sobota 3. prosince 2016

Montale Paris Boisé Vanillé


 photo montale-paris-boise-vanille-edp_01_zps867fxjki.jpg

 photo montale-paris-boise-vanille-edp_02_zpsuuvd34yx.jpg

 photo montale-paris-boise-vanille-edp_03_zpsxdnzmawi.jpg

 photo montale-paris-boise-vanille-edp_04_zpskrod22lr.jpg

Vždycky se mně líbily vůně těžkých, silných parfémů, ale nebyl jsem si jistý, zda se ke mně hodí. Teď jsem si řekl, že tuto zimu to zkusím, a pro případ, že by se mně ta vůně nelíbila, vybral jsem si parfémovou vodu Montale Paris Boisé Vanillé. Není vůbec drahá, na to, že je to parfémová voda, a příjemně mě překvapila.

Montale Paris dělá parfémy s oudovým nebo dřevitým základem. Tento má dřevitý základ, který cítíte už při prvním přivonění, a dalším dominantním tónem je vanilka, kterou doplňuje bergamot, svěží citrón a hořký kosatec. Srdce tvoří fazole tonka, pelargonie a pepř, který vůni dodává na kořeněnosti. Základ tvoří pačuli, cedrové dřevo, levandule a vanilka. 

Vybíral jsem jej jen podle popisu a měl jsem trochu obavy, aby nebyl příliš sladký. Květinové tóny však brzy odezní a ostatní složky je přebíjí tak, že parfém je spíše dřevitě kořeněný s nasládlými tóny vanilky, přičemž se otevírá svěžím citrónem a bergamotem. Taková orientální vůně připomínající kadidlo či směs exotického koření se dřevitým základem. Dalším plusem je výdrž parfému - budete jej na sobě a hlavně pak na oblečení cítit ještě hodně dlouho, a stačí jej použít jen trochu. Zajímavý je také flakon - není ze skla, ale z lehkého hliníku, takže jej můžete lehce nosit i v tašce a na cesty :)

Zatím si na  pořád zvykám, každopádně je to opulentní a luxusně vonící parfém. Koupíte jej třeba na Elnino.cz, odkud jej mám já. Tehdy tam byl ještě jako unisex, ale teď mají nové stránky a už je tam uveden jako dámský, ale myslím, že se hodí pro muže i ženy.

1 komentář:

  1. Mám od nich také jeden parfém, je skvělý, a to jak dlouho vydrží je neuvěřitelné! :)

    OdpovědětVymazat