pátek 1. července 2016

Jen tak na pivě (jako (ne)gentleman)


 photo levis-501-CT_01_zpsi2wzvlth.jpg

 photo levis-501-CT_02_zpsrh54byqq.jpg

 photo levis-501-CT_03_zpsoyk3vh90.jpg

 photo levis-501-CT_04_zpsvpzn0ejc.jpg

 photo levis-501-CT_05_zpshemq4rs0.jpg

 photo levis-501-CT_06_zpsi9hm841v.jpg

 photo levis-501-CT_07_zpseefeusqd.jpg

Přemýšlel jsem, zda mám na blogu tyto fotky zveřejnit nebo ne, protože mně bylo hned jasné, co mně sem haters napíšou. Že to není můj styl. Že to není gentlemanské. Že gentleman nosí jen toto a ne tamto. Že vypadám lépe v obleku.

Samozřejmě. Každý muž vypadá lépe v obleku. Ale oblek gentlemana nedělá. Gentlemanem můžete být i tehdy, jdete-li v úterý odpoledne na pivo do d(D)vora alternativního baru v malém okresním městě v triku bez rukávů a v ohrnutých džínách. Sako doma nechat můžete, ale svoje způsoby mějte vždy s sebou. Podržte ženě dveře, vstaňte, když vás ke stolu přijde pozdravit vaše známá, a buďte milí a zdvořilí.

Jak už jsem jednou psal; postpubertálním, samozvaným gentlemanům (jsa název módního stylu jako třeba hipsteři, nezaměňovat se skutečnými gentlemany!) se nyní kroutí palce u nohou v rámových botách Loake (nebo Friendly Suits), ale pokud chcete být gentlemanem, je jedno, co máte na sobě, každý si všimne - ano, vašeho oblečení - ale především vašeho chování. Dokonce jsem včera v rádiu slyšel, že při výběru partnera/ky je jedno, jako kdo vypadá, ale že vždy zaujmou činy. Ale to jen tak mimochodem.

Takže než mě začnete hejtovat, uvědomte si, v čem do hospody plných dredařů, huličů a batikovaných princezen (ani jedno z toho nemyslím zle) chodíte vy, a jak byste asi vypadali, kdybyste tam přišli v obleku. Či à la mode s ohrnutými nohavicemi ve skinny blazeru s mokasínami bez ponožek. Tím chci říct, že je třeba mít svůj styl, ale i pokud jste jakože gentleman (ve smyslu módního stylu), není třeba chodit všude ve smokingu. A pokud jste hiphoper a jdete na maturitní ples, stejně si vemte oblek. Na vaše džíny upevněné pod zadkem a o pět čísel větší sako není nikdo zvědavý.

Takže moje rada na závěr ve stylu Haliny Pawlovské zní: ať už jsi gentleman, hipster nebo skejťák, nikdy se neoblékej jako čurák (dámy prominou, pánové jsou zvyklí).

Na sobě mám džíny Levi's 501 CT - Custom Tapered Leg. Jsou to klasické pět set jedničky, ale se zúženou nohavicí. Džínová bunda je také Levi's. Triko s ustřiženými rukávy mám z brněnského Wolfgang Store, a plátěnky TOMS z Urbanluxu. Sluneční brýle jsou z Topmanu, náramky H&M a Stefanel, a tašku Souve mám ještě z Erasmu v Berlíně. Ale kde že loňské sněhy jsou... Máte raději džíny když jsou úplně nové a ještě tuhé, nebo naopak až už se látka přizpůsobí vašim nohám a sedí perfektně jako druhá kůže? Já mám raději ty nové, tuhé, když cítím ten materiál, nebo když jsou čerstvě vyprané a vyžehlené.

A teď prosím obvyklé komentáře o tom, jaký jsem negentleman, a jak tlusté nohy mám v těch džínách.

18 komentářů:

  1. Vase nohy se mi v tech dzinach libi ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ha ha, skvěle napsané :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. S článkem vesměs souhlasím, k outfitu bych ale měl připomínky.. Tílka nemůžu vystát, přijde mi, že vypadají hrozně, ale to je jen můj pohled na věc. Co bych ale bral jako lehký krok vedle je stejný, či velice podobný, odstín bundy a džínů. Chybí tomu kontrast a připomíná mi to potom jakýsi "džínový oblek".

    OdpovědětVymazat
  4. Rada na zaver ve stylu Haliny Pawlovske :D

    OdpovědětVymazat
  5. Na takove tricka trosku zacvicit aby nevypadalo jako ze jsi prave odskocil od malty a cihly do 4 cenove :-)..Jinak takovou kombinaci jsem nosil pred X lety z Tuzexu :-D a bolsevik byl ale proti..

    OdpovědětVymazat
  6. neni nic vic sexy u muzu nez odhalene kotniky ☺️... Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlasím s tebou a myslím, že ti to velice sluší :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nejlepší je ta rada podle Haliny :D

    OdpovědětVymazat
  9. Mne se to libit musi, protoze mam na sobe prave ted stejne boty i triko, jen dziny o neco svetlejsi - mas proste dobry vkus, co na to vic rict... :) Jesteze se my dva nemuzeme nikde potkat, to by bylo skoro faux pas! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Článek je skvělý a se vším naprosto souhlasím. Ale přidám se k "hejtům" na tílko. Není moc mužů, kterým by to lichotilo, ale když už tak většinou těm s opravdu vyrýsovanou postavu :) ale k tak spíš ne

    OdpovědětVymazat
  11. Proč by muž nemohl nosit tílko? My dnes chodíme polonahé oproti době před šedesáti lety, ale u mužů všichni trvají na tom stejném oblečení. Dejte jim pokoj, také je jim horko, milé ženy :)

    OdpovědětVymazat
  12. Pri tomto článku som si spomenula na jedneho známeho, ktorí chodí do najzafajčenejších pivárni a pubov, kde sú samí metalisti, punkáči, 60-roční prepirí štamgasti, ktorí neodtrhnú svoj zadok od stoličky od 11tej poobede až do doby, kým podník nemá záverečnú.... no proste do najväčších pajzlov - záasadne v saku. A keď sa ho spýtaš, prečo???? Prečo vždy "na slušňáka" v saku??? Jeho odpoveď znie: lebo to je môj štýl! =D ... a ja nikdy neviem, že či mu mám túto odpoveď uznať alebo len nechápavo pokrútiť hlavou.=D Uznať mu však musím, že spôsoby ku ženám má vždy so sebou...

    OdpovědětVymazat
  13. pořád ten knírek, ach jo...

    OdpovědětVymazat
  14. Celou dobu všem tvrdím, že jsi kus...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to taky myslím! Ve fraku i v tílku, klidně v teplákách (tip na nový outfit! :-D )

      Vymazat
    2. Mám jen jedny - z merino vlny :D

      Vymazat
  15. Já ty tílka nijak nemusím, mám snad jedno nebo dvě a ty zásadně jen v létě na spaní :))

    OdpovědětVymazat