pátek 16. října 2015

Holení s Philips Series 7000


 photo philips-7000_01_zpsqnch4z0s.jpg

Už asi měsíc používám nový elektrický holicí strojek Philips Series 7000. Kromě holení za sucha, za mokra (s pěnou na holení) vyhovuje i citlivé pleti a zvládá i holení ve sprše, protože je vodotěsný, a snadným kliknutím vyměníte holicí hlavice za čisticí kartáček na obličej nebo zastřihovač vousů. Má nádherný, čistý design a na jedno nabití (asi hodinu) vydrží v provozu 50 minut.

 photo philips-7000_02_zpsi4yrpvvy.jpg

 photo philips-7000_03_zpshcynvet2.jpg

 photo philips-7000_04_zpsw9ijf24j.jpg

Nástavec na holení má tři hlavice pohybující se v pěti směrech opatřené kroužky Comfort, jejichž povrch je z mikroperliček, které tvoří měkký povrch s nízkým odporem při tření. Proto se holicí strojek hladce pohybuje po tváři,  holení je jednodušší a omezuje podráždění pokožky. Hladší holení zajišťuje dvojitý břit Super Lift & Cut. První z břitů zvedá každý vous, zatímco druhý jej uřízne pod úrovní pokožky a zajistí tak naprosto hladké oholení.

Obvykle si na bradě nechávám krátké strniště, takže používám spíše další z nástavců (vizte níže), ale pokud se holím úplně, tak na sucho. S holicí pěnou jsem to nikdy nezkoušel, protože strojek klouže po bradě tak hladce, že jí podle mně není třeba. Výhodou je však vodotěsnost strojku, takže jej můžete po použití s pěnou lehce opláchnout a můžete se holit i ve sprše.

 photo philips-7000_05_zpsjpnfqsls.jpg

 photo philips-7000_06_zpsmoomci86.jpg

Jedním ze tří nástavců holicího strojku Philips Series 7000 je zastřihovač vousů, takže pokud si chcete nechat narůst udržované strniště, nepotřebujete již dalšího strojku. Nástavec má pět nastavitelných délek zastřižení a jeho výměna, používání i čištění jsou velice snadné. Jeho hroty a hřebeny jsou zaoblené, takže nehrozí, že se nechtěně pořežete. Ano, i se zastřihovačem vousů se můžete říznout, pokud máte citlivou pleť.

 photo philips-7000_07_zpspo2w5gzx.jpg

 photo philips-7000_08_zpsob27oddy.jpg

Dalším příslušenstvím je čisticí kartáček na tvář. Doma vedle umyvadla mám sonický kartáček Clinique Sonic System, takže tento nástavec Philips využívám jen mimo domov. Tento od Philips není tak dokonalý, ale každodenní čištění pleti zvládne. Pro muže, kteří takový kartáček nemají a nekladou na něj tak velké nároky to má jistě svoje výhody - s jedním nástrojem získají holicí strojek, zastřihovač vousů a čisticí kartáček na pleť. Takže ušetříte peníze i místo, protože máte vše v jednom. Stačí navlhčit, nanést čisticí gel, který obvykle používáte, a krouživými pohyby přejíždět po pleti.

 photo philips-7000_09_zpsmuvwhvj1.jpg

 photo philips-7000_10_zps49irymh6.jpg

 photo philips-7000_11_zpsjobvxne6.jpg

Holicí strojek Philips Series 7000 hodnotím velice kladně. Tři výměnné nástavce jsou skvělé, ale opět je tu ten nedostatek, se kterým jsem se setkal už minule u Philips Series 9000. Philips sice nabízí skvělé vybavení, ale do cestovního pouzdra se vejde vždy pouze jeden z nich a nabíječku musíte převážet také mimo pouzdro. Na tom by ještě měli zapracovat, a bude to dokonalé! :)

2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Prodává se v několika verzích (bez nástavců, s jedním z nich, vše společně atd.), za sadu zobrazenou zde v článku (verze 7530/50) je to něco kolem 5200,-, záleží na obchodu.
      Jinak, tento strojek mám taky a holení je prostě skvělé..neměl jsem elektrický strojek, co by nedráždil kůži a já ji po holení neměl zarudlou..no tento to dokázal, takže jsem po dlouhé době odložil žiletky a holím se jen s ním.

      Michael
      www.ontheleaf.net

      Vymazat