pátek 3. dubna 2015

STINAK a Mirka Horká F/W 2015/16 na MPPFW


 photo mbpfw-2015-stinak-01_zpsfohnpokx.jpg

Koncem března se v Praze konal poprvé jarní Marcedes-Benz Prague Fashion Weekend. Původně jsem neměl v plánu se zúčastnit, ale nakonec mně to vyšlo na jednu z nedělních přehlídek, kde svoje modely předváděli Vladimír Staněk, Lukáš Macháček, Daniela Pešková a Mirka Horká. Já jsem tam šel hlavně kvůli Vladimíru Staňkovi, respektive jeho značce Stinak, kterou tvoří vedle pánských kolekcí, které navrhuje pro Pietro Filipi. A také jsem se těšil na Mirku Horkou.


 photo mbpfw-2015-stinak-03_zpsfnlhyzsi.jpg

 photo mbpfw-2015-stinak-02_zpssbt0hfjt.jpg

 photo mbpfw-2015-stinak-04_zpsvhq2i7mv.jpg

 photo mbpfw-2015-stinak-05_zpsyce7akit.jpg

Kolekce Vladimíra Staňka se jmenuje Searching for love a jejím motivem je rozrastrované srdce, symbol digitální technologie skrz kterou se dnes lidé seznamují.

První model na sobě měl kožené kalhoty a černou hedvábnou košili, na které mě zaujaly zlaté aplikace na ramenou. Následovala průsvitná hedvábná košile z krajky - podobnou už jsem mohli vidět v loňské kolekci. Na dalších modelech byly vidět transparentní látky a černá barva v kombinaci s bílou, zvýrazněná tentokrát blankytně modrou.  

I když kolekce jako taková není úplně můj styl, spousta kousků se mně líbila, ale nosil bych je jinak. Ze všeho nejvíc se mně však líbily tašky. Tašky, které jsem obdivoval už před několika lety, kdy je Vladimír Staněk vystavoval ještě jako student UMPRUM. Jsou prostě nádherné. Kožené, černé nebo blankytné a s uchy ze silného provazu. 

 photo mbpfw-2015-mirkahorka-01_zpsxqbgykhc.jpg

 photo mbpfw-2015-mirkahorka-02_zpskj8yd3d1.jpg

Když se řekne Mirka Horká, vybaví se mi její minimalistické pánské kabáty a saka. I když se věnuje pánské tvorbě, dostalo v této kolekci prostor i pár dámských modelů. Vypadá to, že inspirovala zimním sportovním oblečením - v kolekci byl vidět neoprén, šusťákovina a boty, které připomínaly ty, které se kdysi nosily na běžky. Ze všeho mě pak nejvíce zaujal ten modrý kabát na konci, u kterého jsem si řekl, že ten bych strašně chtěl!

2 komentáře:

  1. Ty tašky Stinak jsou vážně skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím. S taškami i s kabátem. A na jiných přehlídkách jsi nebyl?

    OdpovědětVymazat