pondělí 24. června 2013

Oral-B Triumph, tak trochu jiný kartáček


 photo oral-B_01_zps6ec34313.jpg

 photo oral-B_02_zps8834e121.jpg

Jaký používáte kartáček na zuby? Do nedávna jsem používal kartáčky Swissdent. K Vánocům jsem pak dostal Oral-B a hned jsem pocítil rozdíl. Výtobce slibuje, že kartáček odstraní až o 100% více zubního plaku než manuální zubní kartáčky a s tím souhlasím - tak čisté zuby jsem nikdy neměl.

Oral-B Triumph má pět režimů čištění - od jemného čištění jazyka až po důkladné, hloubkové čištění pro zářivý úsměv :) Asi nejvíc se mi líbí, že kartáček je přednastavený na dvouminutový čistící cyklus a každých 30 vteřin vás upozorní na to, abyste si čistili jinou část úst, což také ukazuje přiložený bezdrátový display.

 photo oral-B_03_zps38b76343.jpg

 photo oral-B_04_zpse7853e07.jpg

čtyři hlavice

 photo oral-B_05_zps76f904f3.jpg

 photo oral-B_06_zpsbc24c8da.jpg

 photo oral-B_07_zpsc40f20f3.jpg

 photo oral-B_08_zps45e2123d.jpg


U kartáčku je stojánek, do kterého můžete uložit všechny čtyři čistící hlavice, které u kartáčku jsou a v balení je i praktické cestovní pouzdro. A když odjíždíte třeba jen na tři dny, tak ani nepotřebujete brát nabíječku, kartáček vydrží několik dní bez nabití. Asi jedinou nevýhodou je délka napájecího kabelu - v koupelně mi k zásuvce nedosáhne... Co vy? Používáte elektrický nebo ruční kartáček? Jaké máte zkušenosti?

17 komentářů:

  1. jednoznačně nejměkčí CURAPROX, bodový, a štěrbinový TePe, el. jsou na bohužel prd :( reklamní blud, stejně jako zubní pasta Colgate ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reklamní blud? To jsem si také vždycky myslel. Ale když si přejedu po zubech jazykem, cítím, že jsou čistější. S elektrickým kartáčkem je podle mě čištění jednodušší, efektivnější a lépe se dostanu do mezizubních prostor...

      Vymazat
    2. Do medzizubných priestorov sa žiadna kefka nedostane, keď chceš čistiť medzizubné priestory (kde vzniká 8/10 kazov), musíš používať medzizubné kefky. Je pravda, ze mozes mat pocit, ze mas zuby cistejsie, no neumyjes si ich tak poriadne v kazdom zahybe-zvacsa iba tie plochy, ktore si vies pretriet jazykom-ktore su najmenej dolezite :/ A ak je to rotacna kefka-podla nadstavca tak vyzera, tak si coskoro vyderies aj zliabok v oblasti dasien, ktore zacnu ustupovat..

      Vymazat
  2. Nejdůležitější je potom také mezizubní kartáček.
    Nejlepší je zajít na dentální hygienu a tam člověka naučí jak čistit správně zuby.

    OdpovědětVymazat
  3. Haha, už jsi četl co o tobě napsal Blondýn? http://czechblondyn.blogspot.cz/2013/06/blogovy-raj.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, co k němu už dodat, je mi ho jen líto. Kdybych byl zloděj a podvodník, tak bych na sebe zbytečně neupozorňoval tím, že se budu navážet do ostatních:

      http://www.protivna-blondyna.cz/2012/08/czech-blondyn-vlada-ukradene-fotky-lzi.html

      http://www.protivna-blondyna.cz/2012/11/pardubice-nejsou-pariz.html

      Vymazat
  4. Ja myslim, ze elektricke kartacky vylozene spatne nejsou, jen bych si davala pozor, abych vzdy pouzivala mekke stetinky na hlavici, je o dost razantnejsi, tak aby pak zuby nebyly citlive. Ja sama pouzivam klasicky kartacek...ale abych to rekla zcela narovinu - je jedno, jaky pouzivame kartacek, dulezita je technika a to, zda si zuby opravdu vycistime. Takze jestli v tom nekdo tape, muze si koupit tablety, ktere indikuji plak, po cisteni rozpustit v ustech a podivat se, kde neni uplne vycisteno a soustredit se na tyhle oblasti. Nebo navstivit hygienu.

    OdpovědětVymazat
  5. K Vánocům :DDD Kdybys nekecal, dal ti ho zdarma Oral-B, stejně jako dalším blogerkám. Trapáku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dostal jsem jej ten týden před Vánocemi, takže se dá říct, že to pro mě byl vánoční dárek. Mimochodem, myslím, že dárek se říká tomu, co od někoho (zdarma) dostaneš.

      Vymazat
  6. Měla jsem, dala jsem pryč. Přišlo mi, že mi to naopak zuby moc nečistí. Navíc můj zubař má nedůvěru a doporučuje klasické zdravotní kartáčky z lékárny. Tak nevím, no.

    OdpovědětVymazat
  7. Náš milý balkánec Ivičič se opět ukázal jako chronický lhář.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tssss... ty jsi se svým intelektem pobral, že existují nějací balkánci a slovo chronický? Balení svačin do starých novin může přinášet pozitiva...

      Vymazat
  8. Já používám sonický Philips Sonicare, vychází všude jako nejlepší a navíc je sonický, což je nejvetší plus. Jsem s ním velmi spokojený. Přítelkyně má tenhle Oral-B a není z něj moc nadšená..

    OdpovědětVymazat
  9. Používám Curaprox 5460, o ostatních si můj zubař a kamarád myslí, že jsou dobré akorát na čištění obuvi...

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jen curaprox... a stiraci technikou, ta je jedina setrna k dasnim.

    OdpovědětVymazat
  11. taky curaprox ultra soft ... elektrickej sem měl ale po tom co mi trhali osmičky sem se vrátil ke klasice ... čistit s el.k. stehy v dásni je horoh, navíc s tim klasickym mě to čištění baví o dost víc

    OdpovědětVymazat
  12. Mám Oral B s ústní sprchou. Nejlepší!

    OdpovědětVymazat