úterý 21. března 2017

Jan Černý FW 2017 na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku


 photo jan-cerny-FW-2017 5_zpsegufk8k7.jpg

Tvorbu studenta Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Jana Černého sleduji už od začátku, a na jeho kolekci jsem se těšil a byl jsem zvědavý, co nám tentokrát ukáže. Ve svých kolekcích přepracovává klasické kousky pánského šatníku a vytváří z nich něco nového. Svoji kolekci na podzim 2017 okomentoval: "Kolekce je o schovávání se za tmavé kabáty, o klucích ze seriálu Pustina, o místních automobilových závodech a diskotéce. Kdybych měl kolekci shrnout do jednoho odkazu, řekl bych: musíme být odvážnější než kdykoliv předtím."

 photo jan-cerny-FW-2017 1_zpspafj8wbg.jpg

 photo jan-cerny-FW-2017 2_zps1drijs0r.jpg

 photo jan-cerny-FW-2017 3_zpsafhmsgec.jpg

 photo jan-cerny-FW-2017 4_zpsr0rjdybt.jpg

 photo jan-cerny-FW-2017 6_zpswioxglnc.jpg

 photo jan-cerny-FW-2017 7_zpstpmigyos.jpg

 photo jan-cerny-FW-2017 8_zpso8k4kuc1.jpg

 photo jan-cerny-FW-2017 9_zpshsbeb9dt.jpg

 photo jan-cerny-FW-2017 10_zpsabq89jgp.jpg

 photo jan-cerny-FW-2017 11_zpsmhmdkkcm.jpg

 photo jan-cerny-FW-2017 12_zpsewmoky2h.jpg

 photo jan-cerny-FW-2017 13_zpsylr7devg.jpg

Líbí se mně právě to, jak třeba džínovou bundu představí v novém světle - ať už je celá potrhaná a prořezaná, z latexu, nebo je pošitá zelenými flitry. Ten poslední kousek z přehlídky je můj absolutní favorit. Flitry byla zdobená ještě trička, tašky nebo prodloužená mikina s kapucí. Velice mě zaujaly náramky, které však na fotkách nejsou příliš vidět, řetězy s různými přívěsky a ukazováčky a palce namalované na červeno.

Jsou to sice prvky, které jsou obvykle ženské, ale myslím, že takto představené do pánského šatníku skvěle zapadají.  A i když oblečení v tomto stylingu vypadá docela extravagantně, myslím, že všechny kousky jsou nositelné. Já bych je nosil. Jak říká Honza, buďme odvážnější než kdykoliv předtím :)

 photo jan-cerny-FW-2017 14_zpsrmzzrhcx.jpg

Celou kolekci Jana Černého si prohlédněte na facebookových stránkách Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, TADY.

Vybrané prodejní kusy rovnou z přehlídkového mola najdete exkluzivně v The Room by Basmatee (Školská 7, Praha 1) ve středu 22. března od osmnácti do dvaadvaceti hodin, k tomu bude nějaké pití a DJ :)

3 komentáře:

  1. Jo, tak trochu extravagantní, ale líbilo se mně to!

    OdpovědětVymazat
  2. Ať žije pokrytectví. Strejdu s ponožkama v sandálech v pražské tramvaji zkritizujeme tak, že z něj uděláme málem vyvrhel společnsoti, ale tady v tom případě to budeme chválit, protože to má punc značky a jména návrháře. Stejně tak tříčtvrteční kalhoty. Kdyby je měl na sobě kdokoli v pražských ulicích tak z něj uděláme neotesanýho burana, tady to budeme chválit jak že je to strašně in.

    No comment.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Módní přehlídky nejsou ulice, i když se najdou lidé, kteří některé stylingové divnotrendy z přehlídkových mol napodobují. To, jak je oblečení na přehlídce nakombinované neznamená, že se to takto má nosit, má to dát vyniknout jednotlivým kouskům a představit styl a směr značky.
      Za druhé, spíše než tříčtvrťáky jsou to podle mě zkrácené džíny, a ponožky v sandálech nemusí vypadat úplně strašně, respektive strašné je toto, což tak často hejtuju: https://www.different.cz/media/magazin/2013/10/ponozky.jpg - bílé a černé zaprané froté ponožky vytažené co nejvýše, jak to s oblibou právě se tříčtvrtečními kalhotami Češi nosí. Jen nevím, co k tomu zvolí za tašku, když teď Lidl zrušil igelitky :(

      Vymazat