, ale vrátil jsem je, protože mělo krátké rukávy, s čímž často bojuji, stejně tak kalhoty (5.000). Klobouk vyšel skoro na pět tisíc, vesta asi 4000, kapesníček 700.
      Když si vyberete levnější značky, bude to stát méně, a naopak. Výhodou je také to, že ve faktuře máte přesný rozpis, co kolik stálo, protože si můžete nechat to, co chcete, a co nesedí vrátit.

      Vymazat
  2. Umí stylista na Vás vybrat oblečení lépe, než Vy sám?
    Na fotkách to vypadá dobře, ale letní klasika ve složení košile s dlouhým rukávem - vesta - sako mi přijde trochu masochistická.
    JV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží, co si kdo vybere - já chtěl elegantní outfit, a tam bych mohl těžko čekat šortky a triko s krátkým rukávem. ;) Co se výběru týče, trefili se mně do vkusu!

      Vymazat
  3. Pěkná kombinace. Ze zajímavosti jsem si web prošel a může to být zajímavá služba. Řekl bych, že ji využijí lidé co chtějí být pěkně oblečení, ale o modu se tolik už nezajímají či nemají čas se zajímat. Ale co mě docela zaujalo, že na úvodní fotce jste vy. Máte něco se službou společného? Určitě pokud Váš styl oblékaní stylisti znají a byl to pro ně úkol snadný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta fotka, to je náhoda, momentka z fashion weeku. Kamarád, co to fotil, se mě zeptal, zda ji může někde použít, a já tomu moc nevěnoval pozornost, a najednou vidím, že jsem na webu Stylify. :D

      Vymazat
  4. Moc se mi to libi, vybrali to dobre a diky za udani cen, hodi se je znat. M

    OdpovědětVymazat