pondělí 5. srpna 2013

Cocktaily v Cloud 9 Sky Bar and Lounge v Hiltonu



 photo cloud-9-bar_01_zps66e1cc17.jpg

Znáte Cloud 9 Sky Bar and Lounge v Hiltonu? Mají tam skvělé cocktaily. A obsluhu. A jídlo. Prostě je to tam skvělé. Slyšel jsem, že tam mají ochutnávku – tříhodinovou volnou konzumaci jejich originálních cocktailů. Můžete ochutnat všechny nebo si pár vybrat a pak se držet toho, který Vám nejvíce zachutnal. My jsme s kamarádem ochutnali všech devět ;)


 photo cloud-9-bar_11_zpsb3a1294f.jpg

 photo cloud-9-bar_12_zps7a82e5cd.jpg

 photo cloud-9-bar_13_zps6521e737.jpg


 photo cloud-9-bar_19_zps742fcecb.jpg

Na Lime & Tonic jsem našel voucher na ochutnávku cocktailů a k tomu tác obložený samými lahůdkami. Můžete si vybrat jeden ze tří a hned jak jsem v lístku letmo zahlédl krevety a kachní játra, bylo mi jasné, který si dáme. Lime & Tonic se soustředí právě na jedinečné věci, vybírá zajímavé restaurace, bary a zážitky a jejich stránky proto častí projíždím, abych nabral inspiraci, kam v Praze zajít. A navíc - ta cena je neodolatelná :) Také jsem ocenil, že není třeba tisknout žádný voucher. Na stránkách si koupíte vybraný zážitek, reservujete termín a v podniku, do kterého jdete, už vše ví a není třeba nic řešit.

Na tácu Cloud 3 najdete krevety v limetkové tempuře, marinovaná kachní játra s kávovým džemem, sušenou šunku z iberských prasat s rajčatovým dipem, kaviár z jesetera na míchaném křepelčím vejci a čokoládový crème brûlée. Nějakou chvíli to trvalo a najednou nám číšník s omluvou přinesl jiný tác, na kterém byl hovězí steak z Anguse s parmezánem, kuřecí prsíčka a tuňák s wasabi omáčkou. Prý to v kuchyni popletli a připravili nám něco jiného, a za to čekání dostaneme jako pozornost podniku i ten, co jsme si neobjednali. A bylo to výborné. Nevím, jestli jsem byl víc unesený krevetami, kachními játry nebo iberskou šunkou či Angusem s parmezánem ze druhého tácu, vše se rozplývalo na jazyku. A když jsem zabořil lžičku do krusty crème brûlée, vzpomněl jsem si na Amélii z Montmartru :D

 photo cloud-9-bar_02charisma_zps2cda0547.jpg

Nejvíc mě zaujal hned první cocktail, Charisma. Má nasládlou chuť, ale ta se změní, když po okraji sklenice přejedete chili papričkou. Jinak chutná, když se napijete a zakousnete k tomu jahodu.

 photo cloud-9-bar_03gimlet_zps72cc7db6.jpg

Další byl M.S. 55 Gimlet s jemným ginem, bílým vínem, ochucený limetkovým sirupem a ozdobený hrozny.

 photo cloud-9-bar_07stratosphere_zps97163967.jpg

Pak mně zachutnal cocktail Stratosphere, ve kterém byl Pastis a Absint. Samotný Pastis (nebo ředěný vodou, jak jej pijí ve Francii) mi nikdy nechutnal, ale do této ovocné kombinaci harmonicky zapadal.

 photo cloud-9-bar_14b_zpse46fd154.jpg

 photo cloud-9-bar_15_zpsabfd8e05.jpg

 photo cloud-9-bar_16_zpsda553131.jpg

Z terasy Cloud 9 Syk Baru je krásný výhled na Prahu. Nemluvě o tom, že tam v těchto horkých dnech příjemně pofukuje a vy se můžete pohodlně usadit na velkých, pohodlných pohovkách a v polosoukromí za oleandry se bavit :)

 photo cloud-9-bar_17_zpsb1ad9ec5.jpg

Na sobě mám vintage sako, košili Hugo Boss, kalhoty H&M, odkud mám také tu květinu v klopě, mokasíny Alfred Sargent a hodinky Jet Set z Mojehodinky.sk.

10 komentářů:

  1. to vypadá naprosto fantasticky!!!! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké sluší ti to :) ...z těch cen se mi trochu protočily oči teda :D

    OdpovědětVymazat
  3. krásné místo a tobě to taky sluší!

    OdpovědětVymazat
  4. To sako se mi příliš nelíbí, ale to je jen má osobní averze. Jinak moc hezké a jídlo vypadá opravdu lákavě!

    OdpovědětVymazat
  5. Super outfit! Krásné prostředí :o) Win

    OdpovědětVymazat
  6. všechno to vypadá výborně, včetně tebe ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Sluší ti to, Vítku. Ale potkat tě s ohozem a výrazem na posledním fotu, no nevím, dokonalá kombinace černá-bílá + běloskvoucí květina zavání snaťkovým podvodníkem :) Nic ve zlém ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Dřív jsem tam chodila docela často, ted už tam zajdu jen občas, z nostalgie a pokud mám pocit, že mě tíží přebytek peněz, ale musím říct, že ty koktejly nejsou o moc lepší než třeba v Nebi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslí TO Nebe, co je pod Billou na Náměstí republiky? Tam jsem byl jednou, cocktaily celkem fajn, ale Cosmopolitan mi nedali do správné skleničky a když začali hrát Michala Davida, musel jsem utéct :D

      Vymazat