pondělí 17. března 2014

Nový parfém: Pasha de Cartier Edition Noire


 photo Pasha-de-cartier_01_zps34c48f1b.jpg

 photo Pasha-de-cartier_02_zps965084e5.jpg

 photo Pasha-de-cartier_03_zpsf62f5231.jpg

 photo Pasha-de-cartier_04_zps9e921490.jpg

Už to chtělo nový parfém! Několik let používám L'ombre dans l'eau od Diptyque na běžné nošení, ale vždycky mám nějaký další parfém(y), které používám třeba večer nebo je měním podle nálady. Teď jsem sáhl po Pasha de Cartier Edition Noire.

Je to nová edice slavného Pasha de Cartier, který je poněkud těžký, silný a mužný, zatímco Edition Noire je svěží; ve vůni napřed cítím citrusy a mátu, později se pak rozvoní základ parfému - santalové dřevo a cedr. Vůně se popisuje těžko a na každém voní jinak, ale trochu mi připomíná Bleu de Chanel. U Pasha de Cartier Edition Noire však převažují dřevité tóny a osobně se mi líbí více. A také jej nemá každý druhý. A vydrží hooodně dlouho!

Co se flakonu týče, myslel jsem, že vzhledem k názvu je inspirován věži minaretu nebo nějaké perské stavby, ale prý jej navrhli podle klasického pera Cartier, které je černé, má stříbrné víčko s vroubky a obepínají je 3 prsteny :)

Čím teď voníte vy?

30 komentářů:

  1. čus borec, cywe mě to ta pixla připomíná barvy se kterejma sem tenkrát maloval :D víc teda než minarety no. Jinač voe jedu old spice za kilo a tudle jsem šel s crossu sundanej a vonělo to pořád i přesto že sem se tam vypotil. Kolik si za to dal? čus měj se peace Pejst

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. no...spíše taková tržince style :)

      Vymazat
    2. Tržnice style parfémy mají ve vestibulu metra na Jiřího z Poděbrad a vchodu ze Slavíkovy, tak se podívej, abys viděl, že vypadají úplně jinak ;)

      Vymazat
    3. tak nezlob se, ale zrovna tehle flakon mi přijde jako tržnicový kýč. Umělá hmota a to laciné wannabe chromování u prstenců.

      Vymazat
    4. jako možná to je Cartier, ale ten flakon.....brrr, bych se bála, že dostanu vyrážku potom:)

      Vymazat
    5. Umělá hmota? Je to těžký skleněný flakon z matného tmavě šedého skla, které vypadá jako černé. To ty se nezlob na mě, když řeknu, že tvoje názory na Cartier nebude raději komentovat...

      Vymazat
    6. tak to jenom teda vypadá (aušusově). A ta chromová část je chromová nebo je to umělotina?

      Vymazat
    7. Nevím, jestli je to chrom, ale je opravdu kovová...

      Vymazat
    8. ahá no tak pak je to ok. Ale na fotce to vypadá, jak za ,,čitapatě,, od Vietnamců

      Vymazat
  3. Kolik stál? A přiznej se.....u posledního obrázku jsi ten střik vyfotil při přležitosti, že jsi si ho zrovna voněl do podpaží, vid, aby ani kapka nebyla nazmar :) Lenka M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. parfemy se nedavaji do podpazi...

      Vymazat
    2. davají se. Ja mam z Lidlu Cien značku a tu davam do podpaži i na krk. Helena

      Vymazat
    3. no perfem cien z Lidlu musi smrdet bazi jeste tak 3 dny...ale na druhou stranu kosmetika Cien kupodivu neni spatna, jednou jsem z nouze na malem nemeckem mestecku kde jina drogerie pobliz nebyla od nich koupil krem na okoli oci a byl uciny a asi za 2 Eura...kremy Cien maji urcite srovnatelnou kvalitu jako bezne spotrebni znacky z drogerie

      Vymazat
    4. V blesku jsem četla že krémiky z drogerky takže i Cien jsou srovnatelný i s Diorem nebo Guccinim. Helena

      Vymazat
    5. kremy od Diora nebo Gucci zase tak vyjimecne nejsou, neni to jejich core business ale spis doplnek v portfoliu, spis pro lidi co sit o koupi kvuli znacce, jejich argumentem neni vyjimecna kvalita nebo ucinnost (spatne ale saozrejme nejsou)...lepsi kremy jsou od znacek jako Clarin, Vichy atd

      Vymazat
  4. Máte zajímavě řešený palec. Konkrétně u poslední fotografie. Docela robustní. Nebo vás štíplo něco.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. velké nohy, velké ruce - je to tak...fashionistovy slipy drtí velkopták.

      Vymazat
  5. Náš pan učitel na češtinu vždycky tvrdil, že správnej chlap má smrdět a když nesmrdí, má si do kapsy dát hovno. Ale každému podle jeho potřeb. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebudte nechutná/ý vulgární a radši pana učitele opětovně vyhledejte, protože Vaše čeština je otřesná. Pavel

      Vymazat
  6. Podívám se na něj :-). Já osobně mám velmi ráda Gucci Envy for men a Chanel Antaneus. Gucci se už bohužel nedělá, byl dokonalý. A Antaneus ne každému sedne. Je to taková vůně pro muže na pro kluky :-). Mějte se Cikupka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cikupka: jak vůně pro může na kluky? to zní jak voňavka pro nějaký buginy nebo co? Luci.

      Vymazat
    2. to byl překlep, ne pro kluky :-) cikupka

      Vymazat
    3. jako pro muže na kluky, ale ne pro kluky?

      Vymazat
    4. pro muže a na kulky

      Vymazat
  7. Líbí se mi knihy v pozadí!:o

    OdpovědětVymazat
  8. Léta jsem používal jako Numero uno Essenza di Zegna v oválném flakónu. Ale přestali ho dělat, respektive inovovali a Ermenegildo Zegna teď vyrábí jiné, které mi však nesednou. Jeden velký jsem ještě koupil loni na trhu v Jeruzalémě a teď jsem našel na netu nějaké Slováky, co to vyprodávali, ale až všechny dojdou, tak nevím. Mám nového Diora, nějaké Bvlgari a dokonce se mi zdálo, že by mi sedl i Mont Blanc, ale nic není ono. Uvidíme, budu dál hledat.

    OdpovědětVymazat
  9. Lacině nevypadá ani náhodou. :)

    OdpovědětVymazat