neděle 27. října 2013

České steaky v Čestru... jsou boží


 photo 10D0estr_01_zps64b003aa.jpg

 photo 10D0estr_05_zpse48e463c.jpg

Než jsem šel poprvé do Čestru, přemýšlel jsem nad tím, jak přišli na ten název a už jsem se lekal, že to bude fonetický přepis nějakého anglického slova (však mě znáte :) Ale ne, je to zkratka za ČEský STRakatý skot, protože v Čestru si potrpí na české hovězí. A chutná tam výborně. A čepují tam skvělou Plzeň - hladinku.


 photo 10D0estr_07_zpsa8d07658.jpg

 photo 10D0estr_08_zps761f3ff9.jpg

Obsluha byla velice příjemná, profesionální a nevtíravá a ochotně vám představí, co restaurace nabízí poradí vám s výběrem jídla. Takže zjistíte a máte možnost ochutnat i něco jiného než argentinskou svíčkovou, které je všude plno. V jídelním lístku, který je mimochodem velmi hezky udělaný, najdete i "mapku" krávy, kde se můžete přesně podívat, kde na krávě se vámi vybrané maso nachází.


 photo 10D0estr_02_zps6cd2a3b4.jpg

S kamarádem jsme si objednali tříchodové menu, které stojí asi šest stovek. Za ty peníze dostanete tři výborné chody a skvěle a dosyta se najíte. Jako předkrm jsem si dal tatarák. Jednou z přísad je i smetana, díky níž se rozplývá na jazyce. Pro mě ten nejlepší tatarák, jaký jsem kdy jedl.


 photo 10D0estr_03_zpsbe2acee4.jpg

 photo 10D0estr_04_zps25c19ef1.jpg

Další chod - pečeně - byl karabáček a husička pozvolna vařené v husím sádle a domácí chlupaté knedlíky. Vaření v sádle je skvělá úprava jídla. Jsem zvyklý na takto upravená kachní stehýnka a i v tomto případě se maso rozplývalo na jazyku. Jídlo vám u stolu představí kuchař a je podáváno v měděném kastrůlku. Také musím zmínit krásný originální porcelán :)

Jaký jsem si dal steak už ani nevím (vizte první fotku), protože náš večer zdaleka nekončil výbornou večeří, několika Plzněmi a sklenkou hruškovice od Žufánka v Čestru. Takže jsem to zapomněl. Nechal jsem si od obsluhy poradit nějaký libovější a chuťově výraznější kousek, k tomu domácí hranolky, dušený špenát na másle a perigordskou omáčku. Vizte první fotku.


 photo 10D0estr_06_zps7441acb4.jpg

V Čestru se nekouří a pozor - bez reservace si tam nesednete, takže tam předem zavolejte když si budete chtít zamluvit stůl, protože mají stále plno. Čestr najdete v nové budově Národního muzea na Legerově 75 (mimochodem, víte, že se to čte "Ležerova"?)

11 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle!
    http://dawardrobes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. řekl anorektik :) jdi raději někam polykat vzduch místo večeře a neruš ostatní ...

    OdpovědětVymazat
  3. Hladinka je styl čepování piva ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tento komentář jsem čekal už při psaní té věty. Děkuji za informaci, ale vím, co je hladinka. Pro jistotu jsem to přepsal, kdyby snad měl další hnidodpich touhu vysvětlovat mi, co je to hladinka.

      Vymazat
  4. Já se tam chystám už strašně dlouho, vždycky dám ale přednost Brasileiru... No, tak to asi konečně prubnu. : )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, o tom jsem slyšel, že celou dobu jíš jen zeleninu a to nejlepší maso ti přinesou, až jsi přežraná...

      Vymazat
  5. cestr je neskutocna reustauracia najlepsi steak som tam mal aj tatarak neuveritelny ..milujem to tam a milujem ze to je domace vsetko ..top

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, ano. "Ležérova". Chudák pan "Pól Lůj Ležé" toho pro Čechy tolik udělal a my jsme se mu odměnili tím, že neumíme ani správně vyslovovat jeho jméno :( Ale to máme s "Ajfelem" to samé. Prostě Češi čtou všechno cizí, jakoby to bylo německy :D

    Lukáš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karel Leger, český básník a čti prosím Leger:))))

      Vymazat
    2. Několik na sobě nezávislých zdrojů se shoduje na tom, že ulice byla pojmenována podle Louise Légera, takže věřím spíše jim.

      Vymazat
  7. Netvrdím že ne...jen když Lukáš chce mít nějaké české pojmenování, které by bylo přínosem pro Čechy, nechť zvolí K.L. :) alespoň pro svůj vnitřní vlastenecký pocit....:)
    Ostatní nechť čtou Legerova, nebo Ležérova, dle svého uvážení....

    OdpovědětVymazat