čtvrtek 3. dubna 2014

Outdoorové šílenství a Czech Fashionisto v MF Dnes


 photo DSC_3118_zpsf6f9bb54.jpg

Před nějakou dobou mě oslovila Scarlett Wilková z MF Dnes s tím, že připravuje článek do čtvrtečního magazínu o tom, proč Češi tak milují trekové oblečení a nosí je vždy a všude. MF Dnes jsme doma vždy odebírali a tyto noviny stále čtu. Občas si sice rýpnu do středeční přílohy Doma Dnes (třeba když glorifikují styl prováns), ale čtvrteční magazín čtu už roky. A tak mě potěšilo, když mě autorka, kterou z jeho stránek znám, oslovila s tím, abych napsal pár řádek o "horolezcích", které na blogu až několik let hejtuju.

Vzpomínáte, jak jsem byl v šoku, že v Brně všichni nosí hnusoboty, ať už do školy či do práce? Nebo na moje nepochopení pro to, že všichni nosí trekové batohy? A na to, jak se v Praze všichni oblékají ještě horolezečtěji než turisté na alpském ledovci? A co sraz horolezců na pikniku u Suchánků na pikniku časopisu Apetit?

Ironií je, že s MF Dnes mi přišel reklamní leták, na jehož titulní straně je právě ohavná treková bota. A mamka mi po přečtení článku neméně ironicky řekla "tak až budu chtít jít do Prahy do divadla, to abych si koupila ty rejoicky a ty hnusné boty z letáku, abych zapadla, že?" :D

Jsem zvědavý, jestli článek Outdoorové šílenství také rozpoutá podobnou vlnu reakcí jako můj článek na Ona iDnes o trapných kostýmech v seriálu První republika :)

53 komentářů:

  1. Dobře, že jste si už opravil ty gramatické chyby, na které jsem Vás upozornil. Pavel

    OdpovědětVymazat
  2. Ten sýr vypadá velice chutně, byl ve slevě v Kauflandu, stejně jako ono melaminové nádobí?

    OdpovědětVymazat
  3. Hlavně, že o pár postů dříve se pyšníš kombinací žlutých trekových bot a vínového kabátu. Fakt ti to tam děsně sekne. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trekové boty? New Balance možná dělá trekovou obuv, ale ty tenisky trekové rozhodně nejsou :D

      Vymazat
    2. Jsou trekové.

      Vymazat
    3. Tak to bych vám v nich přála odtrekovat nějakou pořádnou tůru v horách, v náročném terénu, nejlépe za vlhka. Asi byste pochopil jaký je rozdíl mezi pořádnou trekovou botou a teniskama do města/maximálně na nějaké hopsání :)

      Vymazat
  4. to bylo hodně mimo ty new balancky k tomu vínovýmu kabátu :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už nějakou dobou je ve světě trend nosit tenisky třeba k džínům a saku, ale je jasný, že v ČR se to neujme, protože sportovní (nebo trekový) boty tu nosí skoro každý a ke všemu. Jinde lidi nosí k obleku polobotky, takže s teniskama to pak vypadá uvolněněji a mně se to také líbí :)

      Vymazat
    2. No vždyť to je jasný, každý ty fotky z Pitti nebo z nějakých fashion weeků zná. Víťa se jim dokonce párkrát smál (samozřejmě než naskočil na stejnou vlnu, jako vždy...). Ale schválně se podívej, jak to nosí oni a co se objevilo tady na blogu - najdi deset rozdílů. :-D

      Vymazat
  5. Ivičiči, vy kážete vodu, ale pijete víno! Co ty new balance, jak tady ostatní zdůraznují? Hodí se snad ke kabátu? Proboha Ivičiči, vzpamatujte se. Jan P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jane, přečtěte si ještě jednou Vaši otázku a zamyslete se nad ní. Chcete snad porovnávat new balance s trekovými boty?

      Vymazat
    2. to samozřejmě nejde, protože o NewBalance se na blogískách píše, že se jako nosej!

      Vymazat
    3. S trekovými boty?
      A s neoholenými nohy?

      Vymazat
  6. Ha, jen pěkně do nich! Je třeba aby se o těchto věcech psalo (myslím tím oba články- o outdoorovém oblečení i kostýmech). Well done :)

    OdpovědětVymazat
  7. ráno piješ čaj? já taky :) jak si dám ráno kafe, tak se obyčejně velmi mocně zeseru.

    OdpovědětVymazat
  8. Přesně tihle "horolezci" mě taky rozčilují. Donekonečna se budou ohánět tím jak je to pohodlný nebo jak jim to dlouho vydrží. Já nosím sukni a boty na menším podpatku a dovolím si jim v tomhle oponovat. Sukně bude vždycky pohodlnější než kalhoty a dobrá kožená bota vydrží dýl než ty jejich profi goretexky. Za strašný považuji náhodně vyslechnutý názoru dvou povídajících si žen. Dospěli k tomu, že nošení sukní nebo šatů je v podstatě za trest a děsná ostuda. V tu chvíli jsem byla ráda že sedím, jinak by to se mnou asi seklo.

    OdpovědětVymazat
  9. tento styl je jednoduše katastrofa a upřímně jsem si do teď myslela, že to vadí jen mě

    OdpovědětVymazat
  10. Outdoor ve městě je peklo a navíc na to člověk naráží na každým kroku. A pro ty, co tvrdí, že ty žlutý New balance boty jsou outdoorový, prosím vás, nelezte na módní blog, když módě rozumíte jak koza petrželi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. každopádně žlutý New Balance se ke kabátu nehodí.

      Vymazat
  11. Možná to bude tím, že lidé s outdoorovým oblečením se o žádný styl nesnaží. Možná mají poněkud jiné hodnoty, než být ve městě hlavně co nejstylovější! Osobně mám určitý styl rád a pohorky do města nenosím, ale lidi co nosí rozhodně neodsuzuju a svým způsobem jim závidím, že se dokážou na všechny hejtry vyprdnout a ráno si pak mohou přispat, než aby hodinu řešili, jak se vystajlovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také obdivuju blbé lidi, že jim jejich blbost nevadí a mají tak lehčí život.

      Vymazat
  12. Argumenty, že lidé, kteří o sebe dbají a snaží se i dobře oblékat, jsou povrchní, mi přijdou dost nesmyslný. Pokud by to totiž platilo, tak by třeba všichni Francouzi museli být povrchní a naopak u nás by žili jenom samí lidé s hlubokými hodnotami. To, že se nestarám o to, co na sebe natáhnu, neznamená, že jsem strašně nepovrchní člověk, prostě to jen znamená, že je mi to ukradený a jsem moc pohodlná na to se alespoň zamyslet nad tím v čem vyjdu mezi lidi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidé, kteří vynakládají hodně času i peněz na to, aby dobře vypadali (rozuměj: dobře se oblékali), jsou přinejmenším povrchní do té míry, že se (možná víc než je zdrávo) starají o svůj "povrch", zevnějšek. Kupříkladu já se rád hezky oblíkám a snažím se líbit nejen sám sobě, ale i okolí, a proto mi nedělá problém přiznat, že na to kladu určitý důraz a tedy jsem (tak trochu) povrchní člověk. Ale i přesto mi není cizí touha po moudrosti, rozumnosti, vzdělanosti i určitých morálních ctnostech. Každý člověk je komplikovaná bytost a nedá se kategorizovat v jednoduchých pojmech, i když si to někdy namlouváme.

      Vymazat
    2. Cítím to úplně stejně (autor původního příspěvku :D)

      Vymazat
    3. Hmmm... a co když je pro mě slušně a vkusně se obléct přirozenost, nezabírá mi to čas a považuji to za stejně normální jako říct někomu dobrý den, je to také trochu povrchní? Samozřejmé by mělo být oblékat se vkusně a vhodně. Nechápu, proč se z toho dělá cosi navíc. Nehodlám přijímat standardy křupanů!

      Vymazat
    4. Souhlasím s anonymem z 0:43. Oblékat se hezky, vhodně a vypadat upraveně se dříve bralo jako samozřejmost a důkaz slušného vychování. Dnes je to, bohužel, spíše naopak. Je to něco, čím je opovrhováno, co je povrchní a co je bráno "něco navíc". Stačí si vzít do školy propínací svetr a kravatu - otázky typu "ty jdeš někam do divadla?" mluví, myslím, za vše.

      Vymazat
  13. Určitě to není obecné pravidlo a netvrdím, že lidé, kteří se snaží dobře oblékat jsou všichni povrchní (stejně jako Francouzi nejsou všichni dobře oblečení). Ale fakt, že nejvyšší koncentrace lidí s ponožkami v sandálech je nejvíce na MatFyzu, je docela vypovídající :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ad. Nejsem MatFyzák :D

      Vymazat
    2. Vážený pane psychologu, názory Vašeho typu "matfyzáci-houmlesáci-hipíci" mě často dokáží docela pobavit, nějak mi totiž nesedí. V rámci Vaší logiky totiž stále nedokážu pochopit, proč teda většina profesorů a přednášejících chodí oblékaná jako ze škatulky, tj. v polobotkách a neformálnějších obleku, nebo aspoň minimálně v nedžínovitých kalhotách, svetru a košili. Je teda pravda, že když si vzpomenu na našeho přednášejícího z programování, který nosil fusky v sandálech snad i v zimě, pokud si dobře pamatuju, tak možná máte pravdu, ale byla to docela výjimka, byl tím pověstný a rád se tím chlubil. Zuste se někdy zajít podívat třeba na Karlín, inteligence a povrchnost, co se týče oblékání, spolu rozhodně nesouvisí.
      Ad jsem matfyzačka, neučitelačka, a rozhodně si ráno ráda přivstanu, abych se stihla namalovat a pěkně obléknout

      Vymazat
    3. Vážená paní budoucí inženýrko, logika MatFyzáci-sandálo-ponožkáři vychází z "průzkumu" Czech original fashion a psal jsem "nejvyšší koncentrace", ne "každý matfyzák". Předpokládám, že statistiku byste mohla ovládat slušně a jestli této nevěříte, možná je čas přestat lhát sama sobě a začít se koukat okolo.
      A ještě dodám, že k MatFyzákům chovám úctu a můj příspěvek je spíše hájí než haní (jak byste mohla pochopit, kdybyste pozorněji četla).
      http://life.ihned.cz/c1-55309880-jak-chodi-oblekani-cesti-vysokoskolaci-matfyzaci-v-sandalech-a-co-pravnici

      Vymazat
    4. Studenti tohoto oboru burani většinou jsou, vyučující nikoli. Je to tím, jaké jsou podmínky přijetí na tuto školu a tím, že mladí muži se zhusta obléci neumí, přičemž je jich tam hodně.

      Vymazat
  14. Na tohle koukám asi trochu jinak. Jsou lidi, kteří chodí ve městě sakumprásk obelčeni do outdoorového oblečení včetně batohu s poutkem na cepín a nepříjde mi to nijak pobuřující. Většinou je totiž znát, že jde o lidi co sice žijí ve městě, ale téměř veškerý svůj volný čas tráví mimo město, hodně cestují, horolezí atd. Pak docela chápu, že je moc nebaví kupovat si ještě další hromadu městského oblečení když investují nemalé peníze do kvalitního outdoor šatníku a že jim v tom je prostě možná pohodlněji a přirozeněji. V takovém případě jsou (můj dojem) většinou docela dobře sladění a příjde mi to prostě jako jeden ze stylů. Navíc se i v metru ráda podívám na hezkýho kluka, co vypadá, že se právě vrátil z cesty okolo světa nebo slezl K2 :-)
    Pak je ovšem kategorie podivných míchanic (cosi jako rejoisky a městské kecky, bunda do hor na šatičkách apod.) přičemž mi většinou ani nedává moc smysl ani ten trekový kousek sám o sobě - mám dojem že jde v takovém případě často o všelijaké napodobeniny nebo ne moc funkční kousky. Ok, to je vážně všelijaký a smysl postrádající.
    Ale pak je pro mě peklo ještě jedna opomíjená kategorie a to jsou jakožeběžečké tenisky z tržnice a to naprosto ke všemu. K delší sukni, klasicky k džínám...okopané, šedé (popř. varianta černé) a na člověku, kterého bych z běhání zrovna nepodezřívala. Estetický zážitek nula a cenově to bude tak podobně jako jakékoli jiné městské boty, takže za mě daleko větší nepochopení než třeba ty dokolečka zmiňované pohory.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi "kategoriemi" oblečení, které jsi vyjmenovala, musím souhlasit. Ale jinak s tebou nesouhlasím. Chápu, že jsou různé styly oblékání. Ale jedna věc je army styl (třeba sako inspirované uniformou, kalhoty s lampasy, kožené holínky, apod.) a druhá věc je chodit v kompletní vojenské uniformě s brigadýrkou a odznaky.
      Podle mě je úplně jedno, jestli máš na sobě úplnou outdoorovou, hokejovou či vojenskou výstroj - prostě mi to zavání nějakým fetišem a vypadá to přinejmenším podivně. Je to oblečení určené do hor, na túry, na výpravy a podobně, tak si to nechte, až na nějakou túru půjdete, a ve městě noste oblečení k tomu účelu vhodné. Myslím, že kdybych šel na výšlap v tvídovém obleku, také by si všichni ťukali na čelo. Chápeš, co chci říct?

      Vymazat
    2. no myslím, že v tvém případě by vůbec nebylo vhodné chodit na výšlap s tvídovým oblekem, protože by se ti roztrhnul na řiti a na panděru. A to myslím vážně. Jan P.

      Vymazat
  15. Člověče, Víťo, ty už si s tím svým "slušným oblékáním", kterým se tu dle tvého všeobecně pohrdá, připadáš jak v disentu, viď. Trpíš pro vkus, většinová společnost tě nechápe, a proto kráčíš hrdě mimo ni. No, užij si to. Třeba jednou přijdeš na to, že život nejsou jen pěkné hadry, stylové jídlo a časopisy o obojím jmenovaném.

    OdpovědětVymazat
  16. No hlavně, že ty nosíš Ivičiči New Balance jenom kvůli tomu velkému N.

    OdpovědětVymazat
  17. Já chápu, že pro lidi z vyšší společenské třídy(ano teď myslím hlavně finance), kam se řadíš i ty, je nošení trekových bot opravdu nepochopilené. Taky nosím trekové boty, stály 600kč jsou pohodlné a mám je již druhý rok. Vezmu je do města, do hor... Kdybych měl kožené, tak podrážku prošlapu za pár měsíců. Jasně, rád bych si koupil Loaky za šest tisíc, ale prostě na ně nemám. Je to i logické outdoorové můžu vzít do lesa i do města(by't mě někteří považují za burana), ale městské oblečení si do přírody prostě nevezmu(nepromokavost, vzorek podrážky..). Do lesa chodím každý víkend, do divadla na plesy skoro vůbec, tak co si asi koupím za oblečení? Tradiční argument mody uvědomělých občanů, že outdoor věci jsou drahé neberu. Samozřejmě, že jsou, ale nemusím je kupovat. Tradiční proč si místo drahé nepromokavé bundy nekoupíš kabát - zimní bunda mě stála nová 800kč, nosím třetí rok. A že vypadám jak buran, jak na treku..? Kdo stanovuje co je přijatelné a co ne, rozdíly mezi nekonvenčí modou/hnusným oblečením. Nad některými modními trendy zůstává rozum stát zase mě. Kdyby slovutní návrháři vyslali namola modelky v rejoickách, tak byste nad nima hýkali blahem. Žijeme v 21. století, ať si každý nosí co chce ne?

    Směju se tomu, jak po outdoorových hadrech všichni štěkáte, ale jezdit teréním autem(SUV) po městě je zcela v normě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lůza ať si dál nosí ty odporné rečojsky atd. My nosíme fiží! R.

      Vymazat
    2. O tom, jak Češi milují kombíky a SUV, by mohl být další článek. Ale o tom můj blog není ;) I když paní Wilkové jsem zrovna toto v mém textu k článku zmiňoval - jak jsou Češi pohodlní a hledí jen na účel a ne na vzhled.

      Vymazat
    3. Až na to, že SUV nejsou terenní auta, ale užitkový vůz....(brůdr ;) )

      Vymazat
    4. A zase se skvěle bavím!

      Ty se možná směješ, jak jiní "štěkají" po outdoor oblečení, směj se, ale zrovna o SUV jsem nedávno viděl dokument a není to nic jiného, než na plazí část mozku cílený marketing nadnárodních automobilových gigantů, jehož účelem je zvýšení zisku, a to že na to "štěkáš" Ty, není nic jiného, než prachobyčejná, prostá a česká, závist, no hard feelings.

      Za prvé, pořádné outdoorové boty nestojí nějakých Kč 600.00, rozhodně nevydrží dva roky a rozhodně NEJSOU pohodlné. A rozhodně to NEJSOU outdoor boty.

      Kvalitní obuv, která skutečně vydrží to, co od ní člověk požaduje (bavíme se o tzv. lehkém treku), stojí od Kč 5,000.00. Bavíme se obuvi z pořádné hověziny, s hladkou povrchovou úpravou (žádný nubuk a podobné sračky), sešité z co nejméně částí, samozřejmě, s Gore membránou (ale cenový rozdíl je už minimální, je-li tam membrána, nebo ne), Vibram podrážkou, vhodným vzorkováním, a hlavně, materiálem podrážky, aby v ní bylo možno jít např. po svahu v lese, a nebo, abys nehodil lištu na každém kořeni. Samozřejmě, že takové boty musí být vysoké, kotníkové nestačí, o outdoor "polobotkách" se nebudeme ani bavit, to je absolutně k ničemu.

      Já používám boty Prabos za cca Kč 6,000.00, a dva roky mi rozhodně nevydrží, vydrží mi tak 1 1/2 roku, ročně nachodím kolem 2,000 mi (abys tomu rozuměl, cca 3,600 km), ze 2/3 po nezpevněných komunikacích z 1/3 po asfaltu, včetně "města" (to máme, arci, pouze jedno, že), a v létě chodím v outdoor sandálech, pokud mi to trasa jenom trochu umožňuje (nejsou na ní špičaté kameny, třeba), a ty taky nestály šest stovek, stály, po slevě stálého zákazníka necelé dva litry. Po tom, zhruba, roku a půl je jednak zlikvidována (doslova) podrážka (jako sjeté pneumatiky u auta, pneumatiky na vzdálenost vydrží víc, než podrážka bot, překvapivě), která by šla u Prabosu znovu (včetně Vibramu) nalepit, tedy vyměnit, zpravidla to však nemá smysl, protože je už potrhaná membrána. Boty jsem nechal "repasovat" jednou a nemělo to valný smysl - membrána se trhla tak po 1/2 roku.

      Boty za šest kilo si můžeš vzít stěží do města, za ty prachy nemají pořádnou podrážku, aby vydržely "trek", nemají určitě pořádnou membránu, takže první kaluž je problém, nehledě na to, že nevěřím tomu, že víš co je Sno-Seal Wax (skvělý, absolutně, i na oilskin kabáty!), a proč se boty dávají před impregnací do trouby, na jakou teplotu, na jak dlouho, kolikrát impregnovat, jak. S takovým přístupem můžeš mít "outdoor" boty klidně za deset litrů, a k, no, nechci být sprostý. Pravda, kromě kompositu, to je pro takové chytráky to pravé, nejen na ledovec.

      Z bundou za Kč 800.00 je to to samé - nevěřím, že je to zimní outdoor bunda. Ne, že bych něco tak "moderního" používal (já používám tradiční Oilskin, v zimně s merino vložkou, jestli vůbec víš, co to je), ale vím kolik to stojí. Aby to mělo bytelnou (rozuměj bytelně podšitou, s podlepenými švy atp.) membránu, kvalitní tepelnou isolaci (merino, peří, nejlépe alpaka /a ten kov, ze kterého se dělají odznáčky, zrovna nemyslím), pohodlnou, prodyšnou, ale bytelnou a voděodpudivou vnější úpravu, tak to zase stojí desetkrát tolik, minimálně. A to nemluvím o první, a druhé, případně i třetí, vrstvě - za těch osm stovek jsou tak trenky, stěží. A to se nebavíme o spodním prádle - ponožkách, trenkách, lehkých a teplých podvlíkačkách, tričkách / košilích, střední (fleece) vrstvě, svetrech, membránových kalhotách a bundách, gaiters, mačkách na led, sněžnicích, čepicích, kuklách, rukavicích.

      Já musel reagovat, i když pozdě, protože Víťa ty Tvoje kecy uzemní stěží.

      Vymazat
  18. Jak my s Víťou tak rádi říkáme "Jedem das seine". Gabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až na to, že Gabi, za kterou se vydáváš, má na bloggeru profil, takže nemá důvod sem psát komentáře jako anonym. A hlavně neumí německy a jsem si jist, že neví, co "Jedem das seine" znamená.

      Vymazat
    2. Nejsem píča Víťo, vím co to znamená. Gabi

      Vymazat
    3. Jsi píča a to, jestli víš, co to znamená nebo ne, na to nemá žádný vliv.

      Vymazat
    4. No Víťo :D to si odskáčeš. Gabi Kostrhunová

      Vymazat
  19. Modní blogeři a jiní si stěžují jak jsou lidé netolereantní, když má muž kabelku, růžové třičko, legíny atd. Přitom děláte úplně to stejné, nadáváte lidem , že nosí batohy a trekové boty. Tolerance chybí i lidem s tou ůdajnou vyšší modou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdo nosí do města trekové boty a batoh, tak to pro nás není jen buran, ale také něco jako jiná kasta. Kolikrát už jsme s Víťou tyhle lůzy probírali. Gabi

      Vymazat
    2. Přesně. A tahle lůza uraží mnohem víc. To je takové to já jsem dělník a kdo je víc.

      Vymazat
  20. Mám podezření, že tyhle články vychází jen aby vzbudili reakci. To se daří, hodně liudí čte, hodně lidí diskutujtuje, noviny vydělávají...

    OdpovědětVymazat
  21. Už je to téma značně trapné a omleté. Základem slušného vychování není chodit vhodně oblečen, ale chovat toleranci k názoru a životním postojům ostatních lidí. Aneb jak zmínil někdo výše- sám se dovoláváš tolerance k módnimu oblečení, a přitom máš sám nulovou toleranci pro ostatní. A ještě si připadáš, jak tu šíříš osvětu. Jsou důležitější věci na světě než hadry, představ si. J.

    OdpovědětVymazat
  22. Všichni co se odvolávaj na důležitější věci a životní postoje:vyližte si prdel lůzo.

    OdpovědětVymazat
  23. Ale, ale: kecy v kleci.

    Ano, jistě, "základem slušného vychování není chodit vhodně oblečen, ale chovat toleranci k názoru a životním postojům ostatních...", jo, jistě, a to kolečko je hranaté. A až k nám přijedeš na pohřeb v softshell bundě s logem firmy, jako jeden borec, máznu tě obuchem, jo? Urážíš památku zemřelého, a jestli nevíš, čím, tak neřeš, nepřepínej a seď doma. "Modní blogeři a jiní si stěžují jak jsou lidé netolerantní, když má muž kabelku, růžové třičko, legíny atd. Přitom děláte úplně to stejné, nadáváte lidem , že nosí batohy a trekové boty. Tolerance chybí i lidem s tou ůdajnou vyšší modou". Jasné, teta, slova, jak z mramoru. A že se pod to nepodepíšeš, se stydíš?

    The Kingdom of Forgetting. Opravdu doporučuji dokument BBC The Lost World of Communism, part 2, Czechoslovakia, mezi jinými.

    Jistě, vyhnali jste si Němce, vyvraždili židy, a ty, co se navrátili, jste okradli a donutili odejít. Okradli a vyhnali jste šlechtu, sedláky, prostě všechny, kteří něco uměli, nebo něco věděli. Jenže, doba, kdy se renaissance psala jako renezance, aby tomu rozuměla Mařka dojička a Pepa horník, je už, naštěstí, pryč. Je, a snad už se nikdy nevrátí.

    Ale vám pořád leze krkem, že si čtvrtstoletý hošík vůbec dovolí sundat závěs ze zrcadla, nastavit vám zrcadlo vlastních nedostatků, chyb, omylů. The Kingdom of Forgetting, nic nevystihuje českou mentalitu tak, jako toto slovní spojení. Až mrazivě trefné.

    Vy všichni co se tady rozčilujete, moc dobře víte, že má hošík pravdu, ať už je jakýkoli, ať už si o něm říkáte, že je snob, namyšlený, přihřátý, nebo já nevím co. Klidně ať je, to je jedno, ale tady ví, o čem mluví. Stejně tak víte, že to není normální chodit ve městě v rejoickách (a kdyby to byly alespoň ty rejoice kalhoty, že), že ona "treková" obuv není treková, a už vůbec ne do města a už vůbec ne pohodlná. Neboli, my víme, že to děláme špatně, ale děláme to tak už dlouho, tak to budeme dělat dál. Dělejte, klidně dělejte, klidně si na sebe vezměte rejoice kalhoty, skořepinové outdoor boty na ledovec, mačky, montérkovou blusu a hráškově zelenou gore bundu. Na záda stolitrovou krosnu s rámem (prázdnou), do ruky cepín. Klidně. Ale, prosím, když to někdo, komu móda není úplně lhostejná kritisuje, nebo kritisuje, spíše na to jako unikum poukáže, tak buďto mlčte, a nebo, řekněte něco konstruktivního. Určitě není konstruktivní označovat někoho, kdo využívá svého, konstitučně zakotveného, práva na to, aby vyjádřil svůj názor, označovat za toho, kdo nemá úctu k právům ostatních, nota bene, když ani nevíte, co to "právo" je.

    Ono, zkuste se na to podívat očima normálního člověka, kterému vadí vaši vřeštící haranti, nevychovaní psi, blbé kecy, ládovaní se rohlíkama nebo "bagetama" za pochodu jako prase, smrad z vašich týden nemytých těl. To už pak gore bunda, rejoicky, skořepinové boty a cepín člověk klidně i přehlédne.

    OdpovědětVymazat