pondělí 25. ledna 2016

Bunda Barbour


 photo bunda-barbour_01_zpssaik5s5x.jpg

 photo bunda-barbour_02_zps4nwudrid.jpg

 photo bunda-barbour_03_zpsag0rs9lt.jpg

 photo bunda-barbour_04_zpslg7jtpcn.jpg

Už dlouho jsem toužil po této britské klasice, kterou hrdě nosí i královská rodina. Tradice této firmy sahá až do roku 1894, drží Royal Warrant a v Británii ji nosí běžní lidé i královna tak rádi, jako u nás všichni milují goretexové či softshellové hrůzy v barvách, jejichž účelem je snadnější nalezení zohaveného těla pod lavinou.

 photo bunda-barbour_05_zpspr0w9omv.jpg

 photo bunda-barbour_06_zps0vlkwzpt.jpg

Ne, že by se v Praze nedala koupit předtím - ale jen v omezené míře. Teprve před Vánoci Barbour otevřel první obchod u nás, v pražské nákupní galerii Myslbek. Mají tam všechno, celou kolekci! Košile, svetry, blazery, holínky, obrovský výběr kostičkovaných šál, tašky a hlavně jejich typické "quilt jackets" (prošívané lehčí bundy) a bundy z voskovaného plátna v zemitých barvách, které tuto značky proslavily.


 photo bunda-barbour_07_zpsojbyazvd.jpg

 photo bunda-barbour_08_zpspdii6mkp.jpg

 photo bunda-barbour_09_zpswh9mmyw0.jpg

Před Vánoci jsem se na novou prodejnu zašel rychle podívat a po Vánocích jsem se tam vrátil a odešel s bundou a rukavicemi, které mám fotkách. V povánočním výprodeji jsem ji pořídil za necelých 7.000 korun :) Kromě toho mám na sobě košili Gant Diamond G, blazer H&M, vázací motýlek Bowtie Lover, vlněné Happy Socks z Urbanluxu a boty Allen Edmonds.

12 komentářů:

  1. Velmi pěkné a nadčasové prvky.

    OdpovědětVymazat
  2. Bunda je perfektní, moc se mi líbí i rukavice, jen si nejsem jistá, jestli je ideální nosit takovou bundu přes sako s motýlkem - s rozepnutou bundou o.k., ale když je zapnutá, je potřeba dávat pozor na to, aby se u krku nedeformoval motýlek. Ale zajímavé to je, to tedy ano. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Co s nimi? Jsou to jediné polobotky s gumovou podešví, které mám, tak jsem si je vzal do toho sněhu a deště...

      Vymazat
  4. Tu bundu už také dlouho chci a toto je super kombinace. Sekne ti to :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tu bundu už také dlouho chci a toto je super kombinace. Sekne ti to :)

    OdpovědětVymazat
  6. Soporucuji tuto znacku koupit v Parndorfu, je jedna z mala, ktera tam ma velky vyber v hodne velikostech. Za me super. M

    OdpovědětVymazat
  7. Jé to je skvělé :D Nestihla jsem si jednu koupit v Anglii a vůbec jsem nepostřehla že v Česku už mají taky obchod. A to jedu o víkendu do Prahy.

    Sladil jste tu bundu suprově, jen jestli ty boty máte moc rád, doneste je k nějakému moc dobrému ševci aby se podíval jestli nepůjde vystužit ta vnitřní strana levé boty. Propadlá klentba může botě ublížit stejně jako špatná bota noze :D
    A super motýlek!

    vzpominkynasurrey.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ta bunda je parádní, díky za tip. Nevěděl jsem, že už u nás otevřeli vlastní obchod.

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle je dobrý. Ta olivová ti jde. J. Maravelo

    OdpovědětVymazat
  10. Osobně jsem si jí sehnal v jednom sekáči a, ačkoli jí mám rád, stále jde o bundu do lesa, přírody, na vesnici, k práci atd. Právě kvůli voskování, které se může vpíjet do opěradel mhd/auta, má svoji typickou vůni a její vzhled bych osobně ladil do více casual, třeba s rozeplou button down košilí a džínama se vzhledem "právě jsem si odskočil z lesa, ale sluší mi to". Je pravda, že bundou se nic nepokazí, naopak, ale na druhou stranu jde v Anglii už o údajnou pózu (co jsem pochytil z diskuzí). Ovšem investice do takové bundy je celoživotní a stárnutí je na ní pěkně znát a stále bude k světu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já tvíd beru jako materiál, který se hodí spíše na volný čas, i když je použitý u blazeru ;) Jinak souhlasím, že je to celoživotní investice do nadčasového kousku, který toho se mnou hodně zažije :)

      Vymazat