středa 20. května 2015

Dokonalá pleť s Clinique Turnaround


 photo clinique-turnaround_01_zpstunyfayo.jpg

V dubnu značka Clinique představila novou řadu péče o pleť - Turnaround Revitalizing. Tato podle Clinique podporuje přirozený proces buněčné obnovy kůže a výsledkem má být zdravá, projasněná a zářící pleť. Každý den. Já mám pár produktů z řady Turnaround už od Velikonoc. A jaké jsou?

Nanáší se na vyčištěnou pleť. Já používám třífázovou péči od Clinique, jen místo hydratačního krému nanáším pleťovou vodu Turnaround Revitalizing Lotion. Ta dodá unavené, povadlé pleti vlhkost a energii. Tento přípravek bez alkoholu a bez oleje má za cíl oživit energii pokožky povzbuzením jejího přirozeného metabolického procesu buněčné obnovy, a dodat jí tak svěží vzhled plný života. Můj první dojem byl rozpačitý. Má konzistenci jako řídký gel, ale když jsem ji vyzkoušel, měl jsem dojem, jako bych si obličej opláchl studenou vodou a ten pocit mokré pleti ještě nějakou dobu zůstal. Skvěle!

 photo clinique-turnaround_02_zpswnpvdge3.jpg

Dalším krokem je Turnaround Revitalizing Serum. To slepšuje přirozený proces exfoliace kůže - dělení, zrání a odlupování šupinek buněk. Klinicky prý bylo prokázáno, že za pouhé čtyři týdny dochází k peojasnění a vyhlazení pleti. Stačí jen jedno nebo dvě stisknutí pumpičky, sérum se rychle vsákne a pleť je tak připravena na další krok.

 photo clinique-turnaround_03_zpsstwpvrwd.jpg

Na závěr použiju noční krém Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer, který během spánku hydratuje a zlepšuje texturu pleti po celou noc. Je lehký, nemastný, rychle se vsákne a nezanechává mastný film. Nemá SPF, takže se má používat jen přes noc. Ale pokud na něj nanesete třeba BB cream s ochranným faktorem proti slunci, tak jej můžete mít i během dne a pleť je tak chráněna. Já přes den používám Clinique Even Better Dark Spot Defense SPF 45, jemnou emulzi, která chrání pleť před slunečním zářením a sjednocuje její tón. Je neviditelná, ale svůj úkol plní skvěle a zajišťuje dokonalou ochranu před škodlivým zářením UVA a UVB.

 photo DSC_0930_zps9taspfsa.jpg

Jednou týdně pak používám Turnaround Revitalizing Instant FacialJe to rychlá pleťová maska. Její použití zabere jen chvilku: Nanesete ji na čistou pleť, necháte pět minut působit a pak krouživými pohyby opláchnete pod vlažnou vodou. Díky obsaženým látkám a krouživým pohybům kombinuje chemickou a manuální exfoliaci s cílem redukovat šupinky na pleti,  minimalizuje jemné linky a zlepšuje tón pleti.

Celkově jsem velice spokojený. Účinek jde téměř okamžitě poznat a po delším používání bude vaše pleť opravdu zářit, bude hladká a hebká. Myslel jsem, že dosud nejlepším přípravkem Clinique je Dramatically Different Moisturizing cream, ale řada Turnaround je ještě lepší!

5 komentářů:

  1. Ano, tuto řadu jsem dříve používala a musím říct, že byla opravdu dobrá! Možná je čas se k ní teď ve 35 letech vrátit :-)))))

    OdpovědětVymazat
  2. Celé to zní skvěle..asi tomu dáme doma šanci =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  3. Ke Clinique jsem ztratil důvěru po tom, co mi jejich třífazová péče pleť jen zhoršila. Od té doby používám Biotherm Homme a jsem spokojený - doporučuji zkusit.

    OdpovědětVymazat
  4. Navnadil jste mě Vítězslave,

    po vleklých problémech s pletí jsem postupně přešla ke Clinique (péče i dekorativní kosmetika). Mám pocit, že mi některé produkty začínají docházet, tak bych možná mohla vyzkoušet. Díky za tip!

    Tereza

    OdpovědětVymazat