středa 7. prosince 2016

Luxusní holení s Taylor of Old Bond Street


 photo holeni-taylor-of-old-bond-street_02_zpspiskxyr2.jpg


 photo holeni-taylor-of-old-bond-street_01_zps3sjrcrui.jpg

Během posledního roku jsem si udržoval strniště, které jsem upravoval strojkem na zastřihování vousů. Teď se zase vracím k hladké bradě s knírkem. A jsem celkem rád, že už skončil i listopad - ty poznámky typu "jé, mo bro" nebo "to máte kvůli movemberu?" už mně lezly krkem. A tak jsem si řekl, že nahradím svoji starou štětku, a pěna už mně také docházela. 

 photo holeni-taylor-of-old-bond-street_03_zpsunhcdt0o.jpg

 photo holeni-taylor-of-old-bond-street_05_zpsinpkxdk3.jpg

Většina mužů dnes používá pěny na holení v tubách, protože je to rychlejší a pohodlnější. Používání krému, který se napění štětkou, je však lepší, břity holicího strojku lépe kloužou, a kromě toho se mně líbí klasické, tradiční holení. 

Holičský salon Taylor of Old Bond Street založil v roce 1854 Jeremiah Taylor na tehdy populární adrese lepší společnosti - v Bond Street - a již tehdy se těšil velké oblibě především díky používání rostlinných výtažků. V roce 1930 pak přesídlili do Jermyn Street, kde sídlí dodnes.

Krém na holení Taylor of Old Bond Street skvěle pění, takže pěna pak lépe vnikne mezi vousy a zajistí tak hladké oholení. Hydratuje, zjemňuje a zvláčňuje pokožku, a také uklidňuje pokožku při holení a snižuje zarudnutí kůže. Obsahuje aloe vera, které pomáhá regenerovat kůži, a dodává krému lehkou a svěží vůni.


 photo holeni-taylor-of-old-bond-street_07_zpsegca7j4j.jpg

 photo holeni-taylor-of-old-bond-street_08_zpsk3d3lzlb.jpg

Předtím jsem měl štětku z kančích štětin a tentokrát jsem chtěl jezevce, jehož štětiny jsou mnohem jemnější. Tato štětka na holení Taylor of Old Bond Street má elegantní držátko v barvě slonové kosti a byla ručně vyrobena v Anglii z jezevčích štětin v kvalitě Pure Badger. Štětiny jsou již na omak velice jemné a používat ji k nanášení pěny na pleť je jako pohlazení! :) 

Po použití je důležité štětku opláchnout pod tekoucí vodou, a dobře ji nechat uschnout tak, aby držátko směřovalo nahoru a štětiny dolů, tak se vždy štětky a štětce myjí ;) Ideální je na to podobný stojánek, ve kterém spočine jak štětka, tak holicí strojek.

Štětku a krém na holení jsem si objednal v e-shopu s pánskými toaletními potřebami, především na holení, ale také pro péči o vlasy a zuby, Luxusní-holení.czVe skleněné lahvičce mám vodu po holení z Thomas's Barber shopu a holicí strojek je originální Gillette 460B z roku 1910. Objevil jsem jej v jednom provensálském starožitnictví, ve výborném stavu a v původní krabičce vyložené saténem, i s původními žiletkami :)


 photo holeni-taylor-of-old-bond-street_06_zpsiyfeyqrj.jpg

8 komentářů:

  1. Ta štětka je krásná, jako ze starých časů :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sháním krém na holení ale většinou se setkávám s krémy, které se rozmíchávají v misce - na gentlemanstore je mají i s videem. Já bych ale potřebovala tu klasiku, jako je pitralon - kdy se napění produkt přímo v misce ... je to i u tohoto ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je případ tady tohoto - stačí jej napěnit přímo v misce a rovnou nanášet :)

      Vymazat
    2. Tak já ho risknu, snad mi ho tchán neomlátí o hlavu :D Už tak bylo peklo sehnat butterfly strojek aby byl pěkný a nejvíc podobný tomu veteránovi co má doma :)

      Vymazat
  3. Krásně starosvětské. Víťo, když se nám blíží Vánoce, nebudeš dávat report z trhů, vánočních nákupů či výletů apod.? V minulosti to bývalo skvělé oživení blogu ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Acchh to je dokonalé. Ja plánujem priateľovi takúto sadu zadovážiť ako darček (tiež chce presedlať na "klasické holenie"), akurát miesto holiaceho strojčeka bude britva. Čo sa týka peny na holenie, píšeš, že tú napeňuješ priamo v miske... čo so zbytkom nepoužitej peny? A zhruba na koľko použití také balenie je? A posledná otázka, stretla som sa s kamencom, ktorý by mal zastavovať drobné krvácanie po holení... máš s tým skúsenosti? Oplatí sa to kupovať resp. funguje to?
    Ďakujem za prípadnú odpoveď a prepáč to priehrštie otázok, len ako žena pocit čerstvo oholenej brady nemám ako zažiť a takéto klasické holenie je skutočne fascinujúce.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta pěna se spíše nabere štětkou a napění na tváři, vydrží hodně dlouho a žádné zbytky nejsou a pěnou se neplýtvá :)
      Kamenec opravdu funguje, zastavuje krvácení a vydrží dlouho :) Ten také doporučuji. Občas se člověk řízne a kamenec pomáhá.

      Vymazat