čtvrtek 17. října 2013

Mercedes-Benz Prague Fashion Week


 photo MBPFW2013_simple_zpse01146de.jpg
Páteční přehlídka Simple Concept Store. Foto: Martin Janas

Po rozpačitých začátcích se Mercedes-Benz Prague Fashion Week konal loni poprvé pod záštitou německé automobilky Mercedes-Benz a letos se přehlídkový stan přesunul zpátky do Pařížské. Během pěti dnů mohli návštěvníci shlédnout 45 přehlídek, další přehlídky a doprovodný program probíhaly ve Studiu ve Štencově domě. Příležitost tak dostala spousta mladých českých návrhářů a možnost podívat se na jejich přehlídky měla široká veřejnost.

Kvůli nabitému programu, spoustě zážitků a horám materiálu (a hlavně kvůli "jednomu drinku", který se každý večer protáhl až do ranních hodin, kdy jsem pak při návratu domů potkal mezi dveřmi svoji spolubydlící a ještě jsme si před spaním stihli dát láhev vína) jsem se k tomuto příspěvku dříve nedostal. Jo, a také jsem byl na dovolené, takže se mně nechtělo, a pak jsem byl nemocný.

Tady jsem vybral několik přehlídek z prvních dvou dnů, které mě zaujaly. Kdo byl Vaším favoritem? 

 photo MBPFW2013_marcel-holubec_res_zpsd77db9ab.jpg

Marcel Holubec W
Na první pohled možná běžně nenositelné oblečení, ale z kolekce Marcela Holubce mě zaujaly kožené vesty. Jednu z nich předváděl Šimon Kotyk, asi nejznámější český model. A mám slabost pro hedvábí. To jak při chůzi splývá a vlaje je prostě úchvatné. Prohlédněte si celou kolekci Marcela Holubce.

 photo MBPFW2013_the-address-idea_01res_zpse7fff8c1.jpg

 photo MBPFW2013_the-address-idea_02res_zps0385dd98.jpg

The Address Idea
O přehlídce této značky jste se na mém blogu už mohli dočíst. Punk, cvočky, skotská kostka, ocvočkované vintage věci, vojenské oblečení, extravagantní boty na vysokých podpatcích a platformách... Co více dodat. V The Address Idea najdete zajímavé kousky, i když často - na můj vkus - za poněkud přemrštěné ceny. Po úvodní projekci nového loga značky při které hrála Lily Marleen a vzdechla Zarah Leander, jsem se pak musel zasmát tomu, jak model s indiánskou čelenkou připomíná vykořisťování původních obyvatel Ameriky... Prohlédněte si celou kolekci The Address Idea.

 photo MBPFW2013_pietro-filipi-res_zpsda44aeaf.jpg

Pietro Filipi
Česká značka Pietro Filipi pro mě znamená elegantní, decentní  a celkem dostupné oblečení na muže a ženy, kteří se už chtějí oblékat "dospěle". Modely Pietro Filipi nejsou nijak extravagantní, ale přesto mají šmrnc a moderní střihy, takže nebudete vypadat usedle a vůbec ne nudně. Kdyby běžný český muž nechal svoje sportovní oblečení opravdu jen na sport, džíny nenosil neustále a začal nosit něco takového, bylo by to na ulicích hned veselejší. Prohlédněte si celou kolekci Pietro Filipi.

 photo MBPFW2013_tombolini_01res_zps546ceed0.jpg

 photo MBPFW2013_tombolini_res_zpsb4115a4d.jpg

Tombolini
Přehlídka italské značky Tombolini byla plná nádherných, elegantních obleků, několika ležérních outfitů a inspirativními kombinacemi spíše tlumených barev, šedé, modré, hnědé a několika výrazných, jako žlutá a oranžová. Nejvíce mě zaujal blazer s kapucí a moc se mi líbila kombinace světlé modré a žluté. Prohlédněte si celou kolekci Tombolini.

 photo MBPFW2013_simple_01res_zpsb12083d7.jpg

 photo MBPFW2013_simple_02res_zps02f8fd29.jpg

Simple Concept Store
Přehlídka Simple Concept Store byla asi první nejočekávanější akcí MBPFW, alespoň soudě podle diváků - po prázdnějších odpoledních přehlídkách bylo doslova narváno. A také ta show stála za to. K vidění byl sortiment obchodu - výběr z podzimních kolekcí značek jako Saint Laurent Paris, Lanvin, Balenciaga, Dior Homme, Christian Louboutin... Ale to by to nebyl Lukáš Loskot, aby tam modelky jen tak chodily sem a tam; na molu byly rozestavěny zrcadlové hranoly, které umožňovaly různé úhly pohledu na modely a přehlídku doprovázela projekce Lukáše HofmannaProhlédněte si celou kolekci Simple Concept Store.

6 komentářů:

  1. address idea se mi moc líbi, ale děkuju bohu že u nás chlapi zatím legíny nenosí :D

    OdpovědětVymazat
  2. Proč jsi smazal můj komentář na tvojí stránce na facebooku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejspíš byl vulgární nebo urážlivý.

      Vymazat
    2. Nebyl vulgární ani urážlivý (ten u té kabelky)

      Vymazat
    3. Tak se podívej na význam slova "vulgární". A kdyby neměl být urážlivý, určitě bys to zvládl vyjádřit i jinak.

      Vymazat
  3. Jé, Šimon. No jo, svět je malý. :D A ta kolekce PF je nádherná! Díky za sdílení.

    OdpovědětVymazat