čtvrtek 29. prosince 2016

Bílá a velbloudí


 photo bile-kalhoty-velbloudi-kabat_01_zpsq6hojwaz.jpg

 photo bile-kalhoty-velbloudi-kabat_02_zpstichp4yq.jpg

 photo bile-kalhoty-velbloudi-kabat_03_zpsyl6q5glc.jpg

 photo bile-kalhoty-velbloudi-kabat_04_zpsa5hsrgcg.jpg

 photo bile-kalhoty-velbloudi-kabat_05_zpsz4b2ltel.jpg

 photo bile-kalhoty-velbloudi-kabat_06_zpsuuduw7gh.jpg

 photo bile-kalhoty-velbloudi-kabat_07_zpsaz7mpcur.jpg

 photo bile-kalhoty-velbloudi-kabat_08_zpshtz0jmqz.jpg

 photo bile-kalhoty-velbloudi-kabat_09_zpsizeqajkm.jpg

Na zimu jsem opět vytáhl svůj oblíbený kabát z Gantu, ke kterému jsem připnul vintage kožešinu z obchůdku s pánským vintage oblečením Scoro Coco, kterou všichni tolik obdivují :) Ve Scoro Coco teď kožešiny nemají, ale za to tam najdete široký výběr elegantního pánského oblečení. Takže pro ty, kteří se zajímáte, kde v Praze nakoupit hezké a kvalitní oblečení z druhé ruky, jděte tam. Sice to není sekáč ve smyslu hrabárna, kde najdete skryté poklady za pár korun, ale o to jednoduší máte práci s výběrem - oblečení je rozdělené podle velikostí a stylů a lepší obchod s pánskou vintage módou a doplňky v Praze asi nenajdete. Stále dostávají nové zboží a ceny jsou mírné.

Kabát velbloudí barvy jsem zkombinoval s bílými kalhotami, které rád nosím i v zimě, i když podle některých je to faux pas, ale mně se líbí. A navíc - k bílé se hodí všechny barvy. Kabát mám z Gantu, kalhoty H&M, polobotky Loake, svetr Banana Republic, vintage rukavice z Art deco galerie v Michalské, náramek české firmy Lavaliere z pravých polodrahokamů (tygřího oka) a outfit jsem doplnil těmito nádhernými ponožkami se zmrzlinami Happy Socks, které jsem ukořistil v limitované kolekci na Urbanluxu.

6 komentářů:

  1. Tak ty ponožky jsou nej! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Kdy už tahle moda pouťových strakatých ponožek skončí? Možná jsem konzerva, ale téhle modě jsem nikdy na chuť nepřišel. Jednobarevné i třeba v pastelových barvách OK, ale s balonky k seriozně myšlenému outfitu ? Za mě tedy rozhodně ne !

    A ke kalhotám. Nevím jestli je to modní faux pas, ale bílé jsou v zimě opravdu praktické :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se to líbí. Stejně tak byste mohl říct, že je nevhodné, aby někdo nosil džíny, když není dělník nebo aby někdo nosil pérka nebo "kozačky", když nejezdí na koni. Také jsem konservativní, ale beru na vědomí, že doba se mění, a že třeba ve městě nemusím nosit jen formální oblečení a "sportovní" na venkově. To, čemu vy říkáte konzerva, je jen výběr toho, co se vam líbí. Dříve se proužkované kravaty také nosily jen ke sportovnímu obleku. Ale nežijeme v roce 1910 ;) Dnes v oblékání téměř žádná pravidla nezůstala, a je na každém, jak dokáže posoudit příležitost, k jaké se obléká, a tomu svůj oděv přizpůsobit. Na formální akce, do divadla nebo na ples bych si takové ponožky nevzal a v tomto outfitu chodím běžně po městě.
      Nevím, zda to s těmi bílými kalhotami myslíte ironicky a doufám, že český předsudek "praktičnost a funkčnost především" brzy vymizí. V obleku neděláme kotrmelce a nejsem malé dítě, abych si bílé oblečení hned ušpinil ;)

      Vymazat
  3. Krásný outfit! A ke komentáři výše... ty ponožky stejně nejsou při běžném nošení vidět a takové skryté detaily jsou super :)

    OdpovědětVymazat