čtvrtek 11. června 2015

Šetříte vodou? Stop the water while using me!


 photo stop-the-water_01_zpsyoveaqje.jpg

Jako blogger dostávám spoustu tiskových zpráv různých značek. Spoustu z nich přehlížím, ale tato mě zaujala. Stop the Water while using me (Vypni vodu, když mě používáš) je německá značka, která vám svým názvem a nápisem na každém obalu připomíná, že je dobré vodu během každodenní hygieny zastavit. Značka také podporuje dobročinné projekty spojené s vodou. 

Já jsem bral tak nějak za samozřejmé, že se voda zastavuje, protože tak mě to vždycky učili rodiče. Když se sprchuji, pustím vodu, opláchnu se, zastavím vodu, namydlím se, pustím vodu, opláchnu se a vodu zastavím. Ano, občas, když se potřebuji probrat nebo jsem měl náročnou noc, rád na sebe nechám téct horkou vodu, ale snažím se jí neplýtvat. A proč někdo nechává puštěnou vodu během čistění zubů opravdu nechápu. 

 photo stop-the-water_02_zpsb5s4opzd.jpg

Pokud se sprchujete každý den a použijete šampón a sprchový gel, aniž byste u toho vypnuli vodu, kolik jí zbytečně proteče vaší sprchou ročně? 3500 litrů. A přitom stačí tak málo – když se šamponujete, vypněte vodu.

Kromě svého poselství je značka stoprocentně přírodní a nabízí široký výběr produktů a variant: tekuté mýdlo, sprchový gel, balzám na ruce, šampon, sprchový krém, tělové mléko, tělový olej a balzám na rty. Pěnící složkou jsou kokosové glucidy a naprosto všechny použité suroviny jsou přírodního původu. Výrobky nejsou testované na zvířatech a s výjimkou mýdla s medem neobsahují živočišné suroviny.

 photo stop-the-water_03_zpsg23ubenh.jpg

Zatímco i ty nejpřísnější bio kosmetické certifikace požadují, aby v bio kvalitě bylo alespoň 20 % surovin z daného produktu, STOP THE WATER jich má v bio kvalitě více než 80 %. Design nádobek byl navíc oceněn nejprestižnější světovou cenou za design red dot (stejně jako zubní kartáčky Curaprox). Do své koupelny si tak můžete pořídit lahvičku, která v sobě skrývá kvalitní bio suroviny, dokonalé po stránce obsahu, poselství i stylu.

 photo stop-the-water_04_zpsaeu0aok4.jpg

U nás tuto značku prodává e-shop Econea a objednal jsem si několik přípravků. Balzám na ruce (okurka - limetka), který hydratuje a chrání suché ruce, aniž by zanechával mastný film. Okurka regeneruje a limetka dodává příjemnou vůni.

Mátová zubní pasta chrání před zubním kazem a zubním kamenem, posiluje dásně a díky divoké mátě budete mít svěží dech. A hlavně chutná tak... přírodně! Běžné pasty, které jsou k dostání v drogeriích často chutnají uměle, ale s touto pastou vás čištění zubů baví :)

Sprchový gel s vůní bylinek a (ručně sbíraných) pomerančů po ránu příjemně osvěží. Citron a hřebíček podporují přirozené funkce kůže a sprchový gel čistí pokožku do hloubky.

1 komentář:

  1. Několikrát jsem viděl tyto obaly v různých restauracích, no konečně vím, odkud jsou =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat