čtvrtek 26. února 2015

Zkrocení zlého kníru


 photo pece-o-knir_01_zpsm9rxvwtr.jpg

 photo pece-o-knir_02_zps3mahdsmn.jpg

Jednou jsem byl v divadle na Zkrocené zlé... pardon, to je jiná story. Tato je o tom, jak jsem zkrotil svoje nezbedné vousy. Někdy v září jsem se rozhodl, že si nechám narůst vousy. Hipsterský plnovous jsem nechtěl, spíše něco kratšího. Vždycky jsem si říkal, jak to bude super - nechám si narůst vousy a pak je budu přistřihovat, česat, a bude to vypadat - ehm, skvěle. Ale stejně jako moje vlasy rostou i moje vousy do všech směrů, tak jsem se začal shánět po něčem, co by je udrželo pod kontrolou.

 photo pece-o-knir_03_zpsvyt4zblf.jpg

Začal jsem strojkem k jejich zastřihování. K tomu mám Braun CruZer beard&head, se kterým se dají zastřihovat vlasy i vousy na dvanáct různých délek, tvarovat kontury (i když to zrovna nevyužívám), je malá, skladný a lehce se dá přepravovat na cestách, baterie vydrží dlouho a je plně omyvatelný. Prostě super. Přečtěte si moji celou recenzi.

 photo pece-o-knir_04_zpsm3k3mptp.jpg

Před Vánoci mně kamarád přivezl tento olejíček na vousy od Prospector Co. Má vousy vyživovat a hydratovat. To nedokážu úplně posoudit, ale je pravda, že jsou po něm jemnější a měkčí. A také krásně voní. Prostě je to hrozně příjemné. A stačí jen pár kapiček, takže tu lahvičku budu mít ještě asi sto let.

 photo pece-o-knir_05_zpsz3rgdhob.jpg

Když už jsem si konečně řekl, že knír nebudu jen zkracovat, ale nechám jej narůst a budu jej zastřihovat do určitého tvaru, chtělo to něco, co by jej zkrotilo a udrželo. A tak jsem zašel do Gentleportu v Pánské pasáži s tím, že potřebuji nějaký silný vosk na knír - a odešel s dózičkou Moustache Twizzle Wax od Mr. Natty. Také jsem dostal dobrý tip na to, jak jej používat. Má totiž velmi tuhou konzistenci a rukou jej "naberete" jen stěží. Nejlepší je prý kousek vosku vyrýpnout tím malým hřebínkem na knír a vousy Kent, který už mám, rozetřít jej mezi prsty a použít.

 photo pece-o-knir_06_zps8y0ti7x5.jpg

Braun Braun CruZer beard&head můžete koupit v různých obchodech s elektronikou nebo se podívejte ne Heuréku ;) Olejíček na vousy, hřebínek a vosk na kníry seženete v Gentleportu v Pánské pasáži.

4 komentáře:

  1. Ahoj, niekedy som sledovala tvoj blog a musím povedať, že väčšina tvojim módnych kreácií sa mi nepáčila. Teraz, po viac ako roku, som sem zavítala opäť a konštatujem pravý opak, veľmi sa mi páči tvoj štýl, všetko do seba zapadá a hodí sa to k tebe. Tak neviem či sa vkus zmenil mne alebo ty si vyšpičkoval svoj štýl do takmer dokonalosti, každopádne gratulujem, dobrá práca =) ...mirka

    OdpovědětVymazat
  2. Ten vosk s tím hřebínkem vypadají tak roztomile! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Víťo, ty jsi mezi dnešními muži jeden z mála unikátů.. kéž by vás takových bylo víc :)

    OdpovědětVymazat
  4. Chtělo by to fotky z akce ne jen reklamní aranže.

    OdpovědětVymazat