pondělí 2. prosince 2013

Svatba Gantových


 photo gant-svatba_01_zps9cd33b9f.jpg

Minulý týden si své "ano" řekli nastávající pan a paní Gantovi. Tedy jenom naoko. Pražský showroom Gantu se pro ten den změnil k nepoznání a přenesl nás na slunný Long Island a my jsme se tak mohli účastnit letní svatby. Kolekce Gant na léto 2014 je totiž inspirovaná právě letní svatbou a najdete v ní veškerou garderobu potřebnou k tomu, abyste mohli strávit letní víkend třeba v Hamptons :)

 photo gant-svatba_02_zps3bee8aac.jpg

 photo gant-svatba_04_zps3b0f461a.jpg

 photo gant-svatba_05_zps74fdd154.jpg

 photo gant-svatba_06_zps31558789.jpg

 photo gant-svatba_07_zpsa6e2ce9d.jpg

 photo gant-svatba_08_zps88a35b49.jpg

 photo gant-svatba_09_zpsb9352e5b.jpg

 photo gant-svatba_10_zpsf0e048b8.jpg

 photo gant-svatba_11_zps6213511a.jpg

Po svatebním obřadu jsme byli usazeni u stolů (těch stejných, jaké vídáte v amerických filmech :) a číšníci nám začali nalévat víno a nosit pokrmy. První chod byla variace grilovaných sýrů, druhý krabí placičky s nakládaným zázvorem a křenem wasabi. Následoval krém z brambor a pórku s kousky slaniny a jako hlavní chod nám podávali pečeného halibuta s rajčatovo-šafránovou omáčkou a houbami shiitake.

Mému oku člověka, který v restauracích kritizuje obsluhu, a který si potrpí na kulturu stolování a hezké nádobí, se to moc líbilo. Čekal jsem, že presentace bude velkolepá, ale toto předčilo moje očekávání. Jídlo bylo stejně jako víno velmi chutné, obsluha příjemná a velmi profesionální. Nechyběl ani svatební dort, káva, zákusky a orchestr, který nám celou dobu hrál. Už chyběl jen svatební tanec a házení kytice :)

 photo gant-svatba_12_zps425c2183.jpg

 photo gant-svatba_13_zps88a436b9.jpg

 photo gant-svatba_14_zpsab7c04a8.jpg

 photo gant-svatba_15_zps44b31e76.jpg

 photo gant-svatba_16_zps788396fb.jpg

 photo gant-svatba_17_zps9b8547a0.jpg

 photo gant-svatba_18_zpsb599f3e7.jpg

 photo gant-svatba_19_zpsd3cb4958.jpg

 photo gant-svatba_21_zps24f7b5f6.jpg

A teď k oblečení. V kolekci najdete jak elegantní, tak volnočasové kousky. Saka z jemně tkané vlny či bavlněného piqué, zúžené kalhoty a košile v pastelových barvách. Pak polo trička v "opraných" pastelových barvách, kraťasy, trička, mikiny, letní kabáty a bundy a semišovou bundu na volný čas. Příjemně mě překvapila řada doplňků - spousta ozdobných kapesníčků do kapes saka, květinové brože a několik tašek. U té na poslední fotce bych si dal říct. Na léto ideální taška. Mimochodem, dámské kabelky jsou velmi vydařené (vizte foto figurín).

Mými favority je bílé smokingové sako ženicha, kostkovaný oblek skládající se ze saka a kraťasů, tmavě modré sako (má ten správný odstín modré - přesně dle mých představ) a květinová kravata. Co byste si vybrali vy?

 photo gant-svatba_20_zps74c064d6.jpg

A nakonec jedna s balónky. Dress code říkal "wedding chic" a myslím, že vzhledem k tématu letní svatby jsem jej zvládl, co říkáte?

18 komentářů:

  1. Zvládol na jednotku. Vyzeráš skvele. Čo máš prosím v tej taštičke?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík ;) Tiskové materiály ke kolekci; lookbook, tiskovou zprávu a dáreček :)

      Vymazat
    2. A čo si dostal ako darček?
      Ešte sa chcem opýtať, oni ťa pozvali ako úspešného blogera, alebo s nimi spolupracuješ? Ako sa smrteľník dostane na takúto udalosť? Ďakujem.

      Vymazat
    3. Byla to prezentace nové kolekce a na takové akce obvykle zvou redaktory módních časopisů a bloggery, tedy ty, kteří pak o nové kolekci někde napíšou a běžný smrtelník se tam nedostane...

      Vymazat
  2. Vyzeráš super a tento nápad so svadbou sa mi veľmi páči, skvelé! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Uuuuu mám radost že se mi zadařila má soukromá tipovací soutěž. Ještě než jsem si přečetla co se ti líbí, jsem na fotkách viděla tu květinovou kravatu a kostkované sako s kraťasama a říkala jsem si, že to je tvůj styl a určitě se ti to líbilo a že jsem zvědavá jestli tě v tom někdy uvidím.
    Dresscode si zvládl perfektně. Kéž by takových lidí bylo víc a dodržovali nebo se alespoň pokoušeli dodržovat nějaký dresscode na akce kde je vyžadován.

    OdpovědětVymazat
  4. Vybral bych si totéž co Vy pro sebe, pro manželku šaty s geometrickým vzorem a světlý kabátek/bundičku...

    OdpovědětVymazat
  5. s balónky vypadáš skvěle, já chci vidět zákusky!!!! Petruš

    OdpovědětVymazat
  6. ta kolekce je fakt parádní. a to gant jinak zas tak moc nemusím...

    OdpovědětVymazat
  7. tak až na tu poslední fotku....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k fotkám na tvém blogu nechápu, jak to můžeš myslet.

      Vymazat
  8. Článek je velmi pěkný a vyjímečně se mi také bez výhrad líbí Tvůj outfit (myslím, že jsi ho zvládl perfektně), ale co se mi na textu moc nezamlouvá, je ta závorka "(těch stejných, jaké vídáte v amerických filmech :)", to mi přijde jako bys tím říkal "Hoho, já jsem tu ten nejlepší, nejvýše postavený, nejkrásnější, nejprivilegovanější (a kdoví co ještě) a vy ta lůza, která nikdy nebyla na slušné svatbě!", pokud to bylo myšleno zcela jinak, tak se omlouvám, ale prostě mi to tak přišlo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ale ano, bylo to myšleno jinak ;) Abych pravdu řekl, tak tyto židle nenávidím, protože je mají v úplně každém americkém filmu, když pohoštění zajišťuje cateringová firma. V úplně každém! Mimochodem, myslel jsem, že Ameriku už lidé neberou jako příklad "toho nejlepšího" ;) Teda já ji alespoň tak neberu.
      Dříve měli lidé za vzor šlechtu se svým vybraným chováním a vzděláním. Burany společnost opovrhovala. Dnes všichni uctívají a kopírují "celebrity" - tedy ty, kteří ať už přičiněním sebe sama nebo svého managera dokáží vydělávat milióny, a jejichž život dokumentuje bulvár, což plebs hltá.

      Vymazat
    2. A co obdivujete Vy?

      Vymazat
  9. Moc hezky napsaný článek :-) přišlo mi, jako bych se dívala na americký film - už chyběla jen nějaká zvratová zápletka :-)
    Bebe
    Růžový chroust

    OdpovědětVymazat