pátek 2. října 2015

Dunhill Icon, za kterým se každý otočí


 photo dunhill-london-icon_02_zpsmcnj78is.jpg

 photo dunhill-london-icon_03_zpstpop7iji.jpg

 photo dunhill-london-icon_04_zpsxau1qnay.jpg

 photo dunhill-london-icon_06_zpsuuovzzkl.jpg

 photo dunhill-london-icon_01_zpsiyxz6reo.jpg

 photo dunhill-london-icon_05_zpstrcmtte1.jpg

Dunhill Icon je jedním z těch parfému, které jsem chtěl vyzkoušet už jen kvůli nádhernému flakonu. Je velký, masivní, kovový, luxusní. A do jeho božské vůně jsem se na první přičichnutí zamiloval. 

Nemohl jsem přijít na to, co ve vůni cítím, protože jsem ji vnímal jako dokonalou směs a nehledal v ní jednotlivé složky. Až když jsem si přečetl složení, přišel jsem na to, že napřed cítím bergamot a neroli, olej získávaný destilací květu hořkého pomerančovníku, a petitgrain, která se destiluje z jeho listů a větviček. Ano, to je to, hořké pomeranče a špetka pepře!

Po nějaké době se rozvoní levandule a kořenitá směs černého pepře, kardamomu, šalvěje a jalovcových bobulí. I když z něj cítíte aromatické květiny, není parfém vůbec sladký, je aromaticky kořenitý s dřevitým základem agarového dřeva, mechu, kůže a vetiveru.

Mám velký flakon (100 ml), eau de parfum, takže voní intenzivně a vydrží opravdu dlouho - nádherně voní i z košile z předchozího dne nebo ze svetru, který zrovna nosím. Kolegyně v práci, kamarádi i lidé na ulici se mě ptají, čím voním... :)

Seženete exkluzivně v síti parfumerií Douglas a na Slovensku je k sehnání exkluzivně v síti parfumerií Marionnaud SK nebo na Sensualite.cz.

3 komentáře:

  1. lovely post!! i have this, i got it for my bf and he loves it! :) nice blog as always!!
    xx
    THATGIRLKIP

    OdpovědětVymazat
  2. Co znamená to číslo na nalepce na spodní straně flakónu?

    OdpovědětVymazat