sobota 24. srpna 2013

Pioneer Summer Splash


 photo pioneer-summer-splash_01_zpsbe1da732.jpg

 photo pioneer-summer-splash_02_zpsa3b80942.jpg

 photo pioneer-summer-splash_03_zpsebfb2099.jpg

 photo pioneer-summer-splash_04_zps60a4b5f7.jpg

 photo pioneer-summer-splash_05_zpse92ad7d0.jpg

 photo pioneer-summer-splash_06_zpscce7105b.jpg

 photo pioneer-summer-splash_07_zps9c0d4813.jpg

 photo pioneer-summer-splash_08_zps1f39df45.jpg

 photo pioneer-summer-splash_09_zps80ca1390.jpg

Celé léto pracuji, zavřený v kanceláři, a tak jsem uvítal, že zrovna ve volnou neděli se na náplavce konala letní párty - Pioneer Summer splash. Párty - ano. Netancuju a vlastně jsem tam šel jen proto, abych se viděl s kamarády, dal si pár cocktailů, které tam míchali barmani z mého oblíbeného Groove baru, a natáhl se na lehátko vedle Hannah a Pakočky z Vývařovny a užíval si horký letní den u Vltavy... Doufám, že vy také celé léto pracujete a nemáte vůbec čas na letní párty, na koupání nebo grilování! :D

14 komentářů:

  1. Jak si může někdo z balkánu jako vy dovolit nosit takové tílko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako Vám Vítku nestačilo, jak Vám balkáncům dali Němci přes hubu a neni to tak dávno.

      Vymazat
  2. Musím se opravdu divit, že někdo, jehož rodina trplěla pod nacistickou holínkou si zrovna vezme tohle, byt je to již bundeswehr, ale tradice je tradice.

    OdpovědětVymazat
  3. Jenom bych Vám tady chytrákům sdělil, že jsem byl před několika dny v Německu a zde jsou běžné tyto orlice, kolikrát jsem je na hošanech viděl a rozhodně nešlo o nějaké nacisty. S pozdravem Jan P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přicházím na chuť termínu "hošan". Na fotech se to jimi jen hemží :)) Taková party hošanů u teplé řeky :)) Nic proti nim, ale vypadají tak od prvního pohledu, o to hůř, jestli nejsou. Tentokrát i Víťa. Vím, příspěvek bude smazán.

      Vymazat
    2. To nevím podle čeho tak soudíte? Pokud jde o toho staršího pardála s vykasaným trikem - je to zcela běžn věc. Viz můj příspěvek dole i skřipcích. A pokud Vám nějaký hošan s upnutým tílkem nebo legínami přijde vulgární, je to přeci Vaše věc. Každý má přeci právo se v parnu bavit u řeky, která zažene horko. A rád bych Vám také sdělil, že Vltava v současné době není teplá. Nebo si snad myslíte, že by si nějaký pán kasal trička u teple řeky v parnu? Kdybyste se podíval kousek na sever do Německa, kde jsem měl tu čest být před pár dny.....tam běženě v parnu chlapi, hošani holčiny vysedávají u břehu a zchlazují se před žárem. Jan P.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Ach jo, pánové Anonymní, přečtěte si aspoň na Wikipedii něco o Bundeswehru, než tu budete vykládat cosi o "nacistických holínkách"... A možná zkuste i něco čerstvějšího o Německu. A jestli hledáte nácky, větší šanci budete mít dneska v Budějovicích.

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímalo by mě, o jakých tradicích tu hovoříte. Bundeswehr je regulérní armáda demokratického státu a její heraldika má kořeny hluboko ve středověku. Odkud ta germanofobie? Zvláštní je, že koupí-li si turista v centru Prahy beranici se srpem a kladivem, popřípadě tričko s Che Guevarou, neštěkne ani pes. Celá situace je o to humornější, že sami Němci, jinak nezvykle hákliví a citliví na významy symbolické estetiky, s tímhle nemají problém. Je to úplně stejná situace, jako kdyby si oblékl tričko se lvem AČR.

    OdpovědětVymazat
  7. Na předposlední fotce ukazuje palec pravé ruky barmana na jakéhosi pána s prapodivným tričkem - neví někdo, co to má být? Triko, které vepředu kryje jen prsa? Nebo ho má nějak prazvláštně vyhrnuté? Bylo to tam běžné?
    Děkuji, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano v Německu to je běžné, že na náplavce si starší mužové kasají trika. Nikdo s tím nemá problémy, stejně jako já když si vyhrnu ledžajny při kávince. Jan P.

      Vymazat
    2. A myslíte, že má oholené břicho a hruď? Jaké jsou vaše zkušenosti z Německa?
      M.

      Vymazat
    3. Podle věku bych tipoval, že hruď bude mít neoholenou. Stejně tak právě i v Německu, které tak rád zminuji, jsem se s tímto setkal, mužové nebo mladší hošani si zde kasají trika. Někteří užívají uzlů, jiní používají i ozdobně skřipce (designové skřipce). Je to otázka vkusu, co ten který hoch zkusí. Jan P.

      Vymazat
  8. Skvelé fotky :)

    http://victorysphotography.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat