středa 18. listopadu 2015

Verdiho Messa da Requiem v chrámu svatého Víta


 photo verdi-Messa-da Requiem_01_zpsk5sxrgup.jpg

 photo verdi-Messa-da Requiem_02_zps5ajn02rc.jpg

 photo verdi-Messa-da Requiem_03_zpskejugpq0.jpg

 photo verdi-Messa-da Requiem_04_zps7quvznyy.jpg

 photo verdi-Messa-da Requiem_05_zpsfm2071ym.jpg

V pondělí 9. Listopadu jsem si užil koncert Messa da Requiem Giuseppe Verdiho. v podání PKF - Prague Philharmonia (Pražská komorní filharmonie). Místo bylo vybráno skvěle - chrám svatého Víta. Jednalo se o koncert česko-německého přátelství konaný pod záštitou českého ministra kultury Daniela Hermana a bavorského ministra kultury Dr. Ludwiga Spaenleho, uprostřed chrámu svatého Víta najednou účinkovalo 160 hudebníku z Česka a Německa.

Zážitek to by opravdu skvělý. V chrámu svatého Víta byla sice zima, ale kde jinde by měla taková skladba vyniknout? Měl jsem pocit, že jsem úplně v jiné době, když se starobylými zdmi svatovítského chrámu rozezněl majestátní chorál zpívající liturgický text zádušní mše!


 photo verdi-Messa-da Requiem_06_zps4qkevkvp.jpg

 photo verdi-Messa-da Requiem_07_zpsxerffhlk.jpg

 photo verdi-Messa-da Requiem_08_zpsrijqkvuj.jpg

 photo verdi-Messa-da Requiem_09_zpst3t8waby.jpg

 photo verdi-Messa-da Requiem_10_zpsskl7mphg.jpg

 photo verdi-Messa-da Requiem_11_zpsisnhu9el.jpg

Někteří lidi se s oblečením moc nepárali - prostě si vzali sportovní zimní oblečení, jiní měli obleky a kabáty. I když byl vlahý večer, uvnitř byla zima. Já jsem si vzal smoking a elegantní kabát se sametovým límcem, protože by mně připadalo vulgární jít na mši či koncert ve sportovním oblečení. Jediné, co jsem udělal proti chladu bylo to, že jsem si pod košili vzal jedno ze svých nových neviditelných triček Covert Underwear. Saje pot, je tělové barvy a není vidět skrz látku košile, neprosvítá. Což se nedá říct o bílém prádle, které si někdo bere pod košili.

Na sobě mám smoking Gant, kabát stejné značky, košili Marks & Spencer, motýlek Lanvin loves H&M, rukavice Kreibich a šálu ze směsi hedvábí a kašmíru z e-shopu Felipe.cz. Ponožky jsem sladil do fialova s motýlkem. Jsou to Happy Socks z kolekce Dressed. Jsou určeny k nošení k obleku - jsou elegantní, z tenkého materiálu, delší než obvyklé Happy Socks, aby Vám nevykoukly, když dáte třeba nohu přes nohu. A jsou k dostání v několika slušivých barevných vzorech :)


 photo verdi-Messa-da Requiem_12_zpsywmrfb6m.jpg

5 komentářů:

  1. Wow, to zní parádně!

    OdpovědětVymazat
  2. Sluší ti to, líbí se mně, jak jsi klasický smoking oživil fialovým motýlkem a sladil s nim ponožky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Neměly by být ke smokingu strikně lakýrky? Jinak oživování smokingu barvami a jejich ladění v rámci různých doplňků dobré. Já například rád ladím barvu ponožek a kšand ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně se k večerním oblekům (smoking a frak) nosily pouze hedvábné ponožky a hodně vykrojené lakové střevíce (nazouvací boty bez šněrování, dnes se takovému typu boty chybně říká "mokasíny"). Pak se začaly nosit lakové polobotky a v různých zdrojích jsem četl, že jsou dnes přípustné i polobotky z hladké lesklé kůže. Já lakové polobotky, natož tak střevíce, nemůžu nikde ve svojí velikosti sehnat, ale zase smoking nenosím na žádné vysoce formální akce, na kterých by se důrazně lpělo na dodržení předepsaného oděvu. Pokud je seženu, stejně bych si k nim chtěl pořídit i hedvábné ponožky, protože bavlněné či jemné vlněné by mně k nim prostě nešly :)

      Vymazat
  4. Celý Nečas, brr. To dělají ty vousy ;)

    OdpovědětVymazat