čtvrtek 5. května 2016

Muži, foukání vlasů a styling


 photo fen-braun-satin-hair-3_01_zps95mfjrf5.jpg

V britském magazínu Country Life uveřejnili 39 kroků k tomu, stát se (moderním) gentlemanem. Pravidlo číslo 38 říká, že moderní gentleman si nikdy nesuší vlasy fénem. To následující a poslední zní: "Gentleman ví, že výjimka potvrzuje pravidlo." Co vy, pánové, sušíte si vlasy fénem? Myslíte si, že je to zženštilé? Ale prosím vás, děláte to přece při odchodu z veřejného bazénu nebo po sprše ve fitku. Máte krátké vlasy, že to ani nepotřebujete? Co děláte v zimě, když si umyjete vlasy a pak musíte ven? A co vy s delšími vlasy?

rozhovoru s Leou Trabakovou, Kadeřníkem roku 2015, jsem se dočetl, že vlasy by se měly foukat po každém umytí, aby se nezapařily: "Vymačkat ručníkem, netřít, protože třením je lámeme a vysušujeme." Ne, že bych byl tak choulostivý a ihned po přečtění letěl do obchodu pro vysoušeč vlasů (přeci jen jsou myšleny spíše delší a dlouhé vlasy), ale je pravda, že pokud si vetřete stylingový přípravek do vlhkých vlasů a pak je vysušíte fénem, vydrží vám účes delší dobu a bude lépe držet a vypadat upraveněji. A právě proto si vlasy suším fénem.

Ráno si dám horkou sprchu, která mě probere, vlasy si myju podle potřeby každé dva až tři dny (hlavně kvůli tomu, aby se vymyly stylingové přípravky). A přece nemůžu jít ven s mokrými, neupravenými vlasy, a na čekání na to až uschnou, nemám čas. Pak jsem si v návodech na používání stylingových přípravků začal všímat, že při použití s vlhkými vlasy a vyfoukání prý mají lépe držet. Tak jsem to párkrát zkusil – a ano, funguje to, a překvapivě dobře!

Samozřejmě na to nemám čas a chuť každý den, takže stále vtírám pomády a krémy na vlasy do suchých vlasů. Ale pokud chci, aby účes opravdu držel a vypadal uhlazeně, vlasy si vyfoukám. Do vlhkých, ručníkem utřených vlasů vetřete svůj oblíbený stylingový přípravek a vlasy přes kartáč nebo pomocí hřebenu tvarujte a druhou rukou foukejte skrz difuzér.

Předtím jsem používal takový ten malý, cestovní fén (to nechcete!) nebo jsem si něčí půjčoval, tak jsem si konečně pořídil vlastní – a pořádný – vysoušeč vlasů, Braun Satin Hair 3 HD 385 Power Perfection. Je velký, bílý, a kromě horkého vzduchu umí foukat i studený. Prý je to pro fixaci účesu, ale já už se vidím, jak se jím budu v létě ochlazovat :D Jeho příkon je 2000 W (to je dost) a nabízí 3 teplotní stupně a 2 stupně intenzity proudění vzduchu, které si lehce nastavíte na držadle.

Je lehký a dobře se drží v ruce, a má koncentrátor; nástavec, který usměrňuje proud vzduchu. To se hodí, když nechcete, aby vám vysoušeč rozfoukal "celou hlavu", ale chcete jen vysušit účes (pěšinku, patku), ve kterém máte stylingový přípravek - jak píšu na výše. Ty s delšími vlasy než mám já možná potěší, že má ionizační funkci, která má snížit krepatění a poletování vlasů.

Mám jej teprve chvíli, ale musím říct, že jsem s ním zatím moc spokojený. Vlasy nejsou přesušené a oceňuji dlouhou šňůru (a očko na pověšení na stěnu) a ty tři stupně teploty - když mám vlasy ostříhané hodně nakrátko a účes tvaruju z vlhkých vlasů, stačí první stupeň. Když chci vlasy jen vysušit, pustím to na trojku a hned je to hotovo :) Je to Braun Satin Hair 3 HD 385 Power Perfection a je běžně k dostání za cenu kolem tisícovky.

 photo fen-braun-satin-hair-3_02_zpssxeoaxuy.jpg

 photo fen-braun-satin-hair-3_04_zpsqw2rnqep.jpg

 photo fen-braun-satin-hair-3_06_zps2hatjxkk.jpg

 photo fen-braun-satin-hair-3_07_zpsyizcx9sd.jpg

 photo fen-braun-satin-hair-3_08_zpsuihb1fcn.jpg

8 komentářů:

  1. Ten je krásný! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Difuzer sa pouziva na zvlnenie vlasov a je to taky velky kruhovy nastavec. Ten nastavec ktory mas na fene ty sa vola koncentrator.

    OdpovědětVymazat
  3. No ano, proč by měl být fén jen záležitostí žen? Vždyť sušit si vlasy nemusí potřebovat jen ženy ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Kolik stála Braun reklama?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Braun reklama? Vůbec nic. Vždy píšu o produktech, které se mně líbí, a se kterými jsem spokojený.

      Vymazat