pondělí 18. května 2015

Holení se strojkem Philips z řady SensoTouch 9000


 photo holici-strojek-Philips_01_zpshildv2fa.jpg

 photo holici-strojek-Philips_02_zpscrogtxlh.jpg

Už nějakou dobou jsem přemýšlel o tom, že si oholím bradu a nechám si pouze knír. Jen jsem čekal, až mi naroste hezký knír a na večírku časopisu For Men jsem se nechal oholit a tím vyzkoušel, jak to bude vypadat.  A tak jsem se rozhodl pro knír a díky Philips jsem měl možnost vyzkoušet jejich nový holicí strojek Philips S9711/31 z řady Senso Touch 9000. 

Holicí strojek Philips S9711/31 z řady SensoTouch 9000 je poněkud nákladnou záležitostí, ale kromě krásného designu holí opravdu výborně. Všechny tři hlavice jsou plně pohyblivé, takže kopírují tvar vaší tváře a pokryjí všechny její kontury. Patentované přesné břity V-Track pak zajistí, aby byl každý vous v ideální pozici pro oholení, a to i u vousů, které leží naplocho nebo jsou různě dlouhé. Díky tomu holí o 30 % blíže k pokožce na méně tahů a vaši pokožku zanechá ve skvělém stavu.

 photo holici-strojek-Philips_03_zpsphkl2lyv.jpg

 photo holici-strojek-Philips_04_zpsn0kv9vcv.jpg

Můžete se s ním holit na mokro i na sucho. Já se s ním holím jen na sucho, holení mokrým způsobem si užívám s tradičním "bagrem". Rychlost holení se dá regulovat - strojek má tři stupně, takže si nastavíte ten, který vyhovuje citlivosti vaší pokožky. Kromě toho má tichá chod a na digitálním indikátoru stavu akumulátoru vždy vidíte, jak dlouho se se strojkem můžete ještě holit, než bude potřeba nabít. Na jedno nabití (které trvá asi hodinu), vydrží strojek asi hodinu holení. A to je dost. Když jej pak nosím v tašce nebo někam jedu na pár nocí, nemusím s sebou brát nabíječku.

 photo holici-strojek-Philips_05_zpsvkc7gpyz.jpg

Když se několik dnů neholíte a potřebujete zastřihnout delší vousy, stačí zatažením vyjmout holicí hlavicí a nasadit zastřihovač delších vousů a vlasů, který poskytuje zastřižení na pět různých délek. 

 photo holici-strojek-Philips_06_zpswva4zcmv.jpg

Další novinkou je čisticí systém SmartClean PRO, který automaticky čistí, promazává a nabíjí holící strojek. Stačí jej zastrčit do svého stojanu, kde se zároveň nabíjí, čistí a udržuje v perfektním stavu. Holicí strojek je po každém vyčištění jako nový! Při cestování si s sebou však můžete vzít jen nabíjecí kabel a ne celý stojan. Anebo vůbec, protože na jedno nabití vydrží opravdu dlouho, jak píšu výše. Díky ergonomickému tvaru se skvěle drží v ruce a "pogumovaná" zadní část strojku zajistí, že vám strojek nevyklouzne z ruky, ani když je máte mokré. A vůbec, celý holicí strojek je vodotěsný.

 photo holici-strojek-Philips_07_zpsysmmbpza.jpg

Součástí balení je také pouzdro na uložení holicího strojku. To je asi jedinou slabinou. Vejde se do něj pouze samotný strojek, bez nabíjecího kabelu a bez zastřihovače vousů. Respektive zastřihovač se tam vejde, ale pak se stane, že tlakem na strojek jej spustí a on se vybije. Na druhou stranu, když se pravidelně holíte, nepotřebujete s sebou brát zastřihovač vousů a nabitý také dlouho vydrží.

 photo holici-strojek-Philips_08_zpsgsld58dc.jpg

Celkově jsem se strojkem velice spokojený. Sice si za něj budete muset připlatit, ale odměnou vám bude perfektní oholení, skvělá výdrž baterie a díky stojanu na strojek i péče a údržba strojku v dokonalém stavu. Jak někdo napsal v nějaké uživatelské recenzi na Philips S9711/31, za jeho cenu pořídíte "Horší dotykový mobil, amatérskou zrcadlovku – ale bez objektivů, tedy jen tělo, anebo… asi nejlepší holicí strojek, který je existuje." A já souhlasím.

4 komentáře:

  1. Tak ten vypadá parádaně!

    OdpovědětVymazat
  2. Není levný, ale pokud dobře oholí/zastřihne a vydrží déle než pár měsíců, pak bych neváhal.

    OdpovědětVymazat
  3. Fůha..ta cena je fakt vysoká, ale zase umí to velkou spoustu věcí a samotný SmartClean Pro je malá továrna =D, takže bych řekl, že je i opodstatněná..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  4. Najviac ma zaujal čistiaci stojan, ten by sa hodil snáď ku každému holiacemu strojčeku!

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovědětVymazat