čtvrtek 21. července 2016

Jakou kosmetiku si sbalit na cesty?


 photo cestovni-baleni-kosmetiky_01_zps3jjigd4q.jpg

Dříve když jsem cestoval, vždycky jsem přemýšlel, jak sbalit svoje oblíbené přípravky tak, abych nemusel tahat půllitrové sprchové gely nebo nepraktická mýdla, a abych se ani na delší dovolené nemusel omezovat a používat kdovíjakou hotelovou kosmetiku. Buďto jsem tahal velká balení nebo ustoupil malým balením z drogerie. Ty doby jsou už naštěstí pryč a dnes spousta značek nabízí širokou nabídku cestovních balení kosmetiky v praktických malých obalech z plastu, která se vejdou i do malé toaletní tašky.

 photo cestovni-baleni-kosmetiky_03_zpsy2jjgfhx.jpg

Moje oblíbená značka Clinique nabízí malá balení už dlouho, anebo jsem používal malá balení produktů či testery, které jsem dostal k nákupu, protože mají pořád nějaké akce, kdy k nákupu dostanete nějakou sadu kosmetiky nebo jiný dárek. Takže teď už nemusím řešit, čím si svoji mastnou pleť budu na cestách čistit ani s sebou nemusím tahat velká balení, protože teď seženete kompletní sadu na čištění pleti pro muže v mini balení, které v kufru zabere minimální prostor. Sada obsahuje gel na mytí pleti, peeling, hydratační krém, oční krém, a gel na kruhy pod očima jsem k něčemu dostal.

 photo cestovni-baleni-kosmetiky_04_zpsnikmhj1x.jpg

Od Clinique mám také skvělý hydratační sprchový krém a tělový peeling. A vlasy si teď doma myji šampukem Lush, který snadno sbalím na cesty do plechovky, kterou k nim nabízí. Ten malý puk sice stojí něco málo přes dvě stovky, ale co jsem jej poprvé vyzkoušel, opětovaně se k němu vracím. Vydrží dlouho, skvěle myje, dlouho vydrží, krásně voní a ani po něm nemám potřebu používat kondicionér. A vegani jistě ocení, že kosmetika Lush je z přírodních surovin, není testována na zvířatech a ve většině případů ani neobsahuje zvířecí složky.

 photo cestovni-baleni-kosmetiky_05_zpsl1yjvzpf.jpg

Na cesty s sebou také rád beru malá balení parfémů. Teď v létě je to citrusově kořenitý Blenheim Bouquet od Penhaligon's, o jehož úchvatnosti a aristokratickém původu jsem již psal. Na vlasy teď používám pomády Reuzel z Gentleportu... Brzy bude recenze, protože pomády mám teprve krátce a sám jsem byl zvědavý na to, jaké jsou :) A nezapomeňte na krém na ruce, zvláště pokud je máte neustále suché jako já. K narozeninám jsem dostal krém Krásné ruce z Havlíkovy přírodní apotéky a jsem s ním velice spokojený.

 photo cestovni-baleni-kosmetiky_09_zpsphwl1l0u.jpg

Malé balení vyrábí i moje oblíbená značka zubní pasty Marvis (kupuji je v Gentleportu v Pánské pasáži) a mají teď i nádherný kartáček, který je celý černý a dobře se s ním čistí zuby (připomíná mně kartáčky Swiss Dent).

 photo cestovni-baleni-kosmetiky_06_zpskdgmniht.jpg

Z Gentleportu mám také luxusní hřebeny britské značky Kent, které používá i královská rodiny - ten větší je na vlasy, pomocí toho malého si zastřihuji knír, který češu kartáčkem Cyril R. Salter (dostanete na Gentlemanstore.cz) z přírodních štětin a rukojetí z kombinace dřeva a rohoviny. A vosk na knír Mr. Natty je podle mě nejlepší - nejlépe udrží tvar! :)

 photo cestovni-baleni-kosmetiky_07_zpsiomhitnx.jpg

 photo cestovni-baleni-kosmetiky_08_zpsavn9sfms.jpg

Holení a péče o vousy na cestách - to byla vždycky otrava. Ne, že bych se tak často holil, ale když cestuji nalehko a nechci si brát holicí strojek nebo krém na holení a vše, co k tomu patří, hodí se nějaká mini sada na holení. A něco úžasného jsem našel na Nordicday.cz - přírodní kosmetiku L:A BRUKET, která dělá tento balíček pro vousáče. Najdete tam krém na holení, balzám po holení, čisticí gel na vousy či vymytí vosku z kníru a olejíček na vousy. Esenciální olej z vavřínových listů obsažený v přípravcích má čistící, bakteriostatické a zklidňující vlastnosti, balzám obsahuje bambucké máslo a u olejíčku, který přes noc zjemní vás vous, oceňuji především praktický obal a snadné dávkování pomocí pumpičky. A také je v krásném obalu - milovníci nordického stylu jistě vlhnou.

 photo cestovni-baleni-kosmetiky_10_zpsh4pm0rvx.jpg

Na cestách se hodí také sada na přišití utrženého knoflíku (tu jsem si vzal v jednom hotelu), kondomy se hodí nejen na cestách, a v té lahvičce mám čichací sůl. Použil jsem ji jen jednou, když jsem si uřízl kousek prstu a doslova se mně z toho zatmívalo před očima. Ale je to spíše pro případ "co kdyby" a z nostalgie. To víte, ve starých románech, Poirotovi a Panství Downton se vše léčí pomocí čichací soli, brandy a zažívací sody :D I přesto si s sebou beru také ibalgin ;)

6 komentářů:

  1. No Vás bych chtěl vidět na několikadenním či týdenním treku přírodou :))) To jsem takhle tuto zimu projel několik zemí JV Asie a př představě, že s sebou budu tahat tohle všechno jsem se fakt přenáramně pobavil. Osobně už hodně dlouho na dovolenou z domova nic z kosmetiky netahám a kupuji dle potřeby na místě. Ale hot si nepotrpím na luxus. Mě fakt stačí zubní pasta Signal , kterou mají všude ve světě a jakýkoli sprchový gel s pánskou vůní. Víc ani nepotřebuju. Na dovolený řeším jiný věci než abych byl namazený kremýčkem a olejíčkem .
    Na druho stranu chápu. Když někdo jede do letoviska k bazenu honit modu a livit ženský nebo chlapy tak to je jiná...

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, taky jsem v Asii vystačil s kusem mýdla, kartáčkem na zuby a místo Signálu jsem používal Mekong whiskey :-) Ale o tomto tento blog opravdu není. Spíš ho berte jako podnět pro inspiraci jiného stylu než je ten Váš. Ovšem představa, jak Vítězslav propaguje Signal a foti fotky v kalhotech Rejoice a sandálech mě pobavila....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné, že autor blogu má na mysli asi jiný druh cestování. Jsem tak trochu rýpal a neodolal jsem si trochu škodolibě rýpnout.
      Nic proto autorovi. V lecčems mě i inspiroval. Třeba bundy Barbour se mi líbí moc a i díky tomuhle blogu jsem si jednu pořídil. Většina ostatních zde prezentovaných věcí ale jde tak nějak mimo mě.

      Vymazat
  3. Od Havlíka mám krém na obličej. Měli ho v dm jako jedinou věc od té značky, no a taky jediný kus. Je fajn, akorát nevoní zrovna nejlíp. Jaký je ten na ruce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S krémem jsem velice spokojený, skvělá je také osvěžující voda s bylinkovými oleji v rozprašovači na obličej :)

      Vymazat
  4. Mr. Natty a Penhaligon's jsou dobré značky, s jejich produkty jsme spokojení! A Marvis zubní pasta je nejlepší!

    OdpovědětVymazat