čtvrtek 18. července 2013

Kravata, kožená bunda a nové Conversky


 photo nove-converse_01_zps29ad1795.jpg

 photo nove-converse_02_zps97aa7084.jpg

 photo nove-converse_03_zpsdeadeedf.jpg

 photo nove-converse_04_zps85c63f36.jpg

 photo nove-converse_05_zps8c927123.jpg

Vzpomínáte na moji fotku nových a starých Conversek? Nový botník na tři tucty párů už přetéká, ale stejně jsem se starých ještě nezbavil, je mi je líto vyhodit. Víte, co všechno jsem v nich zažil? Kolik koncertů? První cesta do Paříže? Doteď si pamatuji ten den, kdy mi po třech týdnech čekání přišla z USA krabice, kterou přes celou délku zaplňovaly černé Conversky. Ten den hustě sněžilo a já jsem balicí papír roztrhal hned na ulici, abych se na ně podíval. Strašně jsem je tehdy chtěl, o to více, že u nás tehdy nešly sehnat v mojí velikosti (což se teď naštěstí zlepšilo) ... a sloužily mi dlouhých sedm let!

Nedávno jsem však musel usoudit, že je potřeba koupit nové a dnes je to vůbec poprvé, co jsem je provětral. Vzal jsem si je ke košili Seidensticker s hedvábnou kravatou Dolce & Gabbana, kalhoty Lagerfeld a slunečními brýlemi Michael Kors (ze Slevomatu).

64 komentářů:

  1. Vítku, zase Ti to moc sluší! Jen tedy boty se mi opět nelíbí :)) Hned bych je vyměnila :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kalhoty a boty k sobě úplně nesedí, ale kravata s bundou fajn..;)

    Filip V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou ty módní trendy, originalita, individualita, bloggeři... tohle podle mě k sobě také nesedí. Ale proč ne?

      http://1.bp.blogspot.com/-Ahcqcl5q-Oc/UEY8Eja05BI/AAAAAAAADxc/BkgLU58kTMw/s640/vika+gazinskaya+on+jak+&+jil+blog+white+dress+and+white+nike+cap.jpg

      Vymazat
  3. Souhlasim s Filipem, bud bych vymenila kalhoty nebo boty, jinak bunda je skvela! NM

    OdpovědětVymazat
  4. Vyměnil bych galaty. Jinak je to fajn. :)

    OdpovědětVymazat
  5. I ja jsem leta nosil conversky. Obavam se ale, ze od urcityho veku uz na chlapovi pusobej nepatricne. A v nadmernejch velikostech nevypadaj dobre skoro nikdy. Takze podle myho je tohle krok vedle. Jinak ale outfit dobrej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blbost. jestli nějaký boty vypadaj dobře snad v každým věku, tak coversky. a v jakýkoliv velikosti. a to nejsem žádný jejich extra fanoušek.

      Vymazat
    2. Jo, Conversky jsou univerzální. Sluší mladým i starým!

      Vymazat
    3. A to je zase blbost podle me. Ale tak co, vsichni dobrej vkus mit nemuzeme.

      Vymazat
  6. Kombinace bundy a kravaty se mi líbí, jen mám jeden dotaz: z jakého důvodu si zásadně vážete uzly tipu Four in hand (často na kravatách z lehčích materiálů) k široce rozevřeným límečkům?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stručné, jasné, asertivně výstižné a pro mě lehce sprezzaturně nepřijatelné - ale to je otázkou osobních preferencí. Díky za reakci. :-)

      Vymazat
    2. Mně se ten uzel líbil a možná mě ovlivnily reklamní plakáty na košilové límečky Arrow ze začátku 20. století, kde se tento uzel objevoval i u širších límců... Ty široké uzly jsme museli nosit ve škole a možná je to i tím, ale ten úzký je pro mě hezčí ;)

      Vymazat
    3. Vím, že někteří módní guru takový styl doporučují (někdy zejména pro vysoké muže, kteří můžou mít problém s dodržením délky kravaty při vázání mohutnějších uzlů - takže jsem zvažovala, zda to nebyl jeden z Vašich důvodů). uznávám, že u některých kombinací to vypadá dobře, ale z hlediska zastánce konzervativní módy (hlavně u kravat) mě to většinou dráždí. :-)

      Vymazat
    4. Také jsem v jistých věcech konservativní a podle mě je konservativní ten úzký uzel. A zkus si jen tak pro zajímavost vygooglit reklamy na límečky Arrow od Leyendeckera ;)

      Vymazat
    5. Ty límečky znám, netřeba googlu. :-) Jen si myslím, že se obsahově míjíme. Mluvila jsem konzervativním užití úzký límeček-úzký uzel, široce rozevřený límeček-mohutný uzel, nikoli o konzervativnosti/modernosti samotného typu uzlu.
      PS: pokud byste doplnil svůj šatník o košili s podobným typem límce, patrně bych si Vaši fotku obdivně zarámovala ;-)

      Vymazat
    6. Ne, nemíjíme se. Four-in-hand - ten úzký uzel, se objevoval už ve starých reklamách u všech typů límečků ;) A už dlouho uvažuji o tom, že bych si dal ušít košili s připínacím límečkem a límečky... Moc se mi líbí ty vysoké a hodně naškrobené. Stejně tak jako Karl Lagerfeld. Vypadá to krásně a miluji ten pocit :)

      Vymazat
    7. Máte pravdu, nemíjíme se :-) A přesně o těchto á la "Lagerfeldovských" límečcích jsem mluvila, když odkazovala na zarámování fotografie. Jen do toho :-)

      Vymazat
  7. Vítku, nehodila by se zde spíše uzká kravata? Minule ste hudral, že někdo má kravatu po vejce - což vy máte zde možná až po hrázku! Díky Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že šířka kravaty je otázkou vkusu. A jak můžete posoudit délku kravaty, když na fotkách sedím v mírném předklonu? To si vážně myslíte, že si neumím uvázat kravatu?

      Vymazat
    2. Proč opět mažeš slušné komentáře? Řikám, že jednoduchou matematikou se mi zdá, že máš kravatu až k vejcím. Co je na tom neslušného ty citlivko? Sabi

      Vymazat
    3. Bezdůvodně mě osočuješ, že si prý neumím uvázat kravatu, tak to mažu, protože to není pravda.

      Vymazat
    4. Ale umíš uvázat kravatu. Uzel uvázat umíš. Jinak ji máš zjevně velmi dlouhou (až k vejcím). Tak se hned nečerti.Sabi

      Vymazat
    5. Nezlob se na mě, ale zjevné to není. Kdybych stál a měl ji až "k vejcím", tak bych neřekl ani půl slova. Ale takové komentáře mne vytáčí.

      Vymazat
    6. Nezlob se na mě zase ty, ale jednoduchym výpočtem (Koalrieho teorém,jestli znáš), co se týče úhlu Tvého posedu a úhlu, kterým se dostaneš do rovného stoje, je zcela evidentní, že kravata by ti sahala až k vejcím. Jindy jsem si toho u Tebe nevšimla až nyní. Sabi

      Vymazat
    7. Ne, neznám. Stačí mi zrcadlo, před kterým si kravatu vážu. Více věřím odrazu v zrcadle než tvému torému.

      Vymazat
    8. teorému ne torému....

      Vymazat
    9. Ač naprosto nesouhlasím s Vítkovou volbou úzkých uzlů (viz moje reakce výše), teď se ho musím zastat, že s kravatami zacházet umí a "vejcové" osočení mi přijde opravdu hodně "mimo". Tím spíše, když podle mě je evidentní, že délkově je uvázaná dobře.

      Vymazat
    10. Zrcadlo, zrcadlo, kdo je nejkrásnější ??? :D:D Ty Vítku, ty fashionisto jeden!

      Vymazat
    11. Hmm, další co nezná Koalrieho teorém......smutné

      Vymazat
    12. Neznám a nezná jej ani Google...

      Vymazat
    13. Sabi, mohla byste nám méně znalým prosím onen tajemný teorém vysvětlit?

      Vymazat
    14. Asi špatně hledáte, pánové. Koalrieho teorém je nazván podle pánského krejčího, žijícího v letech 1879-1934 v Paříži. Jedná se o poučku, která vysvětluje podle jednoduchýh výpočtů braných při na muži vsedě a vestoje, o kolik cm se posune cíp kravaty a kam bude dosahovat. Tento pán měl sice občas i pro dnešní dobu úsměvnější nápady a řešení, ale jeho teorém je funční doposud. Sabi

      Vymazat
    15. Je možné, že špatně hledáme. Přesto si troufám tvrdit, že pokud mě a Vítka od sebe dělí několik set kilometrů i druh pohlaví, chyba nebude v neschopnosti užívat googlu, strategiích vyhledávání či dysfunkčních IP adres... Každopádně děkuji za osvětlení problematiky. Pokud byste mě odkázala na konkrétní zdroj (nejlépe googlu, abych věděla, kde dělám chybu), byla bych vděčná, ten pán mě velmi zaujal.

      Vymazat
    16. Těžko se ten proklatej teorém hledá, ale opravdu existuje. Je to spíš taková perlička módních fanatiků:).
      Každopádně ohánět se jím.....no nevím nevím.....vždyt to byl skoro Jára Cimrman lízlej dadaismem. Pavel Kroc

      Vymazat
    17. :D no že Sabi vytáhla Baptista Coalrieho :D dlouho jsem se tak nezasmál. Hlavně chudák Vítek, ten z toh obude zamotanej.

      Vymazat
    18. Tak to by mě zajímalo, vzhledem k tomu, že všichni muži nemají stejně velký/dlouhý trup a nenosí kalhoty se stejně vysokým sedem. A právě výška sedu kalhot a délka a tvar kravat se od doby výrazně změnily (respektive měnily se už v době, ve které žil). A stejně jsem o něm nic nenašel.

      Vymazat
    19. ,,Kdykoliv vidouc muž vsedu, zapomínám na politické postoje, kdykoliv vidouc muže vsedu, zajímá mne jen kravaty délka až on bude vestoje!,, Baptiste Coalrie 1909, Paříž

      Vymazat
    20. Již se pouze usmívám. Neb Coalrie je evidentně v současné módě stejně exaktně nevyvratitelný, jako kterýkoli frenolog v současné psychologii...

      Vymazat
    21. To je zajímavé, přihlédnu-li k tomu, že se v té době nosily třídílné obleky a z kravaty byl většinou vidět jen ten kousek pod uzlem...

      Vymazat
    22. A ještě si přidám: stále jste mě neuctila googlovským odkazem... že bychom k nesmyslnému "vaječnému" osočení, přidali i stejně zcestné osočení o neschopnosti googlit? :-)

      Vymazat
    23. Byl to pánský krejčí, teorém vznikl na základě empirického pozorování jeho zákazníků.

      Vymazat
  8. Hodně zajímavé, možná nejlepší co jsem tady viděl. Chválím.

    OdpovědětVymazat
  9. kozena bunda v cervenci, neni v tom velke vedro? ja mam problem ji nosit uz v breznu. dik za reakci

    OdpovědětVymazat
  10. Zvolila bych spíše uplejší kalhoty :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mě se tenhle outfit strašně líbí, je takovej (pardon za ten výraz) prďáckej ;)

    OdpovědětVymazat
  12. ty brejle jsou super, jsi k zulibani.

    OdpovědětVymazat
  13. Podobné kalhoty nosí můj děda. Měl byste trochu změnit styl Vítku, tento 'dědek styl' vám moc nesvědčí.
    Karol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už víte, proč nemám rád a kritizuji nevkusně oblečené lidi? Ostatní pak zapomínají, jak vlastně vypadají normální... v tomto případě kalhoty.

      Vymazat
    2. Neberte to nijak jako provokaci, ale jak byste definoval pojem vkus? Jaká je hranice mezi vkusně a nevkusně oblečeným člověkem?
      Díky za odpověď
      Tereza

      Vymazat
    3. Řekl bych, že když je něco vkusného, odpovídá to všeobecnému vkusu. Dříve byly takové věci definované, existoval nějaký ideál toho, co je dokonalé, krásné a vkusné, ale dnes už je to těžší... Většinou "vkusný" používám ve smyslu nějakých hodnot, které by se někomu mohly zdát zastaralé nebo přežité. Třeba "vkusný porcelán" je podle mě něco klasického, nadčasového...

      Co se oblékání týče, nevkusným myslím třeba lidi, kteří po městě chodí v trekové výstroji, která patří do hor. I v této době snad existují určitá pravidla etikety, která pro oblečení platí. Nevkusné je, když někdo chodí do velkého divadla nebo do opery v něčem jiném než v obleku, na ples si vezme světlý nebo tvídový oblek... Rozumíme si?

      Vymazat
  14. Pravidla etikety samozřejmě v určitých pravidlech stále platí, třeba divadlo je asi bez debat. Ale pokud spousta lidí chodí v trekové výstroji do hor ve městě a většinu populace to nepohoršuje, není právě toto měřítkem všeobecného vkusu? :) Vkus se přece proměňuje a liší v různých částech světa i krajích.
    Do značné míry je vkus podle mě i subjektivní kategorie, takže je zcela přirozené, že někomu Vaše kalhoty připadnou vkusné, a jinému ne. Stejně jako ty trekové kalhoty...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je právě ta obtíž, o které jsem mluvil. Pravidla etikety tady jsou, ale málokdo je nedodržuje. Co je pak to správné? To co by se mělo dělat nebo to, co dělá většina? Co se oblečení týče, klidně si řekněte, že jsem staromódní, ale na toto mám vyhraněný názor, kterým se opírám o pravidla etikety a trekové kalhoty jsou vkusné tak na těch horách, nosit je ve městě je nevkusné. Stejně tak je podle mě nevkusné chodit po horách ve smokingu a lakýrkách, které patří do divadla nebo na ples. A ano, myslím, že vkus se na světě liší, ale - opravte mě, pokud se mýlím - i křováci a primitivní národy (i když jich dnes už tolik nebude) mají jiné ustrojení na lov, na běžné nošení nebo na slavnostní příležitosti. Nemám pravdu? A tady ty komentáře typu "máš nevkusné kalhoty" mne obtěžují, protože na rovně střižených šedých kalhotách nic nevkusného nevidím. Proto také takové komentáře mažu. Podle mě je to hloupé. Obecně mi připadá, že někteří lidé neví, co některá slova vlastně znamenají.

      Vymazat
  15. Já si myslím, že chodit po horách ve smokingu a lakýrkách je hlavně nepohodlné, a proto je lidé do hor nenosí. Jinak pokud to někomu pohodlné přijde a takto se na výšlap obleče, nebudu proti tomu nic mít. To tě ale asi nenapadlo, co?
    Ty si tu vymýšlíš úplně zcestné poučky a moudra, kterými oblbuješ především sám sebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, to nejsou zcestné poučky a ne, nevymýšlím si je. Stačí si otevřít nějakou knihu o etiketě, kde se dočteš o tom, jak se kam vhodně obléci.

      Vymazat
  16. Musim říct, že tohle se opravdu povedlo! Moc ti to sluší a líběj se mi vlasy ! :)

    OdpovědětVymazat
  17. ta bunda je super...ale ty dědkovské kalhoty se mi nelíbí ... nějaké uplejší z jiného materiálu by vypadaly líp a dělaly by ti i lepší postavu.

    OdpovědětVymazat
  18. Vítku, luxus! takový rebelský styl, trošičku rockabilly :) to se mi líbí. akorát ty brýle mohly být trochu větší... zkus třeba okouknout nějaký vintage obchody, k těm máš přístup , dřív se dělaly aviatorky i větší :)

    OdpovědětVymazat
  19. Na té poslední vypadáš přesně jako chuck bass :D o metr vyšší samozřejmě

    OdpovědětVymazat