pátek 10. dubna 2015

Křest první Fashion Bible časopisu ForMen


 photo koktejl_formen_01_zpspgo0igdx.jpg

 photo koktejl_formen_02_zpssbdtzkwm.jpg

Časopis ForMen je jedním z mála (kvalitních) časopisů o módě a lifestylu pro muže u nás a jako jediný jej také pravidelně čtu. Před pár dny vyšlo speciální vydání - Fashion Bible pro muže - a já jsem měl tu čest zúčastnit se jeho křtu. A bylo to velkolepé!

 photo koktejl_formen_14_zpswalsapn0.jpg

Časopis vřele doporučuji jak těm, co by chtěli spálit svoje softshellky a rejoicky (i ty slavnostní, ve kterých chodí v neděli do divadla) a konečně se stát kultivovanými lidmi, tak těm, kteří se umí slušně obléct, ale uvítají tipy, protože nikdo nemůže vědět všechno.

V první části zjistí ti, co o oblékání nic moc neví, co jim v šatníku chybí nebo přebývá, co by (ne)měli nosit do práce a na volný čas, s čím a jak to kombinovat, čeho se vyvarovat a co je vůbec největší peklo. 

Pokud už víte, jak se má dospělý člověk hezky obléct, zaujmou vás třeba nové trendy, tipy na zajímavé věci, poznámky k různým stylovým detailům - jaké jsou druhy blazerů, kabátů, límečků košil, klobouky, ... 

V poslední části časopisu pak najdete rozhovory s rádci stylu - více či méně známými muži z oblasti módy a stylu, kteří se dělí o svoje názory, poznatky a rady. Speciální vydání o rozsahu 200 stran je právě na pultech a stojí 99,- Kč.


 photo koktejl_formen_03_zpsidt80uvl.jpg

 photo koktejl_formen_04_zpsgrdzvxqf.jpg

 photo koktejl_formen_05_zpsxgpjnwgh.jpg

 photo koktejl_formen_06_zpshvbjw4if.jpg

 photo koktejl_formen_08_zps1awk33yh.jpg
Radek Zachariáš se svým učněm. Tedy jejich krásné boty vlastní výroby.

 photo koktejl_formen_07_zpswm16neqy.jpg

Koktejl se konal ve Volcano Complexu v Prokopském údolí a sešli se tam samí zajímaví lidé. Na podobných akcích často vídám nudně oblečené lidi - to jsou sponzoři, které tam pořadatelé museli pozvat. Ti, co vypadají, že jdou na ryby nebo sekat trávník jsou fotografové a redaktoři z periodik, která nepíšou o módě a pár vysokých štíhlých holek - aby ti fotografové měli co fotit. Hezky oblečení bývají pořadatelé, draze majitelé obchodů v Pařížské nebo něčeho jiného. A ty, co vypadají, že jsou tam omylem, tam pozval nějaký kamarád. 

Tady většina vypadala, že na párty časopisu, který píše o pánském stylu, opravdu patří. Redaktoři ForMen vypadali tak, jak byste čekali (stylově), byli tam návrháři (Vladimír Staněk), majitelé různých stylových pánských obchodů (Friendly Suits, Krispol Store) nebo ševcovští mistři Radek Zachariáš a Erik Lawart), pár blogerů (Sára a Marek z Czech Street Glamour, Patrik Igaz) a samozřejmě pár celebrit. Potěšilo mě, když mě pan Zachariáš oslovil, že mě sleduje na sociálních sítích (a já jej také), a také mně dal pár tipů, co se bot týče. A s kluky z Friendly Suits a Erikem Lawartem jsme po skončení pokračovali do Bonvivant's a Groove Baru.


 photo koktejl_formen_13_zpsj5onmbmv.jpg

Na večírku byly připraveny různé kratochvíle, třeba jste se mohli nechat oholit mladým pánem z celkem nového vinohradského holičství Gentlemen Brothers. Už nějakou dobu jsem přemýšlel o tom, že si oholím bradu, když už mám tak pěstěný knír. A když už jsem měl tu možnost, šel jsem do toho. A jsem spokojený. Nechat se holit je velice příjemný zážitek. Co teprve když vás holí přímo v holičství! 

 photo koktejl_formen_09_zpskoo8bx4t.jpg

 photo koktejl_formen_10_zpsqsmfq0rc.jpg

 photo koktejl_formen_11_zpsajdt2twt.jpg

 photo koktejl_formen_12_zpskseudcrn.jpg

K zakousnutí byla připravena řada chutných jednohubek, Martini jako welcome drink, Moët et Chandon tekl proudem, ochutnal jsem oba dva druhy bílého vína i obě červená a na poslední chvíli jsem chtěl ochutnat i cognac Hennessy. Pán, který mi jej naléval, říkal: "Já jsem myslel, že už se tu ani neukážete. Přišel jste už za pět šest a já pořád čekal, kdy ochutnáte. Máte takovou zapamatovatelnou tvář." Ale nalil mi a cognac byl výborný, jak jinak.

 photo koktejl_formen_15_zpskbggyqt2.jpg

 photo koktejl_formen_16_zps4uxqg5nq.jpg

O největší zábavu večera se postaral Fotonaut (krabice, která vás vyfotí, okamžitě vám vytiskne fotky, které si můžete zároveň poslat na svůj e-mail) - všichni si chtěli odnést fotku s kamarády nebo s Leošem Marešem, jak sám na začátku slíbil. Petra Faltýnová dokonce dělala stojku. Možná proto je tak rozvrkočená. Možná za to může šampaňské. A možná je to Maybelline. I když to asi ne, spíš to bude tím vínem (pro milovníky bulváru a klepů: objednávala si šampaňské ve sklence na vodu a s ledem). Fotku s Leošem jsem nestihl, o něčem zaníceně diskutoval, tak jsem nechtěl rušit. Tak jsem jej požádal alespoň o selfíčko. Leoš mi pak ve svém opojení omylem vzal ze stolku můj výtisk ForMen, ve kterém jsem měl založené svoje fotky :( 


 photo koktejl_formen_17_zpsyqgwsvty.jpg

 photo koktejl_formen_18_zpsbs7ns07m.jpg

A tady je pár mých fotek od Fotonatu. Na první jsem s návrhářem Vladimírem Staňkem, návrhářem pánské kolekce Pietro Filipi a tvůrcem vlastní značky Stinak, jejíž poslední kolekci jsem viděl na Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu. Na druhé jsem já, chtěl jsem alespoň nějakou fotku, kde bude vidět můj outfit pro ten večer. Na sobě mám sako D&G, kalhoty Gant, košili Carven, kravatu Kenzo, vintage manžetové knoflíčky z bazaru. A neříkejte, že tam vypadám strnule: musel jsem se přikrčit nebo si přidřepnout, abych se před plátno vešel :D 

12 komentářů:

  1. Vau, musela to být příjemná akce :-) Jinak - o tom časopisu slyším prvně, netušila jsem, že i páni mají takovýto časopis o módě a na úrovni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ano, i my něco máme. A ForMen už tu nějakou dobu je ;)

      Vymazat
  2. Díky za tip na holičství!

    OdpovědětVymazat
  3. "Ti, co vypadají, že jdou na ryby nebo sekat trávník jsou fotografové a redaktoři z periodik, která nepíšou o módě"
    :-D neuvěřitelně trefné :-D
    (mimochodem, časopis jsem koupila, prošla a vložila do potřebných rukou, tak jsem zvědavá, jestli je fakt tak dobrý, že povědomí o oblečení dostane do hlavy i takovému tomu "ryzímu" muži )

    OdpovědětVymazat
  4. Necháš si zase narůst vousy? Knír není nic moc.

    OdpovědětVymazat
  5. Jako vždy skvělý článek, jen bych vytknul na poslední fotografii drobný detail - klopy saka mají být vždy venku :) Jinak super outfit a selfíčko s Leošem taky nemá chybu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud myslíš klopy na kapsách, tak takové detaily občas neuhlídáš... ;)

      Vymazat
  6. Až teď na fotkách jsem si všiml té pěkné kravaty..na křtu bylo asi příliš šero a hodně lidí, že jsem si ji nevšimnul už tam..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat