úterý 12. dubna 2016

"Zámecký" portrét



 photo portret-priniti_01_zpsytseef7i.jpg

Na germanistice jsme měli divadelní spolek a každý semestr jsme nacvičili nějakou hru. Jeden semestr jsme měli v plánu Dürrenmattovy Fyziky, což mně zrovna moc nenadchlo; v předchozích hrách, které se odehrávaly v dobách dávno minulých, jsem vždycky hrál nějakého šlechtice, který mluví starou a zdvořilou němčinou. Fyzici byli vydání v roce 1961, a pokud vím, tak se odehrávají v tehdejší době a jejími hrdiny jsou pacienti ústavu pro choromyslné, lékařka (která je asi jediným bláznem) a zavražděné zdravotní sestry.

 photo portret-priniti_02_zpsgbfyjxw9.jpg

 photo portret-priniti_04_zpsvumjxvut.jpg

Tak jsme nakonec s kamarádkou měli úkol sehnat potřebné kostýmy a rekvizity. V dramatu hrají také důležitou roli dva portréty předků slečny doktorky von Zahndové (všimněte si, prosím, že je studovaná doktorka medicíny a přesto ji neuráží oslovení slečna). A tak mě napadlo, že lepší bude si ty portréty udělat, než nějaké shánět. 

Jeden z nich dělal kariéru u armády - to byla kamarádka. Dal jsem jí slušivou husarskou uniformu, nalepil velký knír, vojenskou čepici, hruď ověsil vyznamenáními... Ten druhý předek - já - byl strýc slečny doktorky, kancléř Joachim von Zahnd. A myslím, že oba se nám tehdy povedly. Tak se mně ten portrét líbil, že jsem si jej teď nechal vytisknout na plátno.

 photo portret-priniti_05_zpsvdhvnvmo.jpg

Už jsem to chtěl udělat dávno, ale protože fotka má neobvyklý poměr stran a po špatných zkušenostech s tiskem na zakázku mně trvalo, než jsem se k tomu rozhoupal. Na internetu jsem si vybral e-shop Priniti, kde nabízí i docela obrovská foto plátna za rozumnou cenu, a obraz vám udělají do jednoho dne a také jej rychle dodají.

Poslal jsem jim svoji fotku, oni ji upravili, navrhli ideální rozměr plátna (aby fotka na plátně byla kvalitní) a ještě mně poslali 3D náhled fotky, jak to bude vypadat hotové. Nad hlavou je totiž málo "volného místa", a tak jsem měl strach, abych neměl kus hlavy na zadní straně. Mohl jsem si vybrat, zda se bude fotka na stranách  plátna zrcadlit, zda bude bílý (nebo barevný), ale vybral jsem si, že obraz na bocích plátna pokračuje. No ale nakonec si ten obraz budu muset nechat zarámovat, abych tomu dodal ten správný vzhled :) Teď obraz visí u babičky v hale a ona jej hrdě ukazuje všem svým kamarádkám, které přichází na návštěvu :D

9 komentářů:

  1. Nechceš udělat Giveaway o další výtisk? :D Chtěla bych tě do kuchyně na zeď, ta fotka je geniální! Připomínáš mi na ní Colina Firtha v Králově řeči :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tady ta Misice po Vas fakt jede, sleduji jeji komenty uz delsi dobu. A ze ji to drzi uz dlouho!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nééé, já jsem jenom nevinná čtenářka :-D Víta se mě nemusí bát :-D :-D Ráda a často sem chodím (přiznávám), protože je to jeden z mála blogů, které stojí za návštěvu :-) A co si budeme povídat, autor je fakt osobnost! :-) Líbí se mi takoví lidé :-)

      Vymazat
  3. nezdá se Vám to narcistické mít svůj vlastní portrét na zdi?

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za pochvalu  Je přece samozřejmostí poskytovat svým zákazníkům 100%

    servis, pomoc a radu, tak aby výsledné fotoplátno přesně odpovídalo jejich přáním a

    požadavkům. Jsem moc ráda že se portrét na fotoplátně líbil a že je babička na Tebe

    pyšná  Budu se těšit na další objednávku, třeba Tě napadne nějaký jiný portrét babičce

    pro radost. Umím i nascenovat staré fotografie, vypadají úžasně když se dají do barvy

    sépie. Měj se moc krásně a hodně úspěchů v divadelním spolku přeje Fatima

    OdpovědětVymazat
  5. proč narcistické? Vždyt je to hezké! Já kdybych měla tu možnost, tak si podobný portrét nechám také udělat, naprosto zbožňuji dobu 1900-1920 a vše co je s ní spojené, včetně takových portrétů...například takové panství Downton - proč mi na té fotce připomínáš lokaje Toma? :D

    OdpovědětVymazat